Türk Büyükelçiliği önünde gergin dakikalar... Türk korumalar müdahale etti

Güncelleme Tarihi:

Türk Büyükelçiliği önünde gergin dakikalar... Türk korumalar müdahale etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 06:53

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı önünde yaşanan kavgayla ilgili yeni gelişmeler var.

Haberin Devamı

AA'nın haberine göre Büyükelçilik Rezidansı önünde toplanan az sayıdaki terör örgütü yandaşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişi esnasında Türkiye ve Erdoğan aleyhine slogan atmaya başladı.  ABD polisinin yetersiz güvenlik önlemi aldığı ve müdahale etmediği esnada çıkan arbedede Alp Kenan Dereci adlı Türk vatandaşı başından yaralandı. Tansiyon yükseldi, iki taraf arasında yumruklu kavga çıktı. Hastaneye kaldırılan Dereci'ye saldıranlarla ilgili Amerikan polisinin Türklerin şikayetlerini dikkate almaması gösterilerine devam etmesi üzerine ortam daha da gerildi. Daha sonra olay yerindeki Cumhurbaşkanlığı korumaları da kavgaya müdahil oldu. Korumaların müdahalesi üzerine terör örgütü yandaşları kaçarak dağıldı. 

'SÖZ DÜELLOSU KAVGAYA DÖNÜŞTÜ'

Haberin Devamı

Amerika'nın Sesi yaşanan gerilimi şöyle duyurdu: "Cumhurbaşkanı gelmeden önce konutun karşı kaldırımında toplanan ve ellerinde “Demirtaş’a özgürlük” pankartı taşıyan bir grup Erdoğan aleyhine sloganlar atmaya başladı. Bunun üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla konutun önünde bulunan grup da protestocu grup arasında söz düellosu yaşandı. Bir süre sonra söz düellosu kavgaya dönüştü. Kavgaya Erdoğan’ın koruma ekibinde bulunanlar da dahil oldu.

BÜYÜKELÇİ POLİSLERLE GÖRÜŞTÜ

Bir ara Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç konutun önüne gelerek polislerle görüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuta gelmesiyle kavga büyüdü. İlk arbede atlatıldıktan bir sonra kavgaya Erdoğan’ın yakın koruma ekibi de katıldı. Yumruklar, tekmeler havada uçuştu. Washington polisi kavgayı önlemek için bir hayli zorlandı. Polis, kavgaya karışan korumalara karşı da cop kullandı. Hareketli anların ardından ek emniyet kuvvetleri bölgeye geldi ve olaylar yatıştı. Yoğun güvenlik önlemleri alan polis Büyükelçilik Resmi Konutu’nun bulunduğu Sheridan Meydanı’na giriş çıkışları kapadı. Olayların yatışmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konut önünde toplanan ve kendisine sevgi gösterisinde bulunanlarla bir araya geldi"



Türk Büyükelçiliği önünde gergin dakikalar... Türk korumalar müdahale etti


SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!