Carlos Juan Finlay neden Google'a doodle oldu

Güncelleme Tarihi:

Carlos Juan Finlay neden Googlea doodle oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2013 04:00

Küba'lı ünlü doktor ve bilim adamı Carlos Juan Finlay doodle oldu. Google'dan Carlos Juan Finlay'a 180. doğum günü jesti.

Haberin Devamı

Google , Carlos Juan Finlay 'i unutmadı ve 180. doğum gününe özel doodle hazırladı. Carlos Juan Finlay'in hatırlanmasını sağlayan sebep ne? İşte bilim adamı hakkında bilgiler...

GOOGLE'IN BUGÜNE DEK YAYINLADIĞI TÜM DOODLE'LARI

Küba'lı ünlü doktor ve bilim adamı Carlos Juan Finlay, aynı zamanda kara kusmuk diye de adlandırılan sarıhummanın belli bir dişi sivrisinek tarafından bulaştırıldığını ortaya çıkardı. Bunun yanı sıra hastalığı önleyecek bir aşıyı da buldu. Dünyanın bunun farkına varması yirmi yıl sürdü.

Hastalığın taşıyıcısının doğrudan insan teması değil de sivrisinekler olabileceğini ilk ortaya atan, 1870’lerde gerçekleştirdiği araştırmalarıyla Kübalı doktor ve bilim adamı Carlos Juan Finlay oldu. 19. yüzyıl sonundaki İspanyol-Amerikan savaşında sarı hummaya çok sayıda kurban verilmesi sonucu orduda görevli doktorlar, Carlos Juan Finlay’in savını incelediler ve kısa sürede doğruladılar. Sivrisinekler aracılığıyla taşındığı ispatlanan ilk virüs sarı humma oldu. İlerleyen yıllarda grip, sıtma, fil hastalığı, tifüs ve başka alerjik hastalıkların da sivrisineklerle taşındığı kanıtlandı.

Haberin Devamı


GOOGLE'IN BUGÜNE DEK YAYINLADIĞI TÜM DOODLE'LARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!