MHRS sistemine giriş ve randevu alma!

Güncelleme Tarihi:

MHRS sistemine giriş ve randevu alma
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 18:17

Sağlık Bakanlığı hizmetlerinden biri olan MHRS ile çok kısa sürede hastane randevusu alınabiliyor, alınan randevu iptal edilebiliyor. Sağlık alanında gerçekleştirilen en büyük kolaylık olarak nitelendirilen MHRS online hastane randevu alma sistemine verilen isimdir. MHRS işlemleri nelerdir? MHRS online randevu alma işlemleri nasıl gerçekleşir?

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında projelendirdiği ve hayata geçirdiği MHRS adı verilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşmasına imkan tanıyor. Sağlık hizmetleri yapısını aktifleştirmek amacıyla hizmete sunulan MHRS online hastane randevu merkezidir. Sağlık alanında gerçekleştirilen en büyük kolaylık olarak bilinen MHRS ile hastanelerde oluşan kalabalığın önüne geçebilmek ve yoğun evrak işlemlerini azaltmak hedeflendi.

Vatandaşların randevulu olarak muayene olmasını sağlayan bir randevu alma sistemi MHRS sayesinde vatandaşlar, mhrs.gov.tr adresinden, MHRS sistemine bağlı ALO 182 hattından ve MHRS Mobil ile Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden kısa sürede 15 günlük periyotlar halinde randevu talebinde bulunabiliyor.

Haberin Devamı

MHRS ONLİNE RANDEVU ALMA

Hastane randevusunu kolayca alabilmek ve MHRS randevu sistemini kullanabilmek için öncelikle sisteme üye olunması gerekiyor. Veya e-Devlet sistemi üzerinden de mhrs.gov.tr adresine bağlanabilmek mümkün. mhrs.gov.tr adresine giderek açılan sayfada bulunan “Üye Olun” seçeneğine tıklandıktan sonra form doldurularak üye olunabiliyor. 5 aşamalı üyelik işlemlerini gerçekleştirilen ve MHRS Online Randevu Sistemi vasıtasıyla hastane randevusu almak isteyen vatandaşlar, randevu almak istedikleri Hekim Randevu Sistemi kapsamında olan hastanelerin internet sitelerindeki “MHRS Online Randevu” ya da mhrs.gov.tr adresindeki “Randevu Al” linkine tıklayarak, randevu alabiliyor.

Randevu alırken; ilk olarak bulunulan şehir ve ilçe seçilmelidir. Daha sonra sırayla, muayene olmak istenilen alan, randevu alınmak istenilen hastane, doktor ve tarih seçilmelidir. Tüm bu alanları seçitkten sonra randevu bilgileriniz bir ekranda görünecek ve onay istenecektir. Onayla butonuna bastıktan sonra randevunuz sisteme kaydedilmiş olacaktır.

MHRS ile tüm Türkiye'deki 2. ve 3. kademe kamu hastanelerinden ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri'nden kolay bir şekilde online hastane randevusu alınabiliyor. MHRS, özel hastaneleri kapsamıyor.

Haberin Devamı

ALO 182 İLE MHRS RANDEVUSU ALMA

MHRS randevusu almak için ev, iş, ankesör veya cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı ALO182 çağrı merkezi aranır. Çağrı merkezlerinde görev yapan operatör tarafından randevu talebinden bulunan vatandaşın T.C. kimlik numarası sisteme girilir, bilgiler doğrulandıktan sonra, randevu alınmak istenen hastane, poliklinik ve hekim bilgileri istenir. Vatandaşın hangi hastane veya polikliniğe gideceğini sisteme giren asistan, randevu talep edilen doktor için en uygun tarih ve saat dilimleri hakkında vatandaşa bilgi verir ve son olarak vatandaş seçimini yaparak MHRS randevusunu almış olur.

MOBİL CİHАZ İLE MHRS RANDEVU ALMA

Android, IOS, BlаckBerry ve Windows işletim sistemlerine sаhip аkıllı cihаzlаr (telefon, tаblet) için “MHRS Mobil" uygulаmаsı bulunuyor. “MHRS Mobil" cihаzınızın kullаndığı uygulаmа mаrketinden (аpp Store, Plаy Store vs.) ücretsiz olаrаk indirilebiliyor. Uygulamayı indirdikten sonra, Vatandaş Giriş ekranından kayıt oluşturarak, MHRS randevu işlemi gerçekleştiriliyor. 

Haberin Devamı

MHRS ONLİNE RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYIN!

BAKMADAN GEÇME!