İtiraz var iptal yok

Güncelleme Tarihi:

İtiraz var iptal yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 09:14

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) birinci dönem merkezi sınav sonuçlarını dün açıkladı.

Haberin Devamı

TEOG’da, itirazlara rağmen hiçbir soru iptal edilmedi. MEB Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü yetkilileri, itirazları uzmanlar eşliğinde tekrar değerlendirdiklerini ve iptali gerektirecek bir hatanın olmadığını belirtti.

GEÇEN YIL 18 OCAK’TA AÇIKLANMIŞTI

Ortaokul 8’inci sınıflara yönelik TEOG birinci dönem sınavları 23-24 Kasım’da yapıldı. 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katıldığı TEOG sonuçlarının, MEB’in internet sitesinde yayımladığı kılavuzda Ocak 2017’de duyurulacağı belirtildi. Geçen yılki TEOG sonuçları 18 Ocak’ta açıklanmıştı. Geçerli mazereti olmadan sınavlara katılmayanların, o derse ait puanı ‘sıfır’ olarak değerlendirilecek, e-Okul’da sonuç hanesinde (G) olarak gösterilerek, ortalamaya dâhil edilecek.

İKİNCİ DÖNEM SINAVLARI NİSANDA

Haberin Devamı

TEOG ikinci dönem oturumları 26-27 Nisan’da yapılacak. Mazeret sınavları ise 20-21 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Mahkemeye tanınan süre doldu

Bakanlık yetkilileri, “Bazı TEOG sorularına itirazlar vardı. Sorularla ilgili mahkemelere açılan davalar oldu. İvedi Yargılama Usul Kanunu’na göre, mahkemelere yapılan itirazların değerlendirilmesi için tanınan 38 günlük süre bugün (dün) itibariyle sonuçlandı. Biz de sınav sonuçlarını açıkladık. Ancak, Danıştay ayağında tanınan ek süreler var. Danıştay, önümüzdeki günlerde itiraz edilen sorularla ilgili hatalı olduğu yönünde bir karar verirse, bu kararını uygular ve öğrencilerin notlarını e-Okul sistemi üzerinden düzeltiriz. Öğrencilerimizi mağdur etmeyiz” dedi. Mahkemenin herhangi bir soruyu iptal etmesi durumunda, geçen yıllarda söz konusu soru her öğrenci için doğru kabul ediliyordu. Şimdi ise iptal edilen soru hiçbir aday için değerlendirmeye alınmayacak yani soru yok sayılacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!