HABER

YÖK Başkanı Özvar açıkladı... Deprem bölgesindeki 4 ilde yeni kararlar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'daki üniversiteler isterlerse 1 yıl uzaktan eğitim yapabilecek." dedi. Özvar, “Üniversitelerin mevcut fiziksel durumları, şehirdeki barınma imkanları gibi etkenleri göz önünde tutarak, fakülte ve yüksekokulları bünyesindeki önlisans ve lisans programlarında hangi program ve sınıflarda yüz yüze, hangi program ve sınıflarda ise uzaktan öğretim yapılacağını, enstitüler bünyesindeki lisansüstü programlarda anabilim dalı veya program bazında yüz yüze ve uzaktan öğretim yapılacağını üniversite senatoları karara bağlayacaktır” dedi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar bir dizi ziyaretlerde bulunmak için geldiği Gaziantep’te deprem bölgesindeki rektörlerle bir araya geldi. Özvar, Gaziantep Üniversitesi’nde rektörlerle deprem bölgesindeki eğitim-öğretime ilişkin toplantı düzenledi. Burada soruları yanıtlayan Erol Özvar, yükseköğretim öğrencilerinin yüzde 15’inin deprem felaketinin etkileriyle karşı karşıya kaldığının görüldüğünü anlattı.

Özvar, “Bugün 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına başlamadan önce deprem bölgesindeki üniversitelerimizde yapılan çalışmaları yerinde görmek ve bölgedeki üniversitelerimizin rektörleriyle durum değerlendirmesi yapmak üzere geldik. Gaziantep Üniversitesi’nde depremden etkilenen üniversitelerimizin rektörleriyle bir toplantı gerçekleştireceğiz. Yükseköğretim Kurulu kayıtlarına göre, deprem bölgesindeki 18 üniversitemizde öğrenim görmekte olan öğrenci sayısı 410 bin 434’tü. Ayrıca kendileri farklı illerde üniversite eğitimine devam etse de aileleri deprem bölgesinde yaşayan öğrenci sayısı da yaklaşık 300 bindi. Bu şekilde yükseköğretim öğrencilerimizin yüzde 15’inin deprem felaketinin etkileriyle karşı karşıya kaldığı görülmektedir. Öğrencilerimizin yanında, deprem bölgesinde görev yapan yaklaşık 45 bin akademik ve idari personel de göz önüne alındığında yaşanan etkinin büyüklüğü daha net ortaya çıkmaktadır’’ dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler