Olimpiyat rüzgarı futbolu bozdu!

ATIBA ve Necip’in cezalı, Almeida ve Fernandes’in sakat olduğu maçta Slaven Bilic; sağ kanata Serdar’ı forvete de Ömer’i koydu.

Haberin Devamı

Ancak rüzgar Olimpiyat Stadı’nda iki takımında futbolunu bozdu. İlk 30 dakikada Gökhan Töre’nin pozisyonu dışında Beşiktaş’ın başka bir pozisyonu olmadı. Bunda Eskişehir’in iyi alan kapatmasının da etkisi vardı hiç şüphesiz.
Eskişehir özellikle göbeği çok adamla iyi kapattı. Olcay, Oğuzhan ve Gökhan da kenara oynamaktansa göbekten aksiyon geliştirmeyi seven oyuncular olarak, rüzgar arkalarında olmasına rağmen ilk yarıda o kalabalık duvarı aşamadılar. Beşiktaşlı oyuncular ilk yarıda rüzgar arkalarındayken daha çok şut tercihi kullanmalıydılar.

GÖKHAN’A İZİN VERMEDİ

SONUÇ olarak hücumsal anlamda çok etkisiz bir Beşiktaş izledik ilk yarıda. Eskişehir kalecisi Boffin de gelen nadir ataklarda üzerine düşeni yaptı. Gökhan Töre ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda doğru yer tutması takımı ve kendi adına pozitif bir görüntüydü.
Motta iyi bindirmeler yaptı dün akşam evet ama bir bek ya da kanat oyuncusu için pozisyonu tamamlamak son derece önemlidir. Motta akınlarını ya etkili bir şut ya da etkili bir pas ile bitirmeli! Buna rağmen Motta’nın sol kanattaki katkısı, sezon başından beri sağ kanatta Serdar’dan alınamıyor. Ben Hilbert’in geçen sene hücum gücünde çok daha etkili olduğuna inanıyorum.

Haberin Devamı

ERSAN HAYAT VERDİ

DÜN akşam rüzgar iki takımı da olumsuz etkiledi. Tabii ki futbolda ‘futbol ve futbolculara’ bağlı olmayan şartlar önemli ama ona göre oynamak daha da önemli! Topu ayağından zamanında çıkarmak, sağlıklı pas tercihini bulmak zorunda bu rüzgarda oyuncular! Avantajı ve dezavantajı iyi kullanmalılar! Ama gel gör ki; iki takım oyuncuları da rüzgara karşı en büyük silah olan şut veya duran top tercihini iyi kullanamadılar. Bununla birlikte bir de topu ayaklarında gereğinden fazla tutarak kendilerini kitlediler.
Hepsini geçtim; dakika 89-90’da yakalanan/yakalanacak iyi bir frikik Beşiktaş için gol ve 3 puan şansı demektir. Ama bu fırsata çevirecek bir ‘duran top’ ustası yok Beşiktaş’ta!
Son dakikalarda Ersan’ın önünde bulduğu top Beşiktaş’a hayat verdi!

Yazarın Tüm Yazıları