HABER

Akşener'in son açıklamaları sonrasında Dicle Canova yeni kulis bilgilerini aktardı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün dikkat çeken açıklamalar yaptı. Akşener, ittifak siyasetine noktanın konulduğunu söyledi ve yerelde de kendi adaylarıyla çıkacaklarını duyurdu. Akşener’in açıklamalarının perde arkasında neler var? CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova kulis bilgilerini aktardı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu ve yerel seçimlerle ilgili açıklamaları siyasetin gündemine oturdu. Akşener’in açıklamalarını ve Ankara’daki kulis bilgilerini CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova anlattı.

Dicle Canova’nın konuşmasından satır başları şöyle:

Bu bir süreç. Şöyle söyleniyor; İYİ Parti kurulduğundan beri seçimlere CHP ile işbirliği yaparak girdi. Ama spesifik bir kazanç sağlamadı.

Mesela 2018 genel seçimi. Orada artık oyların ittifak içi dağıtım söz konusuydu, bu daha sonra kaldırıldı. Bu artık oylardan CHP’nin 2018’de birçok ilde vekil sayısını artırdığı ama İYİ Parti’nin sadece Erzurum ve Trabzon’da artı vekil çıkarabildiği tespiti var. 2019 yerel seçiminde CHP’nin 11 büyükşehir kazanmasına rağmen İYİ Parti’nin şu an elinde sadece 13 ilçe belediyesi var, il belediyesi dahi kazanamadığı tespitleri var. Keza son seçimde Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacağı söylenmesine rağmen zoraki adaylığıyla Seçim kaybedildi deniyor. HDP ve terörle işbirliği söylemi üzerinden en büyük zararı İYİ Parti gördü tespitleri var. Tüm bunlar arka arkaya konulduğu zaman parti teşkilatları, “Artık bize CHP zarar veriyor. Stepnesi haline geldik” görüşü hakim. Bu görüş genel başkana kuvvetli bir şekilde iletilmiş vaziyette.

Meral Akşener de zaten o canlı yayında, kuruluş ayarlarına dönmekten söz etti. İki kutuplu siyasette üçüncü yol olmak. İYİ Parti bu yerel seçimi biraz da fırsat bilerek kendi ağırlığını görmeye çalışacak. Bunu iki şekilde tartacağı söyleniyor. Birinci eğer CHP ile işbirliği yapılmazsa, bazı büyükşehirleri kaybederse 2019’da İYİ Parti’nin ağırlığı tescil edilmiş olacak. İkincisi İYİ Parti yerel seçimde %10 oy oranının üzerine çıkarsa siyasi etkinliğini artırabilecek. Aslında bu genel yaklaşım ya da genel hedef diyebilirim.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler