Erdoğan sınır hattına gitti... Sıfır noktasında net mesaj

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2018 18:27

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nın 6. gününde Hatay’daki Harekat Merkezi’ne sürpriz bir ziyaret yaptı. Erdoğan, video konferans aracılığıyla seslendiği askerlere Zeytin Dalı Harekatı’nın netice alınana dek süreceğini söyledi. Paylaşılan fotoğraflarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve komutanların incelediği haritanın, harekat bölgelerindeki askerlerimizin ve operasyonun güvenliği için buzlandığı görüldü.

Haberin Devamı

ZEYTİN DALI BRİFİNGİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Beştepe’de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la görüşmesinin ardından Başbakan Binali Yıldırım’ı kabul etmesi planlanıyordu. Ancak Erdoğan, Yıldırım’la görüşmesini iptal ederek Orgeneral Akar’la birlikte akşam saatlerinde Hatay’da Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Harekat Merkezi’ne gitti. Zeytin Dalı Harekatı’nın sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordu’nun Hatay’daki Harekat Merkezi’ne giden Erdoğan’a Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hatay Valisi Erdal Ata da refakat etti. Erdoğan, Harekat Merkezi’nde 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve diğer askeri yetkililerden Zeytin Dalı Harekatı hakkında bilgi aldı.

Haberin Devamı

Erdoğan sınır hattına gitti...  Sıfır noktasında net mesaj

ASKERİ PARKA GİYDİ

Servis edilen fotoğraflarda Erdoğan’ın ve kendisine eşlik eden yetkililerin askeri kamuflaj giymesi dikkat çekti. Erdoğan’a buzlanmış olduğu görülen duvardaki dev bir harita üzerinde operasyon hakkında brifing verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nın sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordu’nun Hatay’daki Harekat Merkezi’nde görev yapan askerlere hitaben yaptığı konuşmada, ulusal güvenliği sağlama nedeniyle Afrin’de gerçekleştirilen operasyonun bölgeyi terör unsurlarından temizlemeyi amaçladığına dikkati çekti.

CANLI BAĞLANTI YAPTI

Ulvi bir görev icra ettiklerini hatırlattığı askerlere başarı dileklerini de ileten Erdoğan, daha sonra da harekatla ilgili daha detaylı bilgiler aldığı toplantı esnasında, video konferans aracılığıyla Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Eskişehir Muharebe Üs Komutanlığı’ndaki harekat merkezleriyle canlı bağlantılar gerçekleştirdi.

Erdoğan sınır hattına gitti...  Sıfır noktasında net mesaj

Haberin Devamı

NETİCE ALINANA DEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferans aracılığıyla yaptığı hitapta Zeytin Dalı Harekatı’nın netice alınana dek süreceğini vurguladı. Türkiye’nin hiçbir ülkenin toprağında gözü olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’in de terör unsurlarından temizlenmesinin akabinde asli sakinlerine teslim edileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgenin terörden temizlenmesinin Türkiye’deki Suriyelilerin ülkelerine dönüşlerini de hızlandıracağını ifade etti.

ASKERLERE BU MESAJI VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerlere seslendi ve şöyle konuştu:

Öncelikle sizi Afrin Harekatı’nın 6. Gününde şahsi duygularımla selamlıyorum. Şuan attığımız, atacağımız adımlarla gerçekten milletimiz için adeta yeni bir tarih inşa ediyorsunuz. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Haberin Devamı

Erdoğan sınır hattına gitti...  Sıfır noktasında net mesaj

YOĞUN GÜVENLİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’dayken Mogadişu’daki Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığı ve Doha’daki Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’yla da video konferansla bağlanarak üsler hakkında bilgi aldı. Askerlerle de sohbet eden Erdoğan, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında sıfır noktasındaki Harekat Merkezi’nden ayrıldı.

 

BAKMADAN GEÇME!