Nöbetçi yetiş Ayşe

Şaşırdınız tabii ki... Aslında bugün "Yetiş Ayşe" günümüz değil, normal yazı günüm. Şimdi duruma açıklık getireyim; bildiğiniz gibi "Yetiş Ayşe" benim çok ciddiye aldığım bir sayfa halinde en başından beri...

Haberin Devamı

Sadece fikir paylaşımında bulunmuyoruz. Birbirimizle her şeyden tutun, kılık kıyafete kadar bir sürü şeyi paylaşıyoruz. Yazın da göz kırpmasıyla beraber mezuniyet törenleri, nişanlar, düğünler başladı haliyle.

Dün inanılmaz bir mail trafiği yaşadım. Siz okur dostlarım harikasınız. Bir sürünüz bir diğer okur dosta yardımcı olmak için kolları sıvamış. Kıyafet ihtiyacı olan bazı arkadaşlarımızın programları bu hafta içinde, yani salıyı beklesek geç kalmış olacağız.

Eee ben de haliyle işe yaramadım diye üzülüp karalar bağlayacağım. İşte bu nedenle bugün nöbetçi Ayşe emrinizde...
 
Not 1: Ayrıca bu hafta çok fazla mail birikti, hepsine de yetişmek isteğindeyim. İkinci nedenim de budur biline...
 
Not 2: Sanırım haftaya yeni bir deliliğe de başlayacağım. Burada imece usulü yardımlaşmaya başladığımızdan, artık CV'lerinizi de yayınlamayı düşünüyorum. Belki birilerinin birilerine faydası olur diye. Şu an çok kesin değil, patrona danıştıktan sonra size açıklayacağım.
 
Not 3: Kıyafet vermek isteyenlerle kıyafet almak isteyenlerin mail adreslerini sizlere ulaştıracağım. Kolay gelsin...

* * *

Haberin Devamı

İKİ ABİYE KIYAFETİM VAR, GERİ ALMAK ŞARTIYLA İHTİYACI OLANA VEREBİLİRİM

Selamlar Ayşe Hanım,
 
Yazılarınızı ilk günden beri keyifle okuyorum. Özellikle “Yetiş Ayşe”ye başladığınızdan beri sizden yardım isteyen insanlara nasıl yardım edebilirim, elimden ne gelir diye düşünüyordum. Ve en sonunda buldum :)
 
Bugünkü yazınızda abiye kıyafet isteyen iki okurunuz vardı. Benim de iki tane abiye kıyafetim var. Sadece birer kez giydim. Birini 14 Mart’ta evde yaptığımız nişanımda, diğerini 28 Mayıs’ta yine evde olan kına gecemde giydim. Daha yepyeni anlayacağınız ve hatta sokak yüzü görmediler :) Eğer işlerine yararsa, kullanmaları için onlara vermek istiyorum. Bedenim 38, boyum 1.60 cm ama kıyafetler 1.70’e kadar olur sanırım (boydan kestirmedim çünkü).
 
Tek ricam zarar verilmeden kullanılması ve giyildikten sonra geri gönderilmesi. Benim için ikisi de çok özel günlerimde giydiğim için çok kıymetliler. Yanlış anlamayın maddi kıymetinden bahsetmiyorum; sadece anı olarak saklamak istiyorum. Ama sizin vasıtanızla da ihtiyacı olan birinin işini de görmüş olurlar.
 
Eğer sizden, özellikle bana geri gönderileceğine dair olumlu cevap gelirse, fotoğraflarını da yollayabilirim.
 
NOT: Bu deneyimi başarıyla atlatırsam, gelinliğimi de aynı şekilde ihtiyacı olan birine düğününde giyip geri göndermek üzere verebilirim :) Şahane bir gelinlik :)
 
NOT:
Adım ve mail adresim sizde saklı kalsın lütfen. Olur da okeylenirse, kıyafetleri kullanacak olanlara verirsiniz.
 
Bu vesileyle, sizi bu yardım çabalarınız dolayısıyla tekrar tekrar tebrik ediyorum.
 
Sevgiyle kalın,
Gül. Y. Ç.

Haberin Devamı

CEVAP: Gül sen bir meleksin. Allah tüm ömrün boyu sana her şeyin en güzelini versin.

* * *

GECE ELBİSESİ GÖNDEREBİLİRİM
 
 
Sevgili Ayşe,
 
Gece elbisesi isteyen arkadaş bedenini bildirirse, benimkilerden uygun olan olursa seve seve gönderebilirim.
Nihan K.
 
CEVAP: Harikasın hatta süpersin... Sağol, varol Nihancım.

* * *

İKİ ELBİSEMLE YARDIMA HAZIRIM
 
Ayşe hanım merhaba,
 
Abiye elbise isteyen pek çok okurunuz var. Ben de hamilelik ardından veremediğim kilolar yüzünden eskileri giyemiyorum. Bilmiyorum beğenen olur mu ama 38 beden 2-3 elbisem var.
 
İsteyen olursa yardımcı olmaya hazırım.
Şimal K.
 
CEVAP: Alın işte bir melek daha... Sarılarak öperim Şimal...

* * *

Haberin Devamı

Şekerim merhaba,
 
Yazdığım maili Yetiş Ayşe'de okudum :)))) Adresim aşağıdaki gibidir. Bu arada muah muah bayıldım, ben de seni çok seviyorum.
Mine Ü.

CEVAP:
Mine yukarıdakileri oku oku oku, ne güzel dostlarımız var ya... Hemen seni irtibata geçiriyorum onlarla.

* * *

Sayın Ayşe Hanım,
 
İlginize hayran kaldım, teşekkürler.
 
Bugünkü gazetede Berrin hanım sağolsun elbisesini verecekmiş, 36 veya 38 beden olabilir. Ancak leopar desen nişan için çok itici olmaz mı? Buldu da bunuyor (doğru mu yazdım bilmiyorum ama) 18 Haziran'da nişanım. Maddi durumumuz uygun olsa almak çok istiyorum ancak fiyatlar 500 TL'den başlıyor.
 
Sayılı günüm kaldı, lütfen yardımcı olun.
Sibel K.

Haberin Devamı

CEVAP: Hem Berrin hem de bak kaç okur dosttan mail geldi. Şimdi iş sizleri buluşturmaya kaldı, yani bana...

* * *

Eşine doğumgünü sürprizi yapmak isteyene...

Ben eşim için yat kiraladım (balıkçı teknesi değil :) ). 15-20 kişi rahatça alan bir yat. 4-5 saati 650 lira. Kendim ödedim parasını, kimseye yük olmadım. En sevdiği arkadaşları ve ailesini çağırdım. Herkes önceden yatın içine girdi. İş ki onu iskeleye getirdim. Son saniyesinde anladı. Ve "Aaaaaaaaaaa..." diyebildi sadece. O sırada herkes tekneden çıkarak alkışladı ve İYİ K İ DOĞDUN şarkıları...
 
Çok şaşırmıştı. Güzel bir boğaz turu yaptık. Arkadaşlarım biz ikimiz gelmeden pastasını, aperatif yiyecekleri, içkileri getirmiş ve hazırlamıştı. Benim elim bomboştu ve hiç anlamadı o sebeple.
 
Kaptan isterse tekneyi süsleyebileceğini de söylemişti. Ben erkek olduğu için süse gerek duymadım ama bir bayan için güzel olur süslenirse...
Duygu

Haberin Devamı

CEVAP: Duygu süper bir fikir. İki okur dost sürpriz fikri sormuştu, ikisininki de bu hafta. Bence kesin bunu yapsınlar. Tabi eğer bütçelerine uyarsa, sağolasın.

* * *

KIZIMA BABASININ NORMAL OLMADIĞINI NASIL ANLATIRIM?

Ayşe Hanım merhaba,
 
Ben sizden sadece bir konuda akıl almak istiyorum. Öncelikle bir uzmana gittim ama tatmin etmedi beni. Benim sizin gibi bir annenin aklına ihtiyacım var sanırım.
 
1 yıl önce eşimden ayrıldım. 3 yaşında kızım var. Ayrılık sebebim eşimin kumarbaz olması, sorumsuz olması falan. Çantamdan paramı, kartlarımı çalıyordu. Aşırı derecede yalan söylüyordu. Ve doğal olarak ayrıldık. Şimdi yaşlı anne ve babasıyla yarı sürünerek yaşıyor diyelim. Çocuğunu görmeye gelmiyor ama beni de her fırsatta çocuğu almakla tehdit ediyor. Bu şartlarda zaten alamayacağını biliyorum. Aslında benim sorunum, çocuk büyüdüğünde babasının yanına gitmek isterse... Çünkü ben onu babayla bir gece bile bırakamam, ha sokağa rastgele atmışım ha babasına bırakmışım. Para için her şeyi yapabilecek biri.
 
Bu duruma kızımı nasıl hazırlarım? Onun babasının normal olmadığını onu üzmeden nasıl anlatırım? Şu an bir sorun yok ama yakında kreşe gidecek ve sanırım o zaman zor günler bizi bekliyor. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
 
Şimdiden teşekkürler.

Sevgiler,
Canan

CEVAP:
Canan ben sana sadece kendi bakış açımı söyleyebilirim. Ama en doğrusu senin bir psikologla iletişime geçmen. Benim fikrim şu; asla ve asla evladına babasını kötüleme, hırlı da olsa hırsız da olsa o senin kızının babası. Babayı çek konuş, hatta size bir psikolog bulalım, beraber gidin. Eski eşine kızının ona ne kadar çok ihtiyacı olduğunu anlat. Ha eşin aynı kafada yaşamını sürdürmeye devam ederse, kızın da büyüyüp olgunlaştıkça zaten kendini babadan uzak tutacaktır.
 
 
Nöbetçi yetiş Ayşe 
 
OKUMADIĞINIZ KİTAPLARINIZI AYŞE ARAL ADINA HÜRRİYET GAZETESİNE YOLLAR MISINIZ?

Merhaba,
 
Yetiş Ayşe köşesine bayılıyorum. Bu güzel fikir için seni ne kadar tebrik etsek azdır. Ne kadar çok kişiymişiz, bunu da görmüş olduk (Hep böyle başarılı olman dileğiyle).
 
Benim ricam, kitap... Ben kitap okumayı çok seven biriyim. Fakat maddi sıkıntlardan dolayı artık kitap alamıyorum, hatta kiralayamıyorum(Biliyorsun oğlum ameliyat oldu, ondan sonra daha da sarsıldık. Ama şimdi çok şükür iyi). Kitap okumayınca kendimi boşlukta hissediyorum. Mutsuz oluyorum. Bana yardımcı olursan sevinirim :)
 
Sevgiler,
Pınar

CEVAP: Pınar sana karşı o kadar mahcubum ki... Bu hafta ilk işim sana kitap yollamak olacak. Ayrıca sadece benden değil, okur dostlardan da çok sayıda kitap geleceğine eminim.

* * *

TELEVİZYON DÜNYASINDA OLMAK İSTİYORUM

Selam sevgili Ayşe,
 
Ben de sana bir şeyler iletmek istedim kendimle ilgili :-)   
 
47-48 iki ay sonra, 13 Ağustos'ta gireceğim. Ben kamuda personelim ve yılbaşı emekli olacağım. Ve sonra da yeni bir işte çalışmak istiyorum :-) Neden mi???? Evet haklısın, neden????
 
Ben çok ışıklı biriyim ve acayip bir elektrik ve enerjim var. Ayrıca yaşımı hiç göstermem, en az 10-15 daha gencim. Kendime güvenim sonsuz. Ben TV'de program yapmak istiyorum. Sunuculuk yapmak istiyorum :))))  Biraz pat diye oldu ama istiyorum. Aslen ANKARA'lıyım ve Ankara'da yaşıyorum. Ama fark etmez, nerede olursa bu işi yaparım, yapacağım, yapmalıyım. Gözüm açık gider... TV'de reklam da olabilir yani. Artık gerisi sana kalmış.
 
Çokkk öptümm.
Tülay S.

CEVAP: Tülaycım bu konu beni aşar. Senin kendini gösterebilmen lazım. Madem kendine bu kadar çok güveniyorsun; ben senin yerinde olsam bir proje hazırlar ve TRT'ye sunarım. Gerekirse de randevu alabilmek için TRT'nin kapısında yatarım. Ha TRT şimdi olmayabilir, o zaman küçük kanallardan başla...

* * *

ÇOCUKLAR GÜLSÜN TİŞÖRTLERİNİ NEREDEN TEMİN EDEBİLİRİM?

Ayşe Hanım merhaba,
 
Köşenizi mümkün olduğunca kaçırmadan okuyorum. Ellerinize, yüreğinize sağlık. Boşanma sonrası dönemimde ilaç gibi geldiniz.
 
Sizden ricam, tanınmış bir sanatçımızın sosyal projesi hakkında. Proje çok güzel, canı gönülden destekliyorum. Bize ulaşın diye her yerde konuşuyor ama kendisine ne Twitter'dan, ne Facebook'tan, ne de o malum projenin sitesinden ulaşabildim. Belki siz sesimi duyurmaya yardımcı olursunuz. Ricam, o proje için yapılan tshirtlerden nasıl temin edebilirim?????
 
SMS ile her ay destekliyorum ve ben de o tshirtleri giyip Bağdat Caddesi'nde yürümek istiyorum.
 
Benim de bir çocuğum var ve çocuklar gülsün istiyorum :)))))))
 
İşte budur :) Numaramı yayımlamamanız koşulu ile sizin için yazıyorum.
 
Sevgiler,
Zeynep İ.

CEVAP: Gülben'e mail attım, cevap gelince size bildireceğim.

* * *

BEŞ YILDIZLI OTELDE KONAKLAMA

Merhaba Ayşe Hanım,
 
Yazılarınızı takip etmeye çalışıyorum. Süpersiniz. İnsanlara küçücük mutluluklar yaşatmak eminim size büyük mutluluklar yaşatıyor. Nacizane benim de sizden bir isteğim var. Tabi imkanınız varsa...
 
13 Haziran Pazar günü 1. evlilik yıldönümümüz. Biz o gün Didim'de bir kurum kampındayız. O gün eşime sürpriz yapmak istiyorum. Ben hiç 5 yıldızlı bir otelde bulunmadım. O akşam bize bir otelden akşam yemeği ve konaklama ayarlayabilmeniz.
 
Eğer gerçekleşirse çok mutlu olacağım. Olmasa da canınız sağolsun.

CEVAP: Hım... Pek kolay değil ama deneyeceğim. Sen bana orada bulunan bir kaç otel adı ve telefonunu ilet, ben direk temasa geçip duygu sömürüsünde bulunayım. Bakarsın olur.

* * *

BEN DE TESETTÜR KIYAFETLERİ İSTİYORUM

Merhaba,
 
Hürriyet'in iki Ayşe'sinin de hayranıyım. Severek, beğenerek okuyorum sizi. Abiye kıyafet taleplerini görünce isyanım geldi. Ben tesettürlüyüm. Abiye istemiyorum. Düğün dernek de yok. Ama insan hem tesettürlü hem şık olamaz mı? Ben teyze gibi görünmekten bıktım. Anne bluzlarından, yerleri süpüren eteklerden de fenalık geldi. Pazardan beş liraya eşarp almaktan, aynısını 50 kişide görmekten de... Setrms ve Tekbir'in mağazalarını ciğercideki kedi gibi dolaşmaktan da... Harıl harıl alışveriş yapanları görünce, "Ulan bu karılar böyle çok kazanan kocayı nereden buluyor?" diye ağzı açık bakmaktan da sıkıldım. Gencim (31 yaş), fiziğim gayet iyi (38 beden). Niye ben de şık şıkıdım olmayayım? Yetişeceksen çok şık eşarplar, tesettür kıyafetleridir talebim. "E bir sen eksiktin" dersen de canım sağolsun.

CEVAP: Selam, tabi ki. İlla abiyeci değiliz, neden olmasın? Buradan duyuralım, bakalım ne çıkacak?

* * *

SAHİPLİ BİR KÖPEK ZULÜM GÖRÜYOR, ÇÖZÜM İÇİN NEREYE BAŞVURMALIYIM?

Ayşe hanım merhabalar,
 
Beni hatırlar mısınız bilmiyorum. Biliyorum size kim bilir belki de yüzlerce mail geliyor her gün. Ama bana çok gönül alıcı bir mail atmıştınız, size ilk attığım maile cevap olarak. O yüzden bu deli cesareti buldum size yazacak.
 
Size anlatmak istediğim şey şu;
 
Ocak ayı sonunda Eyüp Alibeyköy'e taşındım. Evimin arka camı başka bir apartmanın arka bahçesine bakıyor. Bu arka bahçeye Şubat başlarında çok güzel bir yavru köpek getirildi. Getiren ise o apartmanın giriş katında oturan kişiler. Şimdi diyeceksiniz "Ne var bunda?"  O yavrucak (Geldiğinde minicik bir yavruydu çünkü) o günden bu yana orada bağlı duruyor. Yağmur, kar,
çamur, sıcak, güneş hep aynı yerde. Sürekli olarak bağlı bulunduğu için artık saldırganlaşmaya başladı. Mahallenin çocukları olduğu yerde taş
yağmuruna tutuyor hayvanı sürekli ağlıyor. Havlamaya başladığında ise ipi sahibinin camının korkuluklarına bağlı, sahibi camdan ipini çekip yaklaştırıyor ve var gücüyle oklava veya benzeri bir şeyle hayvancağızı dövüyor.
 
Ben daha önce de bahsetmiştim; biz ailecek yetiştirdiğimiz kedimize, köpeğimize hayvan derken bile içimiz bir tuhaf olur. Onları aileden biri gibi görürüz çünkü. Bu dayak olayını görünce içim nasıl parçalanıyor bir bilseniz...
 
Neyse gidip uyarıda bulunmak istedim sahibine ama komşularım sahibinin çok dengesiz, psikopat birisi olduğunu, sonra benim başıma bela olabileceğini belirttiler. Açıkçası korktum. Benim İstanbul'da tanıdığım hiç kimse yok doğru dürüst. Ama bu zulme daha fazla şahit olmak da istemiyorum.
 
Büyükşehir Belediyesi'ni, Haytap'ı, Eyüp Belediyesi'ni aradım; hiç bir gelişme olmadı.
 
Lütfen bana değil, bu yavrucağa kim yardımcı olabilir, nasıl kurtarabiliriz? İnanın öyle güzel ki... Bazen nasıl oyun istiyor yanına yaklaşanlardan,
hopluyor. Hoplayınca da boynundaki ip kasılıyor ve yere düşüyor. İnanın benim canım yanıyor o öyle olunca...
 
Sevgiyle kalın, hoşça bakın kendinize...
Yasemin K. Y.

CEVAP: Yasemincim senin gibi, bu dünyada bizden başka yaşayan canlılara karşı da duyarlı bir arkadaşla tanıştığıma sevindim. Bu köpek sahipli bir köpek olduğu için açıkçası çok umutlu değilim durumdan, yani yapılabileceklerden. Ama sen yine de konuyla ilgili Yaşam Hakkına Saygı Derneği'nin Kurucu Başkanı Özgün Öztürk'le bir görüş derim. Kendisinin yapılabilecekler ya da yapılamayacaklar konusunda seni en doğru şekilde bilgilendireceğine eminim. www.yasamhakkinasaygi.com ya da ozgun@yasamhakkinasaygi.com 'dan kendisine ulaşabilirsin.

Yazarın Tüm Yazıları