Mark Zuckerberg'e özel Facebook'ta neler gizli?

Güncelleme Tarihi:

Mark Zuckerberge özel Facebookta neler gizli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 11:24

Facebook'un kurucusu ve CEO'sunun herkesten farklı bir mobil uygulama versiyonu kullandığı ortaya çıktı. "Sarı versiyon" olarak nitelendirilen bu özel uygulamada neler bulunuyor, hangi yeniliklerin işareti veriliyor?

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, sosyal paylaşım sitesinin canlı yayın özelliğini tanıtmak için gerçekleştirdiği yayında Facebook iPhone uygulamasının sadece şirket çalışanlarına özel versiyonunu gözler önüne çıkardı. Söz konusu uygulama, son kullanıcılara ulaşan Facebook iPhone uygulamasında bulunmayan çeşitli özellikler ve bölümler barındırıyor.
 
Zuckerberg, videoda açacağı uygulamanın şirket çalışanlarına özel olduğunu belirtiyor ve uygulamayı "sarı versiyon" şeklinde niteliyor. Facebook CEO'su uygulamanın "şirket içi sürüm" niteliği taşıdığını belirtmekten geri kalmıyor. Ardından canlı video yayını başlatmanın yollarını göstermeye koyulan Zuckerberg, "Ekranın üst kısmında bulunan oluşturucuya dokunabilirsiniz." dedikten sonra "Ne Düşünüyorsunuz?" yazan bölüme tıklıyor.
 
Mark Zuckerberge özel Facebookta neler gizli
 
Zuckerberg'in bu bölüme dokunmasıyla birlikte ortaya yeni içerik türleri barındıran bir menü çıkıyor. Facebook, söz konusu menüyü değiştirdiğini ve yeni menünün bazı kullanıcılara dağıtımının başladığını bir süre önce duyurmuştu. Mark Zuckerberg'in dokunuşuyla açılan menüde fotoğraf ve video paylaşımı, durum güncellemesi oluşturma gibi alışılagelmiş seçeneklerin yanı sıra; müzik, slayt gösterisi ve GIF animasyon eklemeyi kolaylaştıracak yeni seçenekler göze çarpıyor. Zuckerberg'in telefonunda bu özelliklerin görülmesi, tüm Facebook kullanıcılarının da yakında bu gelişmiş imkanlardan faydalanmasını muhtemel hâle getiriyor.
 

Facebook GIF paylaşımı için özel buton mu getiriyor?

 
Facebook'un bir müzik servisi üstünde çalıştığına dair dedikodular geçtiğimiz yıldan bu yana gündemde. Ancak sosyal paylaşım sitesinden henüz bu iddialara dair resmi bir açıklama gelmiş değil. GIF animasyonları ise 2015'in mayıs ayından bu yana Facebook'ta destekleniyor. Ancak şu an için platformda GIF animasyon paylaşımını kolaylaştırmak için özel bir buton bulunmuyor. Slayt gösterisi özelliğinin ise kullanıcılara birkaç fotoğrafı slayt gösterisi formatında ekleme fırsatı vermesi öngörülüyor. Bu özelliğin test çalışmaları da geçtiğimiz yazdan bu yana devam ediyor. Bu özelliğin Facebook'un geçtiğimiz yıl gelişmekte olan ülkelerde sunduğu slayt gösterisi formatındaki reklamlara yönelik bir referans oması da ihtimaller arasında yer alıyor.
 
Mark Zuckerberge özel Facebookta neler gizli
 
Mark Zuckerberg, Facebook iPhone uygulamasının "sarı" versiyonunda görülen tüm özelliklerin ana uygulamada yer almayabileceği uyarısında bulunmayı ve Facebook olarak sürekli yeni arayüzleri denediklerini hatırlatmayı ihmal etmedi. Yine de; Zuckerberg'in gösterdikleri, Facebook'un kullanıcı etkileşimini artırma konusundaki ciddiyetini ortaya koymak açısından önem taşıyor.

Teknoblog tarafından hazırlanmıştır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!