GeriSeyahat İstanbul'da organik lezzetlerle kahvaltı vadeden mekanlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İstanbul'da organik lezzetlerle kahvaltı vadeden mekanlar

İstanbul'da organik lezzetlerle kahvaltı vadeden mekanlar

Güne güzel başlamanın yolu hiç kuşkusuz kahvaltıdan geçiyor. İşte İstanbul'da kahvaltı keyfini doyasıya çıkarabileceğiniz, birbirinden lezzetli ürünlerin sunulduğu kahvaltılık mekanlar...

Kahvaltının öğünler arasındaki yeri bambaşka. Güne sağlıklı ve keyifli bir başlangıç yapmak için kahvaltının önemi büyük. Özellikle haftasonları sevdiklerinizle yaptığınız kahvaltılar eğlenceli anlara dönüşür. Kahvaltılarınızı daha sağlıklı ve besleyici hale getirmek için son zamanlarda açılan yöresel ve organik lezzetler sunan mekanlara da göz atmalısınız. Doğal ve katkı maddesi içermeyen yöresel lezzetleri bir arada sunan bu mekanlarda kahvaltı yapmak ayrı bir zevk halini alıyor. İşte İstanbul'da organik lezzetler sunan kahvaltı mekanları:

İstanbulda organik lezzetlerle kahvaltı vadeden mekanlar

1. Naif - Karaköy

Karaköy Kemankeş Karamustafa Paşa Caddesi'nde yer alan Naif, sıcak dekorasyonu ve ferah mekanı ile ziyaretçilerini karşılıyor. Yöresel kahvaltı malzemeleri, ev yapımı ekmek ve reçelleriyle dikkat çekiyor. Kahvaltı menünüzü kendiniz belirleyerek oluşturuyorsunuz. Ege'nin otantik havasını soluyacağınız mekanda sakızlı muhallebi eşliğinde Türk kahvesi denemeyi unutmayın.

2. Süt, Yumurta, Reçel, Osmanağa - Kadıköy

Kadıköy'de bulunan bu otantik kahvaltı mekanı, Karadeniz kahvaltısı sunuyor. Dört nesil boyunca kahvaltı mekanı işleten aile zengin organik ve yöresel tatlar konusunda uzman. Boyoz ve bal kaymağını tatmanız gereken mekana rezervasyonsuz gitmemenizi öneririz.

İstanbulda organik lezzetlerle kahvaltı vadeden mekanlar

3. Van Kahvaltı Evi - Cihangir

Cihangir'de organik kahvaltısı ile nam salmış olan Van Kahvaltı Evi, bugüne kadar pek çok ödül almış bir kahvaltı mekanı olması ile de farklı bir yerde bulunuyor. Otlu peynirden, Kars yöresine özgü gravyere kadar çeşitli peynirlerin yer aldığı mekanda herşey doğal ve Van'dan özel olarak getiriliyor. Jaji, mırtuğa, kete ve kavut gibi değişik yöresel lezzetleri de tatma imkanı bulacağınız mekan oldukça kalabalık olduğundan erken gitmenizde fayda var.

4. Datlı Maya - Cihangir

İstanbul'un en gözde kahvaltıcılarının başında gelen Datlı Maya, Cihangir'de bulunuyor. Tarihi dekorasyonuyla dikkat çeken mekanda organik kahvaltıyı tarihi semaverinde demledikleri çaylarla servis ediyorlar. Vegan lezzetler de sunan mekana erken gitmek yer bulmanın tek yolu.

5. Privato Cafe - Galata

Endüstriyel hiçbir ürünün bulunmadığı mekanda herşey organik ve kendi yöresinden temin ediliyor. Mevsimine uygun ürünlerle servis edilen serpme kahvaltı oldukça lezzetli alternatiflere sahip. Sekersiz limonatası, sıcak atmosferi ve harika manzarası ile Privato Cafe keyifli ve sağlıklı bir kahvaltı için tercih edilecek mekanlar arasında yer alıyor.

False