HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan'da açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan'da, Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları Birinci Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkmen doğal gazının da batı pazarlarına nakline yönelik çalışmalara artık başlamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Hedefimiz yeni imkanları değerlendirmek" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan devlet başkanları zirvesi nedeniyle bir araya geldiğimiz zirvede çok farklı anlamlı bir güne şahitlik ediyoruz. Sözlerimin hemen başında Türkmenistan'ın 12 Aralık Bağımsızlık Bayramı'nı kutluyorum. Merhum Haydar Aliyev'i de rahmetle anıyor, ruhu şad mekanı cennet olsun diyorum.

Kardeşlik bağlarımızla güçlenen ilişkilerimizin daha da pekişeceğine yürekten inanıyorum. Doğanlar olarak ele ele verdiğimiz her konuda başarıya ulaşacağımız muhakkaktır. 

"HEDEFİMİZ YENİ İMKANLARI DEĞERLENDİRMEK"

Rusya-Ukrayna savaşı küresel sistemin sütunlarını sarsmıştır. Savaşın olumsuz etkilerine pek çok alanda şahit oluyoruz. Savaşın kazananı olmayacağını ifade ettim. Akan kanı durdurmak için çaba harcadık. Tahıl anlaşması ve esir takasıyla birlikte barışa giden yolun açılabileceğini gördük. Sayın Putin ve Zelenski ile görüşmelerimiz devam ediyor.

Türkmen doğal gazının da batı pazarlarına nakline yönelik çalışmalara artık başlamamız gerekiyor.

Türkiye, savunma sanayi alanında kendi ihtiyaçlarını karşılayan bir ülke haline gelmiştir. Hedefimiz yeni imkanları değerlendirmek. Marmaray'ı, Çanakkale Köprüsü'nü hizmete aldık. Doğu- Batı eksenli kesintisiz ulaşımı temin ettik.

İş birliği ortak menfaatimizedir. Her üç ülkenin taşıyıcıları için vizelerin kaldırılması ticaret hacmimizi artıracaktır. Ulaştırma ve Gümrük alanında imzalanacak olan belgeler bu çabalarımıza hizmet edecektir. 

Avrupa başta olmak üzere tüm dünya için enerji kaynak çeşitlendirmesinin önemi anlaşıldı.

Türkmenistan ve Azerbaycan'dan ülkemize elektrik nakli konusunda çalışmaya hazırız

Genç nesillerin dilimizi kültürümüzü daha iyi tanıması amacıyla işbirliğini artırmalıyız. Gerek Gebele'de her yıl gençlerimizin orada belli bir süre eğitim alması tatil yapması, gerek Avaza'da eğitim almaları çok daha farklı bir zemine oturacaktır. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler