Ömer Güney cezaevinden kaçmak için plan yapmış

Güncelleme Tarihi:

Ömer Güney cezaevinden kaçmak için plan yapmış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2014 06:45

Fransa’nın başkenti Paris’te üç PKK’lı kadın Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in öldürüldüğü cinayetin tutuklu tek sanığı Ömer Güney’in, cezaevinden kaçmaya çalıştığı bildirildi.

Haberin Devamı

AFP’nin adli kaynaklara dayandırdığı haberinde, halen suçsuz olduğunu iddia eden Güney’in Ocak ayı başında kaçma planları yaptığı öne sürüldü.

Habere göre, Güney, Fresnes hapishanesinde, Almanya’dan kendisini ziyarete gelen bir arkadaşı aracılığıyla kaçma planları hazırladı. Güney’in de 2001-2003 yılları arasında yaşadığı Almanya’dan gelen kişiyle yaptığı görüşmenin ardından polisin takibe aldığı bu kişinin evinde yapılan aramada ele geçirilen telefonunda kaçış planlarına ilişkin deliller bulundu. AFP, dosyaya yakın bir kaynağa dayanarak, araştırmalar sonucu ulaşılan ilk belirlemelere göre, “Güney’in bir silah ve patlayıcı yardımıyla, gerekirse güvenlik güçlerini de öldürerek kaçmayı planladığını” belirtti. Polis, Almanya’dan gelen kişinin kimliği ve tutuklu olup olmadığı konusunda ise bilgi vermedi.

Haberin Devamı

HÂLÂ MASUM OLDUĞUNU SAVUNUYOR
Paris’te 9 Ocak 2013’te Kürt Enformasyon Merkezi’nde, gün ortasında işlenen cinayetin halen tek sanığı olan Güney, suçu üstlenmiyor ve masum olduğunu iddia etmeye devam ediyor. Güney, beynindeki bir tümörden kaynaklanan sağlık problemleri nedeniyle, sık sık hastane olanaklarına sahip tutukevlerine götürülerek sağlık kontrolünden geçiriliyor. Fransız hakim Jeanne Duye başkanlığındaki soruşturma ekibi, hakkında dava açtıkları Güney’in masum olduğu iddiasına, şaibeli cep telefonları, geçtiğimiz Ocak ayında sızan ve Güney’in MİT yetkilileri olduğu iddia edilen kişilerle yaptığı telefon görüşmeleri, Türkiye ziyaretleri ve ifadelerindeki çelişkiler nedeniyle “fazla ihtimal” vermiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!