Osman Baydemir'den kravatlı nevruz protestosu

Güncelleme Tarihi:

Osman Baydemirden kravatlı nevruz protestosu
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 17:34

Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde, Valilik tarafından yasaklanmasına rağmen nevruz kutlaması için ateş yakmak isteyen gruba polis izin vermedi. Polisler, gruba biber gazıyla müdahalede bulunurken, çıkan gerginlikte 2 kişinin gözaltına alınmasının ardından HDP milletvekili Osman Baydemir, tepki için kravatını boynundan çıkarak tutuşturdu

Haberin Devamı

Şanlıurfa’da, alınan karar doğrultusunda nevruz kutlamalarının sadece 21 Mart Pazartesi günü yapılabileceği duyurulurken, Birecik İlçesi’nde bugün aralarında HDP milletvekilleri Dilek Öcalan ve Osman Baydemir’in de bulunduğu bir grup, Meydan Mahallesi’ndeki HDP binası önünde toplandı. Burada toplanan az sayıdaki partiliye konuşan milletvekili Osman Baydemir, Nevruz kutlamalarına getirilen yasağı eleştirdi.

Osman Baydemirden kravatlı nevruz protestosu



Baydemir’in konuşmasının ardından bir grup partili, ilçe binası önündeki alanda odunları tutuşturarak Nevruz ateşi yakmak istedi. Bu sırada bölgede önlem alan polis ise kalabalığa yasağı hatırlatarak ateşin yakılmaması uyarısında bulundu. Bunun üzerine polis ile kalabalık arasında kısa süreli arbede yaşandı. Bu sırada polis, ateş yakmakta ısrar eden bazı kişilere biber gazıyla müdahale ederek 2 kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

BAYDEMİR, KRAVATINI YAKTI

Birecik’te, nevruz ateşi yakılmasına izin verilmemesi nedeniyle çıkan gerginlikte 2 kişinin gözaltına alınmasının ardından HDP milletvekili Osman Baydemir, tepki için kravatını boynundan çıkarak tutuşturdu. Baydemir’in tepki için yakarak bıraktığı kravatı da bir süre sonra önlem alan polisler tarafından söndürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!