İran daveti kabul etti, Suriye görüşmelerine katılacak

Güncelleme Tarihi:

İran daveti kabul etti, Suriye görüşmelerine katılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 12:25

Türkiye, Rusya, ABD ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının Suriye konusunu görüşmek üzere Viyana'da ikinci kez bir araya geleceği açıklandı. Öte yandan ABD tarafından görüşmelere davet edilen İran, toplantıya katılacağını bildirdi.

Haberin Devamı

AFP'nin Rus bir diplomata dayandırdığı habere göre, dört ülkenin üst düzey diplomatlarının katılacağı toplantı perşembe günü TSİ 21.00'da Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleşecek.

İRAN İLE TOPLANTI CUMA GÜNÜ

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mazieh Afkham bugün yaptığı açıklamada, "Daveti değerlendirdik ve Dışişleri Bakanı'nın görüşmelere katılması kararı verildi" açıklamasında bulundu. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in katılımıyla cuma günü ikinci bir toplantı yapılacak.

Cuma günü yapılacak toplantıya, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri'nin yanı sıra Irak ve Lübnan'dan yetkililer de katılacak. Toplantıda AB'yi Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini temsil edecek.

Geçen hafta yapılan Suriye görüşmelerinin ilk turunda "istişarelere devam" kararı çıkmış, Suriye lideri Beşar Esad'ın geleceği konusunda konsensüs sağlanamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!