Mümin olarak bir Ömer aranıyordu (3)

Bu áyetleri okuyan Hz. Ömer’in yüzü değişti. "Bu sözler ne kadar güzel! Ne kadar değerli" diyerek hayranlığını dile getirmeden duramadı.

Haberin Devamı

Onun böyle söylediğini işiten Habbab da saklandığı yerden çıktı ve Hz. Ömer’in yanına gelerek:

"Ey Ömer! Vallahi Allah’ın Peygamberi’nin duasının sana nasip olacağını umuyorum. Ben dün Peygamber Aleyhisselam’ın şöyle dua ettiğini işittim:

’Allah’ım İslam’ı Ömer bin Hattab veya Ebu-Hakem bin Hişam (Ebu Cehil)dan biriyle güçlendir’ Ey Ömer! Müjde olsun sana."

Hz. Ömer Erkam’ın evinin yolunu tuttu. Kapıya vardığında kendisini ilk gören Bilal-i Habeşî oldu. Hz. Ömer’i böyle yalın kılıç kapıda görünce endişe etti. Peygamber Aleyhisselam’a:

"Ya Resulullah, bu gelen Ömer bin Hattab’tır! Kılıcını kuşanmış bir haldedir!" dedi.

Hz. Hamza da orada bulunuyordu. Onun Müslüman olmasının üzerinden henüz üç gün geçmişti. Hz. Hamza kapıyı açın eğer iyilik için geldiyse, kendisine iyilik ederiz. Eğer kötülük için geldiyse, onu kendi kılıcıyla öldürürüz" dedi.

Peygamber Aleyhisselam da:

"Ona izin veriniz!" buyurdu. Hz. Ömer girince. Peygamberimiz yanına yaklaşıp, kuşağından tutarak kendisine doğru hızlıca çekti:

"Ey Hattab’ın oğlu! Hálá mı ısrar ediyorsun yetmedi mi küfrün. Gökten senin hakkında áyet mi insin istiyorsun!.."

Hz. Ömer "Ey Allah’ın Resulü. Ben Allah’a ve Allah’ın Resulü’ne ve Allah’tan gelen şeye iman etmek için geldim" dedi.

Peygamber Aleyhisselam, yüksek sesle "Allahuekber" diyerek tekbir getirdi. İçerdekiler Hz. Ömer’in Müslüman olduğunu anlamışlardı. Onlarda tekbir getirdiler, öyle ki tekbir sesleri beklide ilk defa, Mekke’nin sokaklarında böyle yankılanıyordu. Müslümanlar güçlenip rahatlıyorlardı. Hz ömer’in islama girmesi tam bir zafer olmuştu.

Haberin Devamı

GÜNÜN AYETİ

İyilikle kötülük eşit değildir. Sen kötülüğü en güzel şekilde önlemeye çalış. O zaman seninle arasında düşmanlık bulunan kimse bile candan bir dost haline gelir. Ama bu güzel davranışa ancak sabredenler kavuşturulur, buna sadece büyük nasip sahibi kimse eriştirilir. (Fussilet 41/34-35)

GÜNÜN HADİSİ

Ebu Hureyre’nin (r.a) rivayet ettiğine göre Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:

"Müslüman’a ağrı, yorgunluk, hastalık, üzüntü, hatta kendisini üzen bir iç sıkıntısı gelir de sabrederse, buna karşılık günahlarından bir kısmı affolunur." (Buhari Merda 1,Müslim Birr 52)

Haberin Devamı

GÜNÜN DUASI

Peygamberimizin ateşten korunma duası

Hz. Aişe (r.a) validemizden rivayet edildiğine göre Resulullah Efendimiz (s.a.v) şöyle dua ederdi:

"Allah’ım, cehennem fitnesinden, cehennem azabından, zenginliğin ve fakirliğin şerrinden sana sığınırım."

Yazarın Tüm Yazıları