'Saltanat kurmak istiyorlar, izin vermeyin'

Güncelleme Tarihi:

Saltanat kurmak istiyorlar, izin vermeyin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 21:43

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçiminden önce aday olduğu İzmir’e son ziyaretini gerçekleştirdi. Tire, Ödemiş, Kemalpaşa, Bergama, Aliağa, Çiğli, Karşıyaka, Bornova ve Bayraklı’da vatandaşlarla bir araya gelen CHP lideri, yoğun ilgiyle karşılandı, ‘selfie’ isteklerini geri çevirmedi. Seçmenlere “1 Kasım saltanatın yıkıldığı tarihtir. Birileri yeniden saltanat kurmak istiyor, buna izin vermeyin. Siz bunu çok daha iyi biliyorsunuz” diye seslenen Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

Saltanat kurmak istiyorlar, izin vermeyin

ADRESİMİZ BELLİ


“Bu memleketin barışa ihtiyacı var. Bu memleketin Orta Çağ’ın karanlığından kurtulmaya ihtiyacı var. Bunun için yola çıktım. Bunun için mücadele ediyorum. Herkesin kazandığı, tenceresinin kaynağı, huzurun oluğu bir Türkiye istiyorum. Eğer bunu Türkiye’de hep beraber istiyorsak, terörden uzak huzur içinde yaşadığımız bir ülke istiyorsak adresimiz belli. 1 Kasım’da gidip CHP’ye oy vereceğiz, bunun Türkçesi bu.


Hollanda diye bir devlet var, Konya’dan küçük. Yılda 130 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç ediyor. Devasa Türkiye’de ihraç edilen tarım ürünü 12 milyar dolar. Neden? Toprağımız mı eksik? Buyurun bereketli ovalar var. Güneşimiz mi eksik? Hollanda’dan daha çok var. Nüfusumuz 5 kat fazla. Neyimiz eksik? Namuslu siyaset eksik, halkı düşünen siyaset eksik.

Haberin Devamı


HORTUMCULAR KAYBETSİN


Gelin 1 Kasım’da oyunuzu CHP’ye verin. Yeni bir tarih yazalım. İstiyorum ki bu ülkede çiftçiler, esnaf, emekli, memur, sanayici kazansın. Herkes kazansın. Alın teri döken herkes kazansın. Sadece hortumcular kaybetsin. Benim güvencem, umudum sizsiniz. Türkiye’nin geleceğine siz yön vereceksiniz. Türkiye’yi ya çağdaşlığa taşıyacaksınız ya da Ortadoğu’nun karanlığına. Sizin için çalışacağım, sizin için alın teri dökeceğim. Dökeceğim her alın terim size helal olsun.
Son zamanlarda havuz medyası dışında kalan gazete ve televizyonlara büyük baskı yapılıyor. Polis eşliğinde basılıyor, televizyon ekranları karartılıyor. Gazeteciler ölümle tehdit ediliyor. Vatandaşın haber alma hakları kısıtlanıyor. Bu bize yakışan bir süreç değil. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları, bu ülkeye bağımsızlığı getirirken aynı zamanda bu ülkeye özgürlüğü de insan haklarını da kadın-erkek eşitliğini de getirdiler. Şu an Türkiye bir ateş çemberinden geçiyor. Bunlara bir ders vermeniz lazım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!