Son Dakika Haberi: Meclis'te sürpriz görüşme

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 22:42

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Anayasa Değişikliği teklifi görüşmeleri için geldiği TBMM'de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Anayasa değişikliği teklifinin 1. maddesinin görüşmelerinin tamamlanması üzerine Yıldırım, buradan ayrılarak iktidar kulisine geçti.

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım, Gazeteciler Günü sebebiyle TBMM'deki basın mensuplarını ziyaret ettikten sonra sürpriz bir şekilde muhalefet kulisine yöneldi ve burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile çay içti ve 15 dakika kadar sohbet etti.

CNN Türk muhabiri İbrahim Gündüz'ün bildirdiğine göre bu görüşme sırasında iki lider arasında ilginç diyaloglar da yaşandı.

Son Dakika Haberi: Mecliste sürpriz görüşme

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Bu teklifi geri çekseniz ne güzel olur. Ortam yumuşar' sözlerine yanında bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de esprili bir şekilde 'Biz 2019'a kadar Başbakan kalmanızı istiyoruz' şeklinde katıldı.

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım ise bu sözlere karşılık olarak sadece gülümsemekle yetindi.  

Anayasa değişikliği teklifinin 1. maddesinin görüşmelerinin tamamlanması üzerine Yıldırım, buradan ayrılarak iktidar kulisine geçti.

ALLAH BEREKET VERSİN

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basına da sürpriz bir ziyaret yapan Yıldırım gazetecilerin çalışma şartları ile ilgili, “Benim yaşıma geldiğinizde daha çok yıpranacaksınız” diyerek espiri yaptı. 

Yıldırım anayasa teklifinin maddelerine geçiş oylamasında 338 kabul oyu çıkması konusunu nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ise, “Allah bin bereket versin. Arkadaşlar yarasız yere kurt düşürmeyen. İşler yolunda gidiyor. Gayet güzel. Bizim ihtiyacımız olan 330 sayısı. Üstüne ne gelirse eyvallah...” yanıtını verdi.

Son Dakika Haberi: Mecliste sürpriz görüşme

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNDE 1. MADDENİN OYLAMASINA GEÇİLDİ

TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişiklik teklifinin 1. turunda birinci maddenin gizli oylamasına geçildi.

Oylama öncesinde ise birinci maddeye ilişkin önerge işlemleri yapıldı.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, partisinin anayasaya aykırılık önergesi üzerinde yaptığı konuşmada, teklifin referanduma gitmesi halinde halkın oylarıyla reddedileceğini savundu.

Haberin Devamı

Teklifin birinci maddesinin yargının bağımsız ve tarafsızlığına ilişkin olduğunu belirten Akar, ülkenin getirildiği noktada bağımsız ve tarafsız yargıdan söz edilemeyeceğini bildirdi.

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ise önerge üzerindeki konuşmasında, anayasa değişikliği teklifinin halktan gelmediğini ve halkın sorunlarına çözüm olamayacağını kaydetti.

Türkiye'de yargıya güvenin çok gerilediğini ileri süren Ertan, böyle bir ortamda anayasa değişikliği yapmanın yanlış olduğunu savundu.

1. MADDE KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişikliği teklifinin birinci maddesine 347 kabul, 132 ret oyu verildi.

TEKLİFİN İKİNCİ MADDESİ İÇİN 343 KABUL, 133 RET OYU

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulunda anayasa değişikliği teklifinin 1. turunda ikinci maddesine 343 kabul, 133 ret oyu verildi.

Genel Kuruldaki gizli oylamaya 480 milletvekili katıldı. Oylamada 343 kabul, 133 ret oyu kullanıldı, 1 çekimser, 2 boş, 1 geçersiz oy çıktı.

Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, oylama sırasında sık sık milletvekillerini kabinlerin ve kupaların önünde beklememeleri konusunda uyardı.

AK Parti'li ve CHP'li bazı milletvekilleri arasında oylamanın gizliliğiyle ilgili kısa süreli tartışma yaşandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım oyunu kullanırken partisinin milletvekilleriyle fotoğraf çektirdi. Yıldırım oyunu verdikten sonra da bir süre CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve CHP'li bazı milletvekilleriyle sohbet etti.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de oylarını kullandı.

Kılıçdaroğlu oyunu kullandıktan sonra Bahçeli ile tokalaşarak Genel Kurul Salonundan ayrıldı. Başbakan Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Bahçeli ise oylama sonucu açıklanıncaya kadar salonda kaldı.

Teklifin ikinci maddesi milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılmasını öngörüyor.

TBMM Başkanvekili Aydın, ikinci maddeye ilişkin sonucun açıklanmasının ardından birleşime ara verdi. Aradan sonra komisyon ve hükümetin yerine oturmaması üzerine Aydın, bugün saat 14.00'te yeniden toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Bu sırada CHP Grup Başkanvekili Altay, söz talebinde bulunduğu ancak Aydın'ın bunu dikkate almadan birleşimi kapattığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

BAKMADAN GEÇME!