Seçkin Türesay: Helsinki'de Hürriyet lobisi

Seçkin TÜRESAY
Haberin Devamı

Hürriyet ve Daily News gazeteleri, Helsinki Zirvesi dolayısıyla özel sayı hazırladılar ve zirveye katılan bütün görevlilere bu gazeteyi ulaştırdılar.

Gazeteler Helsinki'ye uçakla gönderildi, oradaki arkadaşlarımız da teker teker devlet ve hükümet başkanlarına gazeteyi kendileri verdiler. Zirveye katılan herkesin odasına gazeteler bırakıldı.

Türkiye'deki bütün partilerin liderleri Avrupa Birliği üzerine düşüncelerini bu gazeteler aracılığıyla bütün dünyaya duyurdu.

Helsinki Zirvesi'ne katılan yabancı devlet adamları, Türkiye'deki bütün politikacıların, parti liderlerinin bu hareketi desteklediklerini bu gazeteden öğrendiler.

Türk firmaları da ilan destekleriyle Avrupa'ya açılış gazetesinin gerçekleşmesine katkıda bulundular.

Turkey at the Helsinki Summit adını taşıyan 16 sayfalık gazetede; enerji, tekstil, sanat konularında tanıtıcı yazılar yer aldı.

Her zaman Türkiye'nin tanıtılması konusunda sıkıntılarımızı dile getiririz. Gerçekten de bu tür yayınlar bizim dünyaya tanıtılmamızda çok önemli işlevler üstleniyor.

Hürriyet, Zirve'deki bu gazetesiyle dünyada Türkiye lehine bir lobi yaratılmasında rol aldı.

Hürriyet bir dünya gazetesidir derken, bu yargımızın doğruluğunu bu çalışmalarla kanıtlıyoruz.

DMG YAYIN KONSEYİ

Doğan Medya Grubu Yayın Konseyi, yayın grubumuzun gittikçe kurumsallaşmasının önemli bir göstergesidir.

Türkiye'nin AB'ye aday olduğu bu günlerde Konsey, DMG'deki kurumsallaşmanın global ölçütlerini medya dünyasında yerleştirmeyi amaçlıyor.

Başta medya olmak üzere bütün kuruluşların dünya ölçeğinde düşünmesi gerekmektedir.

Tam üyeliğe giden uzun yolda medyaya büyük görevler ve sorumluluklar düşmektedir.

Doğan Medya Grubu, DMG Yayın Konseyi'ni oluşturarak bu konudaki öncülüğünü kamuoyuna bir kez daha gösterdi.

YAŞAR NURİ ÖZTÜRK'ÜN RAMAZAN SAYFASI

İslamiyet konusundaki konuşmaları, kitaplarıyla kamuoyunun en güvendiği, inandığı adlardan biri olan Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, hazırladığı Ramazan Sayfası ile on bir ayın sultanıyla ilgili en önemli bilgileri, arı üslubuyla okurlarımıza sunmaktadır. Mutlu haftalar dileğiyle.

Yazarın Tüm Yazıları