Defansı düşünürsen

BU kış şartlarında Sivas gibi bir şehirde olabilecek en iyi zemin. Sahanın kenarındaki karları görünce; daha iyi anlıyorsunuz.

Haberin Devamı

Zemin ısıtmalı olunca işte böyle oluyor. Böyle olduğu halde bile, her an hata yapmaya müsait bir saha. Özellikle defansta garanti oynayacaksın. Hiç maceraya girmeyeceksin. Defansta oynayan oyuncuların birinci özellliği; önce topu uzaklaştırmak olmalı. Tehlikeyi önlemek.
Beşiktaş golü atana kadar, fena oynamıyor. Gol atma peşindeler. Ayağa oynuyorlar. Her şeyden önemlisi; istekliler. Futbolcular da birbirlerine yardım ediyor.
İkinci yarı başlıyor. Siyah beyazlılar, devamlı defansı düşünüyorlar. Oyuna çıkamıyorlar. Bunda Sivasspor’un baskısı da önemli. İzin vermiyor.

Taş gibi takım

Rıza Hoca, taş gibi bir takım yaratmış. Herkes birbirine yardım ediyor. Kimse ukalalık yapmıyor. Erman Kılıç, farklı bir oyuncu. O sahneye çıkınca, tehlikeli işler oluyor. Güzel de bir gol attı.
Vuruş tekniği de iyiydi ama Cenk de hem duruş hatası yaptı, hem de beyin olarak pozisyona hazır değildi. Belki de oradan topa vuracağını düşünmedi. Ama kalecide düşünmeme diye bir şey olamaz. En ufak ihtimali dahi düşüneceksin.
Beşiktaş’ta Egemen iyi oynadı. Daha da önemlisi; çok kritik yerlerde topa ve oyuna müdahaleler yaptı.
Cüneyt Çakır iyi maç yönetti. Oyunu da futbolcuları da, çomaklamadı. Kendini kaybettirdi. Futbol oynattı. Zaten top oynandıkça kimse hakeme bakmaz. İnsanlar ne zaman hakeme bakarlar? Hakem düdük çaldığında, oyunu durdurduğunda. Ne yapıyor bu adam diye. Akıllı hakem, futbol oynatır. Kendini kurtarır.

Yazarın Tüm Yazıları