Google’dan oyuncak ayı!

Güncelleme Tarihi:

Google’dan oyuncak ayı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2015 10:38

Google’ın yeni patenti, görenleri şaşkına çevirdi: Akıllı bir oyuncak ayı...

Haberin Devamı

Google, 2015’in 1 Nisan şakaları arasında yer alan arama yapabilen oyuncak pandasını gerçeğe dönüştürmeye hazırlanıyor olabilir. İnternet devinin aldığı yeni patent, gerçekten de akıllı bir oyuncak ayıyı işaret ediyor.

Google’dan oyuncak ayı
NSA Google Play'i hack'lemeyi düşünmüş!


Patent çizimlerinde oyuncak bir ayı bulunuyor. Ancak bu ayı, sıradan oyuncaklara hiç benzemiyor. Oyuncak ayı, ona baktığınızda bunu hemen fark ediyor ve o da size doğru bakmaya başlıyor. Bundan sonra, ayıya sesli komutlar vererek, evinizdeki aynı ağa bağlı olan akıllı cihazları kontrol edebiliyorsunuz. Örneğin TV’nize sesinizle hükmedebiliyor, akıllı termostatınızı sesinizle ayarlayabiliyor, ışıkları yine sesinizle açıp kapatabiliyorsunuz.

'NESNELERİN İNTERNETİ FİKRİNİN KONTROL MERKEZİ'

Kısacası bu fikir, Nesnelerin İnterneti fikrinin bir kontrol merkezi gibi görev yapıyor. Google yetkilileri, çizimde bir oyuncak ayı bulunsa da, bunun bu ayıyı aynı şekilde üretecekleri anlamına gelmediğinin altını çiziyor. Yani akıllı evinizdeki akıllı cihazları tek bir merkezden kontrol edebileceğiniz kesin ama, bunun için oyuncak bir ayıdan yardım almanız gerekmeyebilir...

PATENTİ ALINAN EN GARİP İCATLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!