Öğrencilere sanat taraması

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere sanat taraması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 21:22

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı protokolle 5’inci sınıf öğrencilerinin spor alanında yetenek taramasından geçirileceğini açıklamıştı. Vakıf Üniversiteleri Birliği’nin düzenlediği ‘EDU SUMMIT Eğitim Zirvesi’nde konuşan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, benzer bir protokolü Kültür ve Turizm Bakanlığı ile de gerçekleştireceklerini söyleyerek, öğrencilerin sanatsal yeteneklerinin de keşfedilmesi amacıyla 5’inci sınıflarda tarama yapılacağını belirtti.

Haberin Devamı

Seneye yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrencinin sportif yetenek taramasından geçeceğini vurgulayan Tekin, özetle şunları söyledi:

“Sanırım bu ay Kültür ve Turizm Bakanlığı ile benzer bir protokol yapacağız. Yaklaşık 18 milyon öğrencimizin kültürel, sanatsal ve sportif yetenekleri erken yaşta tespit edilip buna göre eğitim alacakları bir mekanizma kuracağız. Ayrıca 5’inci sınıfları yabancı dil yetkinliklerinin artırıldığı hazırlık sınıfı olarak dönüştürme çalışmasındayız. Aksilik olmazsa pilot uygulama başlatıp, bütün ülkeye yayacağız.”

Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç da katılarak, yükseköğretimle ilgili istatistiki bilgiler verdi. Vakıf Üniversiteleri Birliği Başkanı Rifat Sarıcaoğlu ise, üniversitelerde burs dağılımının adil olması gerektiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!