GeriSeyahat Yola çıkarken işe yarar uygulamalar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yola çıkarken işe yarar uygulamalar

Yola çıkarken işe yarar uygulamalar

Yurtdışı seyahatleri farklı yaşam tarzı, dil bariyeri, altyapı sistemleri ve kültürel farklılıklar nedeniyle sürprizlerle doludur... Özellikle ilk kez gidilen ülkelerde her şeyi iki kez kontrol etmekte fayda var. Neyse ki seyahatleri kolaylaştıran ve daha iyi organize olmamızı sağlayan birçok uygulama bulabilirsiniz. İşte her rotada faydalı olabilecek, herkese gerekli seyahat uygulamaları...

HARİTA
Google Maps/CityMaps2Go

Google Maps’in çevrimdışı harita indirme, yol tarifi, favori lokasyonları kaydetme gibi özelliklerine hâkim olmanız seyahat deneyiminizi iyileştirecektir. CityMaps2Go ise çevrimdışı harita uygulamaları arasında en tanınmış olanı.

ÇEVİRİ
Google Translate

Dilini bilmediğiniz bir ülkede Google Translate’in fotoğraf metni çevirme özelliği, tabelalardan market ürünlerinin içeriğini anlamaya kadar pek çok işinize yarayacaktır. Ayrıca sesli ve yazılı çeviri yapabiliyorsunuz.

ORGANİZASYON
Expedia/TripAdvisor/GPSMyCity

Uçak biletlerinden otel rezervasyonlarına her şeyi Expedia’da bir arada bulabilirsiniz. TripAdvisor gezip görülecek en iyi yerleri keşfetmenize imkân veriyor. GPSMyCity ise şehirlerin tarihi ve kültürel noktalarını anlatıyor.

SEYAHAT ARKADAŞI
Tourbar/Travel Buddy/Veggly

Kafa dengi bir seyahat arkadaşı mı arıyorsunuz? Travel Buddy bir sosyal seyahat ağı. Tourbar ve InviteMe arkadaş bulmaya yönelik. Veggly ise -eğer vegansanız- gittiğiniz şehirlerde kafa dengi insanları bulmanızı sağlıyor.

UÇAK
Skyscanner/FlightAware

Uçuş tarifeleri için dünya standardı haline gelen Skyscanner, destinasyonlar arasında en uygun bütçeli uçak biletini bulmanıza yardımcı oluyor. Türkçe destekli FlightAware ise uçuş durumunu anlık izlemeye yarıyor.

KONAKLAMA
AirBnB/Hotel Tonight/CouchSurfing

Ev konforuyla seyahat etmek isteyenler AirBnB’yi tercih ediyor. Hotel Tonight, o an müsait otelleri gösteren bir uygulama. CouchSurfing ile de şehir sakinlerinin evlerinde ücretsiz konaklıyorsunuz. Karşılığında siz de evinizi açıyorsunuz.

YEMEK SEÇENEKLERİ
Happy Cow/Vegan Maps

Vegan ve vejetaryen mutfaklara ulaşmayı kolaylaştıran bu iki uygulama dünya çapında yıllardır kullanılıyor. Eğer siz de vegan seçenekler sunan normal restoranlar arıyorsanız sonuçlarda rahatlıkla bulabilirsiniz.

DÖVİZKURU
XE Currency

Döviz ile harcama yaparken ipin ucunu kaçırmamak için XE Currency, aynı anda birçok para değerini çevirme özelliğiyle hız ve kolaylık sağlıyor. Seyahatlerinizde çok işinize yarayabilir.

Uygulamaların hepsi AppStore ve Google Play’de bulunabilir.

False