Whatsapp'ta profil resmi görünmüyor! Nedeni ne?

Güncelleme Tarihi:

Whatsappta profil resmi görünmüyor Nedeni ne
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 14:08

Whatsapp'ta sizin veya karşı tarafın profil resmi görünmüyorsa bunun birkaç sebebi olabilir. Belki engellendiniz; belki telefon rehberinde değilsiniz, belki de zaten öyle bir fotoğraf hiç ortada yok! Whatsapp'ta profil resmi görünmüyor diyorsanız işte size nedeni...

Haberin Devamı

Whatsapp'tın gizlilik ayarları kullanıcıdan kullanıcıya ayar yapmaya imkan veriyor. Örneğin eğer telefon rehberinizdeki bir kişinin Whatsapp'ta profil resmi görünmüyorsa bunun sebebini izah edelim. Öncelikle fotoğrafı olmayabilir; yani fotoğraf hiç yüklememiş ya da profil fotoğrafını silmiş olabilir. Bu bir ihtimal. Ancak bu ihtimal son derece düşük elbette. Bir diğer olasılık ise sizin artık o arkadaşınızın telefon rehberinizde olmaması. Yani arkadaşınız eğer profil fotoğrafının sadece telefon rehberindeki kişiler tarafından görülmesini istiyorsa ve siz de bu fotoğrafı göremiyorsanız, karşı tarafın sizi telefon rehberinden sildiğini düşünebilirsiniz.

Ancak çok büyük olasılıkla engellenmiş olabilirsiniz; zira engellendiğiniz anda artık karşı tarafa ne mesaj atarsanız atın her zaman tek tik işareti görünecek. Bu mesajın hiçbir zaman okunmayacağını da düşünebilirsiniz. Dolayısıyla fotoğrafını göremediğiniz birine mesaj atmayı deneyin ve bekleyin. Telefonunun kapalı ya da internetinin çekmeme ihtimaline karşılık bir gün bekleyebilirsiniz. Ancak hala tek tik görülüyorsa engellendiğinize emin olabilirsiniz. 

Haberin Devamı

Bunu anlamanın bir başka yolu da başka bir telefondan ilgili arkadaşınızı ekleyip profiline bakmak. Hala resmi görünmüyorsa rehberde kayıtlı olmadığı düşünülebilir; ancak mesaj attığınızda yüzde yüz karşı tarafa ulaşacaktır.

Özetle Whatsapp'ta profil resminin görülmemesi çoğunlukla sizin engellendiğinizi veya rehberde kayıtlı olmadığınızı gösterir. 

WHATSAPP'TA NEDEN KİŞİNİN PROFİL BİLGİSİNİ GÖREMİYORUM?

Gizlilik ayarları özelliği; profil fotoğrafı, durum, son görülme zamanı ve/veya okundu bilgisini gizlemenize olanak sağlar. Bu nedenle, kişilerin bilgilerini gizlilik ayarlarını nasıl yaptıklarına bağlı olarak göremeyebilirsiniz.

Eğer bir kişinin son görülme zamanı, profil fotoğrafı veya durum mesajını göremiyorsanız, bu genellikle aşağıdakilerden birinden kaynaklanır:

  • Bu kişi gizlilik ayarlarını “Hiç kimse” olarak değiştirmiştir.
  • Son görülme gizlilik ayarınınızı “Hiç kimse” olarak değiştirmişsinizdir.
  • Bu kişi gizlilik ayarlarını “Kişilerim” olarak değiştirmiştir ve siz bu kişinin telefonunun adres defterinde kayıtlı değilsinizdir. Lütfen kişinin bilgisini görebilmek için, sizin telefon numaranızı telefonlarının adres defterine kaydettiğinden emin olun.
  • Bu kişi tarafından engellenmiş olabilirsiniz.
  • Geçici bir bağlantı sorunu vardır.
  • Bu kişi kendisine bir profil fotoğrafı ayarlamamıştır.

BAKMADAN GEÇME!