Yıldız olduysa sebebi var

‘Çizme’yi aşıp kuzeye çıkmış olabilirsiniz fakat Sicilya’yı görmeden İtalya resmi tamamlanmaz. Uzun yıllar Arap’ından Fransızına farklı kültürlerin etkisinde kalmış, kendi kültürünü yaratmış oldukça sofistike ve özgün bir bölge burası.

Haberin Devamı

İtalya’da tatil planlayanlara ilk tavsiyem ağustosu tercih etmemeleri. İtalyanlar ağustosta ‘ferragosto’ dedikleri uzun bir tatile giriyor ve bütün sahilleri işgal ediyor. Mayıs, haziran ve eylül Sicilya için en uygun aylar.

Sicilya’daki şehirlerden Catania’ya artık direkt uçabiliyorsunuz. Sicilya’da görülecek çok şey var, ya 8-9 gün ayırıp tamamını gezin ya da ikiye bölün. Önceliği Catania-Taormina-Siracusa-Ragusa’ya verin sonra da rotayı Palermo-Cefalu’ya çevirin.

Yıldız olduysa sebebi var
Taormina

Catania’dan bir saat uzaklıktaki Taormina, Avrupa’da en sevdiğim küçük ölçekli yerlerden biri. Etna Yanardağı manzaralı bu güzel kasabada Grand Hotel Timeo’da (www.grandhoteltimeo.com) kalmanızı tavsiye ederim. Aynı manzarayı daha uygun bir fiyata seyretmek isterseniz Hotel Villa Belvedere (www.villabelvedere.it) de çok keyifli ve özel bir tesis.

Haberin Devamı

Günübirlik Etna Yanardağı turu ve şarap tadımı yapın. Bu civardaki Ortigia Adası bir efsane. Siracusa’ya gitmenizi hararetle öneririm. Rüya gibi bir şehir, etrafında denize girilecek güzel koylar var. Oradan mutlaka Noto kasabasına geçin. Burası, UNESCO’nun koruma listesinde bir yer ve barok mimarinin en hoş örneklerinden biri. Benim gibi tatlı düşkünüyseniz cennete düştünüz demektir.

Plajları sorarsanız İtalya’da Türkiye kadar güzel bir deniz yok. Isola Bella görsel olarak hoş ama kayalardan denize giriyorsunuz. Lido Mazzaroya da Mortelle plaj için tavsiye edeceğim yerlerden biri.
Catania’ya bir saat uzaklıkta Lipari Adaları var. Eolie Adaları diye geçen bu takımadalarda Lipari’yi üs olarak kullanıp diğer adalara gidip gelebilirsiniz. Lipari’deki Villa Enrica tavsiye edeceğim yerlerden biri.

Yıldız olduysa sebebi var
Siracusa

Makarna ve pizzanın tadını çıkarın
Akşam içkisi için Timeo, yemek için Zammara

? Akşam yemekleri için kasabanın dışında Michelin yıldızlı restoranlar var. Oysa Taormina havası solunması gereken bir yer. Bu nedenle daha yerel ve keyifli yerleri önereceğim. Öncelikle saat 19.00 gibi aperitovo dedikleri akşamüzeri içkisi için Grand Hotel Timeo’nun barına gidin. İtalyanların Dolce Vita dedikleri Tatlı Hayat’ın ne olduğunu daha iyi anlayacaksınız.

Haberin Devamı

? Akşam yemeği için mutlaka portakal ve limon ağaçları altında bulunan A’ Zammara’ya uğrayın. Ristorante Shelter’da çok lezzetli makarna ve pizzaların tadını çıkarın. Maffei’s ise kapalı bir bahçe içinde hoş bir mekân. Bunun dışında çok şık alternatifler olan Casa Grugno ve La Giara’ya gidebilirsiniz. Ayaküstü bir şey atıştırmak için Ristorante Al Paladino da çok keyifli bir yer. Sahibi serviste karısı içeride mutfakta çalışıyor. Son derece sıcak bir yer. 9 Aprile Meydanı’ndaki Wunderbar Caffe’ ye yemek sonrası uğrayın. Arkada hafif bir caz müziği çalarken tatlıları deneyin, özellikle de semifreddo alla mandorla’yı.

Golf bahane Antalya şahane
Türkiye, artık golf sahalarıyla da turist çeken ülkelerden biri. Özellikle Antalya bölgesinde golfseverlere hitap eden dünya standartlarında çok iyi tesisler var. Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’nın Türkiye ayağı Turkish Airlines Ladies Open bu sene yedinci kez yapılıyor. Belek’teki Carya Golf Kulübü’nde, bugün başlayan ve 20’sine kadar sürecek etkinlik deniz sezonunu açmak için de iyi bir fırsat olabilir. 50 ülkede izlenecek turnuvaya 32 ülkeden 126 profesyonel golfçü katılıyor.

Haberin Devamı

Çam ağaçlarıyla çevrili 1 milyon metrekarelik alan içindeki Regnum Resort’un bir parçası olan Carya Golf Kulübü’nü beş kez British Open şampiyonu Peter Thomson yapmış. Dünyanın en iyi 100 golf kulübü arasında gösterilen tesis Avrupa’nın tek 18 delik ışıklandırılmış golf sahası.

Turnuva esnasında kalabileceğiniz bir diğer otel ise 650 oda ve 13 villadan oluşan Kaya Palazzo Golf Resort. Otelin Maldivler’den getirilen kristal kumlar ile çevrelenen ve deniz suyu kullanılan havuzu gördüğüm en devasa havuzlardan biri. Tesisteki Kaya Eagles Golf Club 650 bin metrekare çam ormanı içine kurulmuş ve dünyaca ünlü golf saha tasarımcısı David Jones imzasını taşıyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları