TCL NXTPAPER 10s incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 15:05

Son teknolojiyi kullanan ürünlerini yakından takip ettiğim TCL’in yeni tableti NXTPAPER 10s’i bu içeriğimizde konuk ediyoruz. Dışarıdan standart bir tablet bilgisayar gibi dursa da, TCL’in dokunuşuyla çok daha fazlasını yapabilen bir ürün ortaya çıkarılmış. O halde sözü çok uzatmadan TCL NXTPAPER 10s’i yakından tanıyalım.

Tablet pazarının güçlü oyuncularından biri olan TCL, Türkiye’de de fazlasıyla bilinen ve kullanıcıların tercih ettiği bir marka. Daha önce de çok sayıda tabletini deneyimleyen biri olarak yeni ürünleri de merakla bekliyordum ve TCL NXTPAPER 10s elimize ulaştı.

Şu sıra tablet almayı planlıyorsanız öncelikle bu incelememize bakmadan karar vermemenizi öneriyorum. Çünkü her tablette bulamayacağınız bazı önemli özellikler fazlasıyla ilginizi çekecek. Öncelikle ekranla başlayalım.

TCL NXTPAPER 10s incelemesi

TCL NXTPAPER 10s, 10.1 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Standart büyüklükte ve farklı pek çok kullanım senaryosu için de uygun. 1200x1920 piksel ekran çözünürlüğü sunan bu tabletin ekranı kağıt kalitesinde bir deneyim sunuyor. Peki bu ne demek?

Tablet satın alırken genelde göz sağlığımızı pek düşünmüyoruz ve farklı özelliklerine dikkat ediyoruz. Aslında hem kendimiz hem de çocuklarımız tablet karşısına geçtiğinde ciddi bir risk alıyoruz. Çünkü bu tür elektronik cihazların çoğu göz dostu değil ve zararlı mavi ışığa maruz kalıyoruz. Bu da göz sağlığımız için çok büyük bir sorun.

TCL ise bu modelde işte bu önemli soruna eğilmiş. TCL NXTPAPER 10s’in model adı bile bu konuda bize bir ipucu veriyor. Standart tablet modellerinin aksine NXTPAPER 10s, uzun saatler çalışsak da gözlerimizi yormayan, kullanıcı dostu bir ürün. Göz sağlığı bu tabletin önceliğinde olduğundan kağıt kalitesinde görüntü sunuluyor. Doğal renkleri korumak için 10 kat koruma kullanarak bir endüstri standardı oluşturuyor ve mavi ışığı yüzde 50’nin üzerinde azaltarak çok önemli bir avantaj sağlıyor.

TCL NXTPAPER 10s incelemesi

Ekran ayarlarına girerek ekran modları arasında seçim yapabiliyoruz. Koyu Renk modunu seçerek bildiğimiz gece moduna geçiş yapıyoruz. Bu mod altında çok daha düşük ışıklı bir arayüzle karşılaşıyoruz ve cihazın ekran parlaklığı düşerken, minimum renk kontrastları da sunulmaya devam ediyor. Göz Yormayan Mod ise mavi ışığı filtreleyip renk sıcaklığını uygun bir şekilde ayarlıyor ve göz yorgunluğunu olabildiğince azaltıyor. Özellikle de gece saatlerinde bu modu kullanmanızı önerebilirim, böylece gözünüz parlak ekrandan rahatsız olmayacağından daha rahat uyuyabilirsiniz. Okuma Modu da bu tabletin bir başka güzel özelliği. Adından da anlayacağınız üzere ekran bir kitap görüntüsü alıyor ve fazlasıyla iş görüyor.  

Bu teknoloji, ekrana bakmayı daha kolay bir hale getirdiğinden ekran karşısında geçirdiğiniz sürede hem sağlığınız korunuyor, hem de kaliteli bir kullanım deneyimi elde ediyorsunuz.

TCL NXTPAPER 10s incelemesi

Ekranla ilgili beğendiğim bir başka özellik de parlamayı önleyen bir yapıda olması. Bu sayede ekranı her açıdan kullanabiliyoruz.

TCL NXTPAPER 10s, yalnız gelmiyor. Beraberinde T-Pen adında özel bir kalem de kutudan çıkıyor. TCL’in ürettiği T-Pen, tabletinizi not defterine dönüştürürken, kolayca notlar alıp çizimler yapabiliyor, derslerinize eşlik eden kullanışlı bir araca dönüşüyor. Bu kalemi tabletle birlikte hediye olarak sunan TCL’i de tebrik etmek gerekiyor. Genelde teknoloji şirketlerinin birçok aksesuar ve ekipmanı ayrıca sattığını biliyoruz. TCL’in bu noktada kullanıcının maliyetini düşürmesi elbette sevindirici.

TCL NXTPAPER 10s incelemesi

4 GB RAM ve 64 GB depolama hafızasıyla kullanıcılara sunulan TCL NXTPAPER 10s, dilersek toplam hafızayı sonradan artırma opsiyonunu da bize sunuyor. microSD kart desteği ile 256 GB’a kadar depolama alanı genişletilebiliyor. Ayrıca Android 11 yüklü olarak geliyor olması da cihazın performansını artıran bir unsur. Sekiz çekirdekli işlemcisi ile birlikte de çoklu görevler ve uzun süreli kullanımlarda da işini iyi yapıyor.

Tabletin ön yüzünde birer kamera da mevcut. Ön yüzdeki kamera ile görüntülü görüşmelerimizi yapabilirken, arka kamerayı kullanarak da görüntü kaydı yapabiliyoruz.

TCL NXTPAPER 10s incelemesi

Yaklaşık iki haftadır kullanma şansı bulduğum TCL NXTPAPER 10s, batarya performansıyla da beklentilerimi karşıladı. 8000 mAh kapasiteli bataryası kolay kolay tükenmiyor ve gün boyu size eşlik edebilecek güçte. Kutu içeriğinde 18W hızlı şarj adaptörü de mevcut.

İçerikleri tüketirken elbette kaliteli bir sese de ihtiyaç duyuyoruz. Bu noktada üründe stereo ses desteğinin sunulması önemli bir nokta. Ayrıca çift mikrofon ile de ses girişi sağlanıyor ve sesi gayet net bir şekilde alıyor. Son olarak bu tablette 5 GHz Wi-Fi desteğinin sunulduğunu da belirtelim.

TCL NXTPAPER 10s incelemesi

Sonuç itibariyle TCL NXTPAPER 10s, bir tabletten beklediğimiz pek çok kullanışlı özelliğe sahip. Üstüne bir de göz dostu olması da hem kendimiz hem de çocuklarımız için kritik önemde. Bir kitap boyutunda olan 10.1 inç’lik FHD ekranı da kullanıcı deneyimini daha iyi bir hale getiriyor.


İlandır




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!