Transfer yanlışları

SÜPER Lig’de mücadele eden bir takım Kasımpaşa. Bu takımın şaka gibi bir mazereti var. Sıkı durun; çoğunuzun bilmediğini biliyorum. Bu futbol takımının antrenman yapacak sahası yok. Kadir Özcan istifa ettikten sonra üç yerli teknik adam Kasımpaşa’nın bu defosu yüzünden yapılan teklifleri geri çevirdiler, Lorant balıklama atladı. Başka ne yapacaktı ki!

Aslında Kasımpaşa’nın yabancıları fena değil. Ama takım 60. dakikadan sonra stop ediyor. Çok normal, kapalı salonda ağırlık idmanı yapar, minyatür oynarsan, çim sahada pilin de biter enerjin de.

Bütün bunları yazdıktan sonra F.Bahçe nasıl bir takımı yendi? Nasıl top oynadı, neler yaptı daha iyi anlarsınız. Yani anlayacağınız Fenerbahçe, aynı bildiğiniz Fenerbahçe. İlk yarı Kasımpaşa’nın 6 tane pozisyonu var. 18 numaralı bir oyuncuları var, golü atan, Türkiye’de her takımda rahatlıkla oynar. Özellikle de büyüklerde. İyi bir takımda hele deplasmanda çok şey yapar, Şampiyonlar Ligi’nde de. Karşısında Lugano’nun nasıl çaresiz duruma düştüğünü gördünüz. Ama bizim büyükler maalesef yabancı futbolcu transferinde hata yapıyorlar. Özellikle maliyeti düşük futbolcularda.

Alex ve Deniz’in yokluğu sırıtıyor

Tümer "Niye oynamıyorum?’
demesin. Zico dün ona haddinden fazla tahammül etti. "Top gelirse oynarım" diyor. Öyle herkes oynar. Bir tane mücadele ile top almıyor. Boşa çıkıp top almıyor. 20 metre uzaktan gelip, arkadaşının ayağından topu alıp, tekrar 20 metre hücuma kalkmaya uğraşıyor. Alex’in yokluğu Fenerbahçe’de sırıtıyor. İkinci yoklukta sırıtan da Deniz. Tam bir futbol işçisi olan bu oyuncunun oynamadığı zaman, nelerin yapılamadığını daha iyi görüyoruz. Appiah hazır değil. Yani koca orta saha Aurelio’da. O da fazlaca geriye oynuyor. O zaman yük bir tek Vederson’a biniyor. Aslında o da fena oynamadı. Belki rakibin golünde pas ondan geldi ama arkadaşları da o pozisyonda onu anlamadılar. Semih de oynamadığı zaman fazlaca konuşuyor. "Ben birinci adamım" diyor. Eğer birinci adamsan, bu Kasımpaşa maçında tek başına etkili olacaksın, arkadaşlarından fazla yardım almadan. Nerdesin?

Semih kurtarıcı değil

Yok. Semih kötü oyuncu değil. Oyuna sonradan girdiği zaman da iyi şeyler yapıyor. Kulübede de fazla hadise yapmıyor. Ama hiçbir zaman Fenersbahçe’de kurtarıcı olamaz. Üst düzey maçlarda etkili olamaz. Fenerbahçe’nin bu sene Roberto Carlos’tan sonraki en iyi transferi Gökhan. Gökhan nereden geldi? Gençlerbirliği Oftaş’tan. Yani 2. Lig’den. Demek ki, iyi tararsan belli paralara özellikle defans oyuncuları bulabilirsin.

Kaleci, oyun kuran ve gol atan futbolculara büyük paralar verip, alırsan buna kimse bir şey diyemez. Çünkü bunlar özel kabiliyet isteyen yerlerdir. Ama stoperlere, beklere, orta alanda koşan oyunculara da büyük paralar veriyoruz. Özellikle de yabancı haklarını son derece yanlış olarak buralarda kullanıyoruz. Olimpiyat Stadı bildiğiniz gibi aynı yerde duruyor. 80 bin kişilik stada 7 bin kişi gidince ulaşımda fazla zorluk olmuyor. Ama özellikle kasım ayından sonra bu statta yüz felci olma şansınız çok fazla. Zatürree, bronşit, grip de hak getire...
Yazarın Tüm Yazıları