'Milli Birlik Süreci, sonuç alma dönemi'

Güncelleme Tarihi:

Milli Birlik Süreci, sonuç alma dönemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 20:09

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tüm kesimlere ‘kucaklaşma’ mesajı verdi, terörle mücadele konusunda “Önümüzdeki dönem konuşma, tartışma değil sonuç alma dönemidir. Bu işe illa bir isim aranıyorsa, milli birlik ve kardeşlik sürecidir” dedi. Erdoğan, 1 Kasım seçimlerinin ardından muhtarlarla ilk buluşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DOĞRU DEĞERLENDİREMEDİLER

“Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin çoğunun, 7 Haziran seçim sonuçlarını doğru değerlendiremediklerini gördük. Yüzde 60’lık blok söylemiyle başlayan, rövanşist anlayışla tırmandıran söylemler Türkiye’yi zorlu bir imtihanla baş başa bıraktı. Paralel devlet adını verdiğimiz şer şebekesi, tüm imkânlarını Türkiye’nin kazanımlarına saldırmak için hareket etti. Kendilerini ülkemiz medyasının amiral gemisi olarak görenler de bölücü ve paralel örgütlerin bu ihanetine ortak oldular, destek verdiler. İş çevrelerinden bir grup da bu koroya katıldı. Bölücü terör örgütü ve sırtını ona dayadığını açıkça ifade eden parti, yeniden kanın, gözyaşının hâkim olduğu günlere dönmek için var gücüyle çalıştı. Sadece içeride fitne ateşini körüklemekle yetinmediler, yurtdışında da kampanya organize ettiler. Çözümün içerde ve dışardaki güç odaklarında, terörde, kaosta değil millette aranmasını istedik. Milletimiz bizi mahcup etmedi; teröre, onlara sırtını dayayanlara, paralel yapıya ve bunlara gerekli dirayeti ortaya koyamayanlara mesajını açık şekilde ifade etmiştir.

Haberin Devamı

BU VATANI DAR EDERİZ
(Suriyeli mülteciler) Kendimizi onların yerine koyalım. Bizi topraklarına kabul etmeyecek birileri olsa ne yapardık? Öyle bir düşünelim ya. Bizim bu vatandan başka vatanımız olmadığına göre, bize bu vatanı dar etmeye çalışanlara, kusura bakmasınlar bu vatanı dar ederiz. Milletimiz müsterih olsun, hiç endişeye kapılmayın. Yarın bugünden daha iyi olacak. Terör örgütüne karşı operasyonlar devam ediyor. Kesmek yok, devam edeceğiz. Terör örgütü silahlarını bırakıp, toprağa betonlayarak gömene kadar, tüm elemanları teslim olana, ülke dışına çıkana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

KONUŞMA, TARTIŞMA DÖNEMİ DEĞİL
Örgütün şehirlerdeki yapılanmaları çökertilene kadar operasyonlar devam edecek. Önümüzdeki dönem konuşma, tartışma dönemi değil, açık söylüyorum sonuç alma dönemidir. Bu işe illa bir isim aranıyorsa, bunun adı artık milli birlik ve kardeşlik sürecidir. Yani milli birliğimizden daha iyi bir şey olabilir mi? Kardeşlikten daha güzel bir şey olabilir mi? Milli birlik, kardeşlik diyen varsa hepimiz aynı çatı altında toplanmalıyız. Bu gerçek ortakayken hâlâ kanla, silahla, canla, hendekle mücadele etmeye çalışmak bu ülkeye en büyük ihanettir.

Haberin Devamı

DEVLET KÜRT İNSANINA KURŞUN SIKMAZ
Güya meydan okuyor, ‘2 bin Kürt insanı öldürüldü’ diyor devlet tarafından. Asla bu devlet Kürt insanına kurşun sıkmaz, bu devlet teröriste kurşun sıkar. Birileri şu anda hep kucaklaşmaktan bahsediyor, biz hazırız. Siz hiç kucaklaşmadınız ki ya? ‘2 Kasım’da iç savaş çıkacağından endişe ediyoruz’ dediniz ya. İç savaş beklentisi içinde olanlar varsa bunlar ihanet şebekesidir.” 

 BİZ KUCAKLAMAYI ÇOK İYİ BİLİRİZ YETER Kİ KARŞIMIZDAKİ DE BİLSİN

“78 milyon, şu makamı kendi makamı olarak kabullenmek durumundadır. Burası cumhurun makamı. Tayyip Erdoğan’ı seversin, sevmezsin. Ama buraya hakaret edemezsin. Buraya katil diyemezsin. Birileri diyor ki kucaklama zamanı. Bundan daha büyük kucaklama olur mu? Biz kucaklamayı çok iyi biliriz. Yeter ki karşımızdaki de bizi kucaklamayı bilsin. 1 Kasım’ın en önemli mesajlarından biri de Türkiye’nin bir an önce yeni anayasa meselesini çözmesi gerektiğidir. Temenni ederim ki yeni dönemde bu yeni anayasa hazırlıklarına katkı vermekten çekinmezler, bunu beraber masaya oturmak suretiyle hallederler. Engellemenin peşinde olan partiler bu anlayışlarından vazgeçmelidir. Milletimizin yeni anayasa talebi karşısında direnen herkes bunun hesabını da 4 sene sonra seçimde yine verirler. Meclis’in fiilen çalışmaya başlamasıyla birlikte bu konunun partilerimiz tarafından samimiyetle ele alınacağına inanıyorum. Bunu dün (önceki gün) Başbakanımızın şahsımı ziyaretinde görüştük. Konuşulur, milletin huzuruna getirilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!