HABER

Hakkari Yüksekova'da 4,3 büyüklüğünde deprem

AFAD'ın verilerine göre saat 06.09'da merkez üssü Hakkari'nin Yüksekova ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin merkez üssünü Hakkari'nin Yüksekova ilçesi olarak açıkladığı deprem, saat 06.09'da oldu. Yerin 7 kilometre derinliğinde olan deprem ilçede paniğe neden oldu. Depremin, Hakkari'nin yanı sıra çevre il ve ilçelerde de hissedildiği bildirildi.

Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, ekiplerin bölgede saha çalışmalar sürüyor.

VALİ ÇELİK: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Hakkari Valisi Ali Çelik, sosyal medya hesabından depreme ilişkin açıklama yapıldı. Çelik, paylaşımında, “4.3 büyüklüğündeki depremin ardından şu ana dek herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır. Tüm hem şehrime geçmiş olsun. Allah, ülkemizi ve milliyetimizin tüm afetlerden korusun” ifadelerini kullandı. 

Vatandaşlardan Erhan Dilbilir, “Sabah namazını kılarken deprem meydana geldi. O an dua etmeye başladım. Dışarıya çıkacak durumda değildik. Çok soğuk dışarısı, ya deprem ya da soğuk öldürecek bizi. Allah’a şükürler olsun olumsuz bir durum söz konusu olmadı” dedi. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler