Sonrası mucize

KAYBETME hakkını, hiç gereği yokken Denizlispor, Konyaspor ve Galatasaray iç saha maçlarında kullanmıştı Trabzonspor.

Yitirilen 8 puan, şimdiki 46’nın üzerine eklense, 54 puanla Erken Baharı Yaşıyor olacaktı Karadeniz Fırtınası.

Ve artık her maç finaldi Trabzonspor için. Tıpkı dünkü Gaziantepspor maçı gibi. Ancak görüntü, hiç de öyle değildi. Maçın ilk 41 dakikasında Gaziantepspor, final oynayan takım görüntüsü ve arzusunu sahaya yansıtırken, Trabzonspor sıradan bir takım gibiydi.

Son dönemin hata rekortmeni Song’un tek pozisyondaki çifte hatasıyla 1-0 yenik duruma düştü bordo mavili ekip. 41. dakikada kaleci Sylva’nın çeldiği topu kovalamayan iki stoper ile özellikle solbek Cale’nin ikinci gole katkısı tartışılmazdı.

Kafasına "Dank eden" Trabzonspor, daha akıllı gitmeye başladı rakibinin üzerine. Selçuk’un seri frikik atışlarından sonra bir korner uzantısında "İki penaltı bir arada" gerçekleşti. 44. dakikada Deumi’nin koluyla indirdiği topa vurmak için hamle yapan Selçuk, Murat Ceylan tarafından çekilip düşürüldü. 17. dakikada Murat Ceylan’ın Selçuk’un sırtını tokatlamasına kırmızı kartı çıkaramayan Cüneyt Çakır, iki harekete bir penaltıyı atlamadı. Çakır’ın verdiği penaltıyı, Colman gol yaptı.

İkinci yarıda Slyva-Tolga zorunlu değişikliği ile bir maçla kahraman olup, dün sahada sıfır etkiyle oynayan Alanzinho’nun yerini (-1) etkili Yattara’ya bırakması çok şey değiştirmedi.

Büyük Şef’in marifetleri

İyi pas yapan, tüm ikinci topları alan, kaybettiğinde ise rakibinin karşısına geçip yerini bulan ve en önemlisi daha çok isteyen Gaziantepspor, 66. dakikada Trabzonspor’un anlı şanlı(!) savunmasının son dönemdeki "İbretlik hatalarından birinde" Hakan ile üçüncü golünü buldu. Bu golde de ofsaytı bozan, "Büyük Şef Rigobert Song" idi.

Taç atışından kazandığı golle umutlanan ve skoru 3-2’ye taşıyan Karadeniz ekibi, son 10 dakikasını amansız bir baskıyla geçirdiği maçın, 90+4. dakikasında Selçuk’un çatalda patlayan frikiğiyle umutlarını yitirdi. Aslında maç, zaten Gaziantepspor’un hakkıydı. Aksi sonuç, alın terine yazık olacaktı.

Ve Trabzonspor takımı, Denizli, Konya ve Galatasaray maçlarında kazdığı çukura, şampiyonluk umudunu Gaziantep’te gömdü. Bundan sonrası, akıl dışı işlerin gerçekleşmesine kaldı.

Yani inanılmaz mucizelere...



Yazarın Tüm Yazıları