SSK SGK 4C Emeklilik hesaplama nasıl yapılır? Ne zaman emekli olurum

Güncelleme Tarihi:

SSK SGK 4C Emeklilik hesaplama nasıl yapılır Ne zaman emekli olurum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 14:49

SGK ne 4C emeklilik hesaplaması, emekliliği yaklaşan vatandaşların sıklıkla merak ettiği konulardan biri. Kişilerin online olarak işlem yapabilmesi adına bu uygulamaları kullanması gerekirken, bu konuda dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Peki SSK SGK 4C Emeklilik hesaplama nasıl yapılır? İşe ne zaman emekli olurum sorusuna yanıt

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olurum adı ile sunulan uygulamalar SGK tarafından resmi internet sitesi üzerinden kullanıma sunulmaktadır.  Kişilerin özellikle sigorta türlerine göre uygun bir sorgulama sayfasını kullanması gerekirken, emekli sandığı emeklilik hesaplama ayrılan hizmetler nedeniyle kişilerin sigorta türüne dikkat etmesi gerekmektedir.Ne zaman emekli olurum sorgulaması sadece devlet kurumlarının resmi adreslerinden yapılması tavsiye edilir

Kişilerin emeklilik hesaplaması için sigorta bilgilerine ihtiyaç duyulmaktadır ve sigorta bilgilerinin eksiksiz bir şekilde sorgulama alanına girilmesi gerekmektedir. Bilgilerin doğru bir şekilde girilmesinin ardından ise emekli sandığı emeklilik hesaplama sistem tarafından yapılarak sonuçlar paylaşılacaktır.

Haberin Devamı

Yayınlanan bilgiler sayesinde kişilerin ne zaman emekli olabileceği, emeklilik için hangi kriterlerin sağlanması gerektiği öğrenilmektedir. Bu açıdan sadece ne zaman emekli olabileceğine yönelik değil, emeklilik kriterlerini öğrenmek isteyen kişiler de emekli sandığı emeklilik hesaplama yapabilmektedir.

SGK tarafından sunulan ve desteklenen emekli sandığı emeklilik hesaplama uygulamalarında güncel veriler kullanılmakta ve tüm bilgiler SGK tarafından sağlanmaktadır. Bu açıdan kişilerin bilgi alma noktasında herhangi bir sakıncası olmasına gerek yoktur. Üstelik online olarak yapılan bu işlemler sayesinde kişilerin çok kolay bir şekilde emekli sandığı emeklilik hesaplama yaparak sonuçlara ulaşması da mümkündür. Sizler de konuyla ilgili belirtilen adımları takip ederek işlemleriniz yapabilirsiniz.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM SORGULAMASI İÇİN TIKLAYIN

SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak çalışan kişiler yaş ve şartlar oluştuğu takdirde emeklilik pirimleri tamamen ödendiğinde emekli olabilme şansı elde ediyor olurlar. Emekli olmak için vatandaşların bu şartları yerine getirmesi gerekir. Bu nedenle her sağlık güvencesi olan bireyler emeklilik hakkına sahip olurlar. Vatandaşlar olarak bizler de bazı zamanlarda ne zaman emekli olacağımızı merak eder dururuz. Emeklilik yaşımızın ne olduğunu, emeklilik zamanımızı öğrenebilmek için Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasına başvurmamız gerekir. Ne zaman emekli olurum konusu hakkında en detaylı bilgilere ulaşmak için Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurmamız gerekir. Ancak onca işlemlerimiz arasında bizler bu kuruma giderek vakit kaybedebiliriz. Daha az bir zaman dilimi içerisinde bizler ne zaman emekli olacağımızı öğrenebiliriz. Üstelik ne zaman emekli olurum uygulamasına internet sistemi üzerinden erişim sağlayabiliriz. Artık son dönemlerde gelişen birtakım teknolojik gelişmeler sonucunda vatandaşlar olarak bizler çeşitli işlem kolaylıklarına sahibizdir. Herkes internete olan erişimini sağladıktan hemen sonra e-devlet uygulamasına giriş yaparak bu sistemden bizlere sunulan bilgileri öğrenebilirler. E-Devlete giriş yapabilmek için vatandaşların hizmet alabileceği uygulamalardan biri olan ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde bizler ne zaman emekli olabileceğimizi oldukça kolay bir şekilde öğrenebiliriz. Ne zaman emekli olurum uygulamasının yanında vatandaşlar olarak bizler her türlü bilgiye erken emeklilik için gereken niteliklere ve benzeri bilgilere kısa bir zaman dilimi içerisinde ulaşabiliriz. Ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde bizler işte bu şekilde büyük bir kolaylıkla işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. E-Devlet üzerinde bulunan e-hizmetler bölümünden Ne Zaman emekli olurum sistemine girerek gerekli bilgileri doldurduktan sonra ne zaman emekli olurum sayfasından her türlü bilgiye ulaşabiliriz. Sizler de her zaman ne zaman emekli olurum sisteminden yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Erken Emeklilik Nedir?

Kişilerin yukarıda belirtilen işlemleri yapmasında normal şartlara göre emeklilik durumu takip edilecektir. Erken emeklilik ise kişilerin belirtilen tarihlerden daha önce emekli olma durumdur ve bu tür durumlar için herhangi bir hesaplama hizmet sunulmamaktadır. Erken emeklilik durumunun oluşması için kişilerin iş kazası kötü olayları yaşaması gerekmektedir. Kişilerin yaşadığı bu tür olaylar sonrasında iş gücünde kayıp olması tespit edilirse ve doktor raporu ile bu durum onaylanırsa kişilerin sigorta üzerinden emekli olması sağlanmaktadır. Bu tür emeklilik, erken emeklilik olarak ifade edilirken, kişilerin bu tip olaylara karşı önceden bilgi alması ya da emeklilik hesaplaması yapabilmesi mümkün değildir.

 

BAKMADAN GEÇME!