Nisan bereketiyle geliyor

Doğayla birlikte içimizin de kıpır kıpır olduğu günlerdeyiz. Nisan ayı renkleri ve güzelliği kadar etkinlik bereketiyle de kapımızda. Yemek, müzik, dans, karnaval, hareket… Seyahate çıkmak için bahane yaratmak isterseniz, bu ayın takvimini gözden geçirin.

Haberin Devamı

Portakal Çiçeği Karnavalı
3-7 Nisan

Adana’yı rengârenk boyayan eğlence, aynı zamanda Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı… Şovlar, sergiler, söyleşiler, yemek yarışmaları, koşular, rekor denemeleri ve çevre turları her yıl olduğu gibi bu yıl da olmazsa olmazları. Programın en özel günü, kortej yürüyüşünün gerçekleşeceği 6 Nisan. O gün renkli kostümler giyilecek ve Adana sokaklarında çılgınlar gibi eğlenilecek. (www.nisandaadanada.com)

Nisan bereketiyle geliyor

Alaçatı Ot Festivali
4-7 Nisan

2010’da kutlanmaya başlanan festival bu yıl da Türkiye’nin ve dünyanın pek çok yerinden gelen misafirleri ağırlayacak. Alaçatı Yeldeğirmeni çevresinde düzenlenecek etkinlikte otları tanıma ve toplama gezilerinden yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden konserlere kadar birçok aktivite gerçekleştirilecek. Alaçatı Amfi Tiyatro’da en çok ot toplama ve en güzel ot yemeği yarışmaları düzenlenecek. (alacati.org.tr)

Nisan bereketiyle geliyor

Haberin Devamı

İstanbul Yarı Maratonu
7 Nisan

Dünyanın en iyi 10 yarı maratonundan biri olarak gösteriliyor. Sporcular 21 ve 10 km. kategorilerinde yarışacak. Yarışlar Yenikapı’dan başlayacak, Kumkapı, Sirkeci arabalı vapur iskelesi önündeki ışıklara kadar devam edecek, sahil yolundan geri dönerek başladığı yer olan Yenikapı miting alanında bitecek. Son kayıt tarihi 29 Mart’tı ancak kaçıranlar için ‘geç kayıt’ şansı tanınıyor. Başvurularınızı ‘Yarı Maraton Fuarı’nda, 5 Nisan saat 10.00–19.00 saatleri arasında, 6 Nisan’da ise 10.00–12.30 arasında yaptırabilirsiniz. Katılım ücreti 100 TL. Ayrıca geç katılım olduğu için kayıt sırasında seçeceğiniz bir STK’ya en az 50 TL bağış yapmanız gerekiyor. (www.yarimaraton.istanbul)

Nisan bereketiyle geliyor

Josef Spacek - Miroslav Sekera
11 Nisan

Bu yıl 4-25 Nisan tarihleri arasında 36’ncısı düzenlenecek olan Ankara Müzik Festivali, başkentin en uzun soluklu uluslararası etkinliği. 21. yüzyılın en önemli kemancılarından kabul edilen Josef Spacek Türkiye’de ilk kez konser verecek. Çek piyano sanatçısı Mıroslav Sekera’nın performansı da bu yılın kaçırılmayacakları arasında. Biletleri ‘www.biletix.com’dan alabilirsiniz.

Nisan bereketiyle geliyor

Coachella
12-14 Nisan

Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde düzenlenen Coachella, müzikseverlerin yoğun ilgisiyle bir dünya etkinliğine dönüştü. Her yıl iki haftaya yayılarak düzenlenen festivalin ilk ayağı 12-14 Nisan diğeri ise 19-21 Nisan’da gerçekleştirilecek. Son yıllarda ülkemizde de iyice popüler hale gelen Coachella’ya ev sahipliği yapacak adres ise ‘Colorado Çölü’ndeki Indio şehri. Festivalde DJ Snake, Diplo, Janelle Monae, Kid Cudi gibi pek çok sanatçının performansı olacak. (www.coachella.com)

Haberin Devamı

Songkran Festivali
13-15 Nisan

Festival, Tay yeni yılının gelişini sembolize ediyor. Üç gün süren etkinlik boyunca tüm Tayland halkı ve turistler devasa su tabancalarıyla su savaşına girişiyor ve etkinlikler sırasında ıslanmayan kalmıyor. Su savaşlarına hortumlarıyla fillerin de katıldığı festivalin en keyifli geçtiği yerlerse Chiang Mai, Pattaya ve Phuket Adası.

Nisan bereketiyle geliyor

Basel Oster Tango
18- 22 Nisan

Bu yıl 20’ncisi düzenleniyor. Festival kapsamında yeni başlayanlardan ileri gruplara kadar birçok seviye için farklı seminer ve eğitimler var. Gün içerisinde bu eğitimlere katılabilir, akşamları doyasıya dans edip pratik yapabilirsiniz. Dünyaca ünlü tangocular tarafından sergilenecek birbirinden güzel şovlar sizi bekliyor. Ücret, ders ve etkinlik programına ‘www.tangobasel.ch’ adresinden ulaşabilirsiniz.

Magic Break
20-23 Nisan

Magic Break, 14 yıl önce Boğaziçi Üniversitelilerce başlatılan, yıllar içinde önce İstanbul, sonra diğer şehirler ve yurtdışından üniversiteli gençlerin katılımıyla genişleyen bir gençlik festivali. Antalya’da Pegasos Resort Hotel’de düzenlenen Magic Break, bu yıl altı farklı sahnede 42 yerli ve yabancı DJ ağırlayacak. House, tekno ve progressive müziğe odaklanacak. www.magicbreaktr.com adresinden bilet alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Holifest Türkiye
20-27 Nisan

Hindistan’da, katılımcıların baharın gelişini birbirlerine rengârenk boyalar atarak kutladıkları festival, Türkiye’de de üç şehirde düzenlenecek. 20 Nisan İzmir Arena, 27 Nisan İstanbul Life Park ve 4 Mayıs Ankara ODTÜ Vişnelik Tesisleri… Hint mutfağından örnekler, Hint kınası atölyeleri, yöresel kıyafetlerin satılacağı butikler, dans gösterileri ve DJ performanslarıyla renklenecek Holifest, geldiği kültürün mottosu olan barış, huzur ve aşk dilekleriyle kutlanacak. Biletlere ‘www.holifest.com.tr’ adresinden ulaşabilirsiniz.

Nisan bereketiyle geliyor

Urla Enginar Festivali
26-27-28 Nisan

‘Dünya Gurme Şehirler Ağı’na üye olan Urla denince, akla ilk gelen lezzetlerden biri sakız enginar oluyor. Yunan Tanrısı Zeus’un âşık olduğu kadın ‘Cynara’dan adını alan enginar, bu yıl da sizi yapraklarının arasında sakladığı kalbiyle Urla’ya davet ediyor. Mutfak atölyeleri, yemek tadımları, sanat atölyeleri ve müzik dinletileri festival boyunca sürecek. Üç gün boyunca devam edecek söyleşilerde Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Dr. Ender Saraç gibi isimler de yer alacak. (urlaenginarfestivali.com)

Haberin Devamı

Tasting Alaçatı
26-27-28 Nisan

Sadece yemekleriyle değil, spor, müzik, sanat, doğa etkinlikleriyle de Alaçatı’nın tadına varacağınız etkinliğin üç güne yayılan çok yoğun bir programı var. Bölgede sürdürülebilir turizmi amaçlayan organizasyonda, kasabanın en iyi restoran ve otelleri, bağ evleri, çiftlikler özel mönüleri, etkinlikleri ve atölye çalışmaları ile kapılarını açıyor. 100’e yakın etkinlik ve 70’e yakın özel menü sunulacak. Sokak konserleri, lavanta hasadı, lokal pazar, şeflerle özel atölye çalışmaları, sörf deneyimi, birbirinden keyifli söyleşi programları, resim ve seramik sergileri Tasting Alaçatı kapsamında gerçekleşecek olan etkinliklerden birkaçı. (www.tastingalacati.com)

Yazarın Tüm Yazıları