Sabancı Araştırma Ödülü Tekeli’ye

Güncelleme Tarihi:

Sabancı Araştırma Ödülü Tekeli’ye
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 09:18

SAKIP Sabancı’nın vasiyeti üzerine Sabancı Üniversitesi tarafından bu yıl 11’inci kez verilen ‘Uluslararası Araştırma Ödülleri’ dün gece açıklandı.

Haberin Devamı

Yarışmanın konusu bu yıl “Türkiye’de Yeni Merkezler: Kentlerde Ekonomi, Eğitim, Sanat ve Barış” oldu. Jüri Özel Ödülü’ne Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim üyesi, şehir ve bölge planlamacısı, sosyolog Prof. Dr. İlhan Tekeli layık görüldü. Eşit ağırlıklı verilen iki “Makale Ödülü”nü ise; “Şehir Merkezi Kavramını Yeniden Düşünme” başlıklı makalesiyle gelecek yıl Cornell Üniversitesi’nde görev yapacak olan ve şu anda Mardin Artuklu Üniversitesi’nde bulunan Dr. Azat Zana Gündoğan ile “İtler ve Karavan” başlıklı makalesiyle Florida Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Emrah Şahin aldılar.

ÖNCE DEMOKRASİ

Dün akşam Sabancı Center’da hem ödül hem de merhum işadamı Sakıp Sabancı’yı anma töreni vardı. Törende konuşan Güler Sabancı, “Sakıp Bey disiplinlerarası konusunu da çok iyi anlamıştı, sadece tıbbın, fen bilimlerinin değil, sosyal bilimlerin de desteklenmesi gerektiğini biliyordu. Bu nedenle vasiyetine koydu. Bu ödül de bunun sonucu olarak ortaya çıktı” dedi. Güler Sabancı gelecek yılın araştırma konusunun ise ‘Gündelik Yaşamda Türkiye Kökenli Avrupalılar’ olacağını açıkladı. Ödülü kazanan Prof. Dr. Tekeli yaptığı konuşmada; “Kentlerimizin başarısının ya da sorunlarının tümünün, toplumun tümünün ürünü olduğunu görmeye başladık. Artık fark ediyoruz ki kriz içinde bir demokrasi sorunlarımızı çözemez, biz önce demokrasimizi onun paralelinde ve onun getirdiği farklı bir kenti düşünmek durumundayız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!