Windows 10'da şaşırtan hata

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da şaşırtan hata
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 07:49

PC'lerin habersiz, sessiz sedasız Windows 10'a yükseltilmesi kullanıcıların canını sıkıyor.

Haberin Devamı

Windows 10'un otomatik olarak, daha doğrusu zorla yüklendiğini gören kullanıcılar, zor durumda kaldılar. Bu kez binlerce kullanıcı, sisteminin Windows 10'a kendi isteği olmadan geçtiğini söylüyor.

Windows 7 veya 8'li bilgisayarların Windows 10'a "otomatik" geçişinin nedeninin, yeni işletim sisteminin artık "önerilen güncelleme" olarak sunulması. Ancak tercihi kullanıcılarına bırakmayan Microsoft, bu hareketiyle güven kaybı yaşayabilir. Herkes Windows 10'a yükseltmek istemediği gibi, yükseltme işleminin ardından bazı programlar çalışmayabiliyor ve kullanıcı, önceki işletim sistemine geri dönmek zorunda kalabiliyor.

İstek dışı güncelleme şikayetleri, ilk olarak 2015'in sonunda ortaya çıkmıştı. Bu sıradaki şikayetlerin önemli kısmı, ABD'deki kullanıcılardan gelmişti. Şimdi bu yaşananların, Microsoft'un otomatik yükseltme testleri olduğu düşünülüyor.

Haberin Devamı

Windows 10, Windows 7 ve 8'li bilgisayarlarda Şubat ayından bu yana "Önerilen Güncelleme" olarak görüntüleniyor ve varsayılan olarak seçili geliyor. Yani KB3035583 olarak da bilinen güncellemenin işaretini kaldırmamanız, bilgisayarınızı Windows 10'la bulmanız anlamına gelebilir.

MICROSOFT'TAN AÇIKLAMA

Şikayetler üzerine Microsoft'tan yapılan resmi açıklama ise şöyle:

Daha kişisel ve güvenli bir deneyim sunan Windows 10, Windows 7, 8 ve 8.1 kullanıcıları tarafından ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ücretsiz olarak yapılabilen güncelleme işlemini isteyen kullanıcılar kapatabiliyor. Bireysel kullanıcılar kontrol panelinde bulunan Bildirim Merkezi'nde (Notification Center) yer alan Güncelleme Ayarları'nı istedikleri zaman kapatarak güncellemeleri erteleyebilirler veya kapatabilirler. Kurumsal kullanıcılar ise Grup İlkesi (Group Policy) ayarlarından ya da Güncelleme İptali registry seçeneğinden güncellemeyi iptal edebilirler. Microsoft, en iyi ve en güvenli deneyimi yaşamak için Windows 10 işletim sistemine geçişi öneriyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 1985'TEN 2015'E WINDOWS KUTULARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!