Siz karar verin

BEŞİKTAŞ, yine aynı stres ve korkularla başladı oyuna. Belediyespor, Sivas’ta skoru ilk 17 dakikada 2-0 yapmış, Beşiktaş, hala sıkıntıları ile uğraşıyor Ankara’da.

Holosko’nun golüne kadar böyle sürüp gitti oyun. Holosko’nun golünde, Delgado’nun pası nefisti. Beşiktaş’ın stresle boğuştuğu dakikalarda temposunu yakalayan tek kişi İbrahim Toraman idi. Hareketlerinde kararlı ve dikkatliydi. Savunmanın arkasına atılan toplar ve kaçan rakibe ilk müdahale hep Toraman’dan geldi.

Golden sonra Beşiktaş farklı bir tempoya girdi. Yusuf’un direkten dönen şutu... Ve devre biterken Yusuf’un Bobo’ya hazırladığı gollük pozisyon, maçın skoru için bir garantiydi.

Bobo kalktı, birkaç adımdan topu kaleciye nişanladı!

ilk 45 dakikada Beşiktaş, genelde sağ kulvarı kullandı. Ekrem’in taşıdığı topların Holosko ile buluştuğu pozisyonlarda, Beşiktaş varlığını hissettirdi.

Yusuf Şimşek, sol kulvarda koltuğunu beğenmeyen rahatsız bir misafir gibiydi. Her fırsatta içe kaçarak pozisyon aradı. Bu denemelerinde etkili ve başarılıydı.

Ernst’deki farklılığı anlamakta sıkıntı çekiyorum. İki haftadır gerçek kimliğinden uzak bir çizgide oynuyor. Özellikle pas hataları ve kaptırdığı toplar Beşiktaş’a tehlike olarak dönüyor.

Dün geceki performansı da böylesine önemli haftalar için kötü sinyaller verdi.

* * *

İKİNCİ yarıya berbat bir giriş yaptı Beşiktaş. Rüştü Reçber’in ardı ardına yaptığı iki kurtarış olası bir golden kurtardı Beşiktaş’ı.

Önce Adem Çalık’ın şutunu köşeden çıkardı. Hemen ardından Bilal Kısa’nın ayaklarına kapanarak skoru korudu.

Ankaraspor golünde, Beşiktaş savunma adamlarının Ediz’e vurdurduğu kafa şutu ve rakibe tanıdığı pozisyon rahatlığı yine tartışılacak.

Beşiktaş savunması bu suçu hep işliyor!

Eğer, farklı galibiyetin iyimserliği ile bu suç hasıraltı edilirse, bir şey söyleyemem. Ancak, böyle haftalarda benzeri suçu işleyenler ve ortak olanlar faturasını ağır öderler. Çünkü, bir hatanın götüreceği her puan Beşiktaş’ı hedefinden saptırabilir.

Beşiktaş, Sivasspor’un yenilgisinden sonra bir fırsat daha yakaladı. Ve rakibi Sivasspor’un önüne geçerek liderliğe yükseldi.

Şimdi de Trabzon rüzgarı esmeye başladı. Geride kalan üç haftada da Karadeniz ekibi ile uğraşacak Beşiktaş. Bir şey söylemek istiyorum...

Her bir Beşiktaşlı İbrahim Toraman’ın dünkü performansı ve hevesi ile oynarsa, şampiyonluk garanti...

Eğer, adeta sunulan bir şampiyonluğu bundan böyle yine elinin tersi ile iterse, buna ne derler sizler karar verin!
Yazarın Tüm Yazıları