Mhrs
Hastane Randevu
Teknolojinin gelişmesi ile internet kullanımı arttı. Bu gelişim ile birlikte birçok işlem internet üzerinden yapılabilmektedir. İnternet üzerinden yapabildiğimiz işlemlerden biri de hastane randevu sistemi olan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) sistemidir. Hastanelerde daha iyi bir kaynak planlanması yapılarak vatandaş/hasta memnuniyetinin artırılması, hastanelerde kuyrukların azaltılması amacıyla Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) kurulmuştur. Saatlerce sıra bekleme derdine son veren hastane randevu (MHRS) ile birlikte internet üzerinden yapacağınız birkaç işlem ile hastane randevusu alabilirsiniz. Android, IOS, BlackBerry ve Windows işletim sistemine sahip akıllı cihazlarda “MHRS Mobil” uygulaması bulunmaktadır.
Randevu Nasıl Alınabilir?
Alo182 Aranarak;
- Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Alo182 aranır.
- Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. kimlik numaranız verilir.
- Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir.
- Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir.
- Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.
İnternet Üzerinden;
- www.hastanerandevu.gov.tr veya www.mhrs.gov.tr adresine giriş yapılır.
- Merkezi Hekim Randevu Sistemi ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır.
- Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir.
- Hesap açıldıktan sonra "Randevu Al" butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır.
- İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır.
Mobil Cihaz Kullanarak;
- Android, IOS, BlackBerry ve Windows işletim sistemlerine sahip akıllı cihazlar (telefon, tablet) için "MHRS Mobil" uygulaması vardır. "MHRS Mobil" cihazınızın kullandığı uygulama marketinden (App Store, Play Store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
Randevu Nasıl İptal Edilir?
Randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonuna basarak ya da Alo182 MHRS hattını arayarak da randevu iptal edilebilir.
İsterseniz SSK’nın resmi sitesinden de mhrs sitesine yönldrililebilirsiniz. Ayrıca SSK’nın resmi internet sitesinde SGK ile ilgili işlemleriniz için de bilgi alabilirsiniz.
Mhrs Haberleri
65 yaş üstü aşılama ne zaman yapılacak? İşte, 65 yaş üzeri için aşı tarihleri
65 yaş üstü aşılama süreci milyonlarca kişinin gündeminde yer alıyor. Öncelikle sağlık çalışanları için uygulanacak olan aşılama, 65 yaş üstü içinse sıralamaya göre yapılacak. Covid19asi.saglik.gov.tr üzerinden görüntülenebilecek olan aşılama kriterlerine uyan kişiler, randevu alarak işlemlerini gerçekleştirebilecek. Peki, 65 yaş üstü aşılama ne zaman yapılacak? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
Burası Türkiye... Koronavirüs aşısıyla ilgili çok güzel haber!
Koronavirüsle(corona virüs) mücadele kapsamında başlatılan aşı uygulamasının üçüncü gününde, toplam aşılanan sağlık çalışanı sayısı hızla 700 bine yaklaşıyor. İlk dozun uygulanmasından 28 gün sonra aşının ikinci dozu uygulanacak. MHRS ve e-Nabız hesabı üzerinden randevu kontrol edilebilecek veya değiştirilebilecek.
Semptomsuzlar da aşılanacak
Son dakika: Koronavirüs ile mücadele! Toplam aşılanan kişi sayısı 500 bini geçti
Koronavirüsle(corona virüs) mücadele kapsamında başlatılan aşı uygulamasının ikinci gününde, toplam aşılanan kişi sayısı 500 bini geçti.
Aşı sırası sorgulama: Covid-19 aşı randevu ekranı! Kimler aşı olabilecek?
Aşı randevusu için MHRS üzerinden işlem gerçekleşmeye devam edecek. Covid-19 aşısı için sağlık çalışanları öncelikli olurken yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalanlar ve çalışanlar hemen sonrasında gelecek. Aşı sırası için A,B,C ve devamında gelen harflerle gruplamalar yapan Sağlık Bakanlığı, buna göre Aşı randevusu almayı mümkün kılacak. İlk aşama içerisinde yer alan sağlık çalışanları ve yaşlılara yapılacak olan aşı sonrasında 2. aşamada ise meslek gruplarına göre aşılama gerçekleşecek. Peki, aşı randevusu nasıl alınır? İşte, MHRS aşı randevu alma ekranı
Ve koronayı bitirecek aşılama başladı... Tarihi anın tanığıydık
Hayatımızı bir yıldır kâbusa çeviren korona salgınını bitirmesini umduğumuz genel aşılamanın ilk gününe, İstanbul’daki Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde şahitlik ettik.
Adım adım randevu
Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu’nda, aşı olmak için yapılması gerekenler ‘Nasıl aşı olurum?’ başlıklı bölümde bir video ile uygulamalı olarak anlatıldı.
Ne zaman aşı olacağım? Aşı randevu ekranı erişime açıldı! İşte koronavirüs MHRS aşı takip sistemi
Ne zaman aşı olacağım sorusu aşı uygulamasının Türkiye'de başlamasıyla vatandaşların yoğunlaştığı konulardan oldu. Korona virüs aşı randevu alma ekranı, MHRS aracılığıyla erişime açıldı. Aşı sırası dolayısıyla öncelikli grup olan sağlık çalışanları için başlatılan aşılama işlemleri, bugün yurt genelinde randevu alan kişilere uygulanmaya devam edecek. MHRS ekranına E-Devlet şifresi ile giriş yapan kişilerin alabileceği aşı randevusu, birkaç adımda kolayca oluşturulabilecek. Aşı randevusu için istenen bilgiler ikamet edilen il, ilçe ve hangi hastanede aşı olmak istendiği olacak. İşte, koronavirüs aşı randevusu hakkında detaylı bilgiler
Uzmanından uyarı: Aşıdan sonra ateş, baş ağrısı, halsizlik görülebilir
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun Corona Vac aşısı için acil kullanım onayı vermesinin ardından, sağlık çalışanları ilk sırada olmak üzere aşılama başladı. Vatandaşların Covid-19 aşısıyla ilgili kafasında soru işareti olmaması gerektiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhan Sakarya, “Kişiler aşılandıktan sonra; ateş, baş ağrısı, halsizlik, iştahsızlık gibi semptomlar görülebilir. Kimse telaş etmesin, bu tepkiler çok normaldir. Vücutta antikor oluşmasını sağlayacak aşıyla, Covid-19 virüsünün hastalık yapmayan inaktif şekli enjekte edilecek; yani virüsün kolu, bacağı var; ancak beyni yok. Bu nedenle hastalık yapma özelliği de yok" dedi.
Sağlık Bakanlığı'ndan yeni uygulama! Bakan Koca son sayıyı paylaştı: 102 bin 365
Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşısı olan kişi sayısının takibi için 'Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu' oluşturdu. Platformda ülke genelinde toplam aşılanan kişi sayısı canlı olarak takip edilebiliyor. Platforma göre aşılamanın başladığı ilk gün öğle saatlerine kadar 100 binin üzerinde kişi aşılandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Şuan itibariyle 1. doz aşısını olan sağlık çalışanı sayısı 100.000'i geçti. Türkiye aşı programı uygulamakta güçlü bir alt yapıya sahiptir. Bu güce inanan, destek veren herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.
MHRS üzerinden koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır?
Türkiye’ye getirilen aşıların laboratuvardaki test sürecinin tamamlanmasının ardından koronavirüs aşı randevu sistemi MHRS üzerinden erişime açıldı. Aşı sıralaması dolayısıyla öncelikli grupta yer alan sağlık çalışanları için randevular başladı. Peki, MHRS üzerinden aşı randevusu nasıl alınır? İşte detaylar…
6 adımda aşı odasına
Türkiye genelinde koronavirüse karşı aşılama bugün başlıyor. Vatandaşın kafasındaki en önemli soru ise aşı sırasının ne zaman geleceği ve randevunun nasıl alınacağı. Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, aşılamanın nasıl yapılacağını aşama aşama Hürriyet’e anlattı:
Kimler koronavirüs aşısı olacak? Acil Kullanım Onayı verildi... Korona virüs aşısı sorgulama SMS ve e Nabız ile gerçekleşecek
Koronavirüs aşısı sorgulama işlemi Sağlık Bakanlığı'nın e-Nabız ekranı üzerinden ve 2023'e atılan SMS ile öğrenilecek. Sağlık çalışanları ve 65 yaş üstünden başlanarak uygulanacak olan Covid-19 aşısının randevusu ise MHRS sistemi üzerinden alınacak. Kimlerin koronavirüs aşısı olacağı ile ilgili bilgiler veren İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, hastaneye gelemeyen vatandaşların evlerinde de aşı olabileceklerini belirtti. Diğer yandan CoronaVac aşısı için "Acil Kullanım Onayı" verildi. İşte, SMS ve e Nabız ile korona virüs aşısı öğrenme işlemiyle ilgili ayrıntılar.
Sağlık çalışanları için koronavirüs aşısı randevu sistemi açıldı
Çin'in Sinovac firmasında üretilen 3 milyon dozluk CoronaVac aşısının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu laboratuvarlarındaki test süreci devam ederken, koronavirüs aşısı için sağlık çalışanlarına randevu sistemi açıldı. Aşı randevusu MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden verilmeye başlandı.
Son dakika: Sağlık çalışanları için koronavirüs aşısı randevu sistemi açıldı
Çin'in Sinovac firmasında üretilen 3 milyon dozluk CoronaVac aşısının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu laboratuvarlarındaki test süreci devam ederken, koronavirüs aşısı için sağlık çalışanlarına randevu sistemi açıldı. Aşı randevusu MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden verilmeye başlandı.
Aşının ara sonuçları güvenli, 60 yaş üstünde de engel yok
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Aşının yeterince güvenli ve etkili olduğunu anlamış olduk ve Acil Kullanım Onayı için süreci başlattık. 60 yaş üstü grupta da kullanılmasının önünde bir engel olmadığı anlaşılmıştır” dedi.
Korona virüs aşısı ne zaman yapılacak? Bakan duyurdu! Corona aşı randevusu MHRS'den alınacak
Corona virüs aşısının uygulanacağı tarih son gelişmeler ile takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta Çin'den gelen korona virüs aşısının Acil Kullanım Onayı başlarken uygulanan aşının sonuçları değerlendiriliyor. Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Koca, koronavirüs aşısı için e-Nabız, MHRS gibi mecralar üzerinden haberdar olunacağını ve MHRS üzerinden randevu alarak hiçbir ücret ödemeksizin korona virüs aşısının yapılacağını söyledi. Korona virüs aşısı ilerleyen günlerde uygulanacak. İşte, korona virüs aşısıyla ilgili yapılan son açıklamalar.
2021'in ilk Bilim Kurulu toplantısı sona erdi! Bakan Koca'dan açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün düzenlenen Bilim Kurulu toplantısının sona ermesinin ardından açıklama paylaştı. Koca açıklamasında "Aşı planlamasını ele aldık. Planlarımız hazır. Küresel salgının yıkıcı etkisine son vermesini ümit ettiğimiz aşılama için var gücümüzü kullanacağımızdan emin olunuz" ifadesini kullandı. Bakan Koca açıklamasında Türkiye'nin aldığı, Brezilya'da da denenip sonuçları açıklanan SinoVac aşısına ilişkin verilere de yer verdi.
Bilim Kurulu ne zaman toplanacak? Gözler kısıtlama kararlarında... Bakan Koca açıklama yapacak!
Bilim Kurulu Toplantısı'nın ne zaman yapılacağı Bakanlı'tan gelen açıklama ile belli oldu. Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında düzenlenecek. Türkiye koronavirüs vaka sayısında son durumun ve Çin'den gelen Sinovac'ın koronavirüs (corona virüs) aşısının değerlendirileceği toplantının ardından Bakan Koca yazılı açıklama yapacak. Bilim Kurulu üyelerinin katılımı ile video konferans yöntemiyle organize edilen Bilim Kurulu Toplantısında, salgınla mücadelede yeni tedbirlerin masaya yatırılması da bekleniyor. İşte, koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısıyla ilgili bilgiler.
Koronavirüs aşısı nerede yapılacak? MHRS üzerinden corona virüs aşısı randevu ekranı erişime açılacak!
Koronavirüs aşısı için Sağlık Bakanlığı'ndan önemli açıklama geldi. Geçtiğimiz hafta Çin'den Türkiye'ye gelen Sinovac'ın koronavirüs (corona virüs) aşısına ilişkin Sağlık Bakanlığı kalite, etkililik ve güvenilirliğinin kontrolünün yapıldığını bildirdi. Özel hastaneler ve üniversite hastanelerinde yapılacak olan coronavirüs aşısı için Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden önceden randevu alınabilecek. 65 yaş üstü ve kronik hastalar, sıranın kendilerine ne zaman geldiğini e-Nabız’dan görebilecek. İşte, ayrıntılar.
Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman? Bilim Kurulu'nun aşı gündemiyle bu hafta toplanması bekleniyor
Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı Türkiye'nin koronavirüs gündeminde yakından takip ediliyor. Sağlık Bakanı Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda, koronavirüs aşı programının değerlendirilmesi bekleniyor. Çin'den gelen koronavirüs aşısıyla ilgili geçtiğimiz hafta toplantı sonrası yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, aşının 28 gün ara ile 2 doz olarak yapılacağını bildirmişti. Gözler şimdi bu haftaki toplantıdan çıkacak kararlarda. İşte, ayrıntılar.
Koronavirüs aşısı hakkında önemli açıklama! Özel hastaneler ile üniversite hastanelerinde de yapılacak
Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs (corona virüs) aşısı uygulama süreciyle birlikte ilk yaşandı. Aşı sürecinde özel hastaneler ve üniversite hastaneleri de Merkezi Hastane Randevu Sistemi'ne (MHRS) dahil edildi. Bu kapsamda MHRS işlemlerini yürütebilecek yetkinliğe sahip bir personelin MHRS sorumlusu olarak Bakanlığa bildirilmesi gerekecek.
Dikkat: Herkesi ilgilendiriyor! Dolandırıcıların yeni taktiği koronavirüs aşısı...
Koronavirüs aşısının Türkiye'ye gelmesi ve aşılama programının belli olmasının ardından siber dolandırıcıların yeni tuzağı koronavirüs aşıları oldu. İnternet dolandırıcıları vatandaşların cep telefonuna ya da maillerine mesaj göndererek para karşılığı aşı randevusu vereceklerini belirtiyor ve kredi kartı ile kimlik bilgilerini çalıyor. Uzmanlar ise özellikle aşının ücretsiz yapılacağına dikkat çekiyor. Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, koronavirüs aşılarıyla ilgili açıklama yaptı. Kayıpmaz, "Aşıyla ilgili bir kısa mesaj gelmesi veya elektronik posta gelmesi söz konusu değildir. Zaten şu anda da ülkemizde aşılama başlamış değildir. Eğer size böyle bir mesaj veya elektronik posta gelirse bunun şüpheli olduğunu göz önünde bulundurmalısınız ve kesinlikle bu mesajlardaki bağlantıya tıklayarak kişisel bilgilerinizi vermemelisiniz" dedi.
1.5 milyonun aşısı geldi... 28 gün arayla iki doz yapılacak
Pekin’den 17 konteynerle THY uçağına yüklenen 3 milyon doz Çin aşısı dün sabah Esenboğa Havaalanı’na indi. Hemen uluslararası standartlardaki soğuk hava deposuna kaldırılan aşılardan örnekler alınarak analize gönderildi. Aşı gündemiyle toplanan Bilim Kurulu sonrası yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca ise “Salgının hızının yavaşlamış olması da göz önüne alınarak inaktif aşının 28 gün ara ile iki doz olarak yapılması uygun bulunmuştur” dedi.
Koronavirüs aşısı kimlere yapılacak, nasıl uygulanacak? Bakan Koca aşılama programını duyurdu
Koronavirüs aşısı Türkiye'nin gündeminde yer almaya devam ediyor. Türkiye'nin Çinli aşı firması SinoVac'tan aldığı koronavirüs aşıları geldi. Çin'den getirilen aşılar corona virüs pandemisinde umut oldu. Türkiye'ye gelen corona virüs aşısıyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, aşıların 28 gün ara ile iki doz şeklinde yapılacağını duyurdu. Koronavirüs aşısının ilk kimlere yapılacağı da açıklayan Koca, MHRS üzerinden aile hekimlerinden veya uygun bir kamu yada özel hastaneden randevu alarak aşıların yapılabileceğini aktardı. İşte, corona virüs aşılama programının detayları.
Bakan Koca koronavirüs aşısında atılacak adımları açıkladı! Türkiye'nin gözü kulağı burada... Ve süreç başladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla bu sabah Türkiye'ye ulaşan koronavirüs aşısıyla ilgili takvim konusunda kamuoyunu aydınlattı. Bakan Koca aşının analiz sürecinin başladığını duyurdu. Koronavirüs Bilim Kurulu'nun belirlediği stratejiye göre ilk olarak sağlık çalışanlarının ve huzurevlerinde bulunan kişilerin aşılanacağını aktaran Koca, aşının 28 gün ara ile iki doz şeklinde yapılacağını ve uygulama sonuçlarının anlık olarak paylaşılacağını vurguladı.
Rize'de koronavirüs vakaları arttı, randevulu hasta muayene dönemi başladı
Rize'de koronavirüs nedeniyle artan yoğunluk üzerine bugünden itibaren hastanelerde sadece randevulu hastalara hizmet verilmeye başlandı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Gökhan Demiral, "Bugün pandemi sürecinde ilimiz için bir milat. Önümüzdeki bir aylık süreçte hemşehrilerimizden destek bekliyoruz" dedi.
Son dakika haberleri... Rize'de koronavirüs vakaları arttı, randevulu muayene dönemi başladı! 'Pandemi sürecinde ilimiz için bir milat'
Rize'de koronavirüs nedeniyle artan yoğunluk üzerine bugünden itibaren hastanelerde sadece randevulu hastalara hizmet verilmeye başlandı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Gökhan Demiral, "Bugün pandemi sürecinde ilimiz için bir milat. Önümüzdeki bir aylık süreçte hemşehrilerimizden destek bekliyoruz" dedi.
Muayenede ‘Dr. e-Nabız’
Sağlık Bakanlığı, evden çıkmaması gereken COVID-19 hastaları ve izolasyondaki temaslı vatandaşların sağlık sorunlarını çözebilmek için “Dr. e-Nabız” pilot uygulamasını başlattı.
E nabız koronavirüs test sonucu öğrenme: Covid 19 test sonucu nasıl sorgulanır?
Covid 19 test sonucu sorgulama ekranı araştırılıyor. Koronavirüs testi yaptıran vatandaşlar sonuçlarını e-nabız sistemi üzerinden sorgulayabiliyorlar. Test alınma sırasında size verilecek olan barkod numaranızla ve pasaport numaranızla birlikte, TC Kimlik Numaranızla Sağlık Bakanlığı'nın e nabız uygulaması ile sonuçlar görüntüleniyor.
İmmünoloji nedir? İmmünolog ne demek? İmmünoloji uzmanı (İmmünolog) neye ve hangi hastalıklara bakar?
İnsan vücudu günümüzde sürekli olarak dış etkilere açık olmaktadır. Yaşadığımız her yerde göz ile göremesek bile bakteriler, virüsler ya da mantarlar bulunmaktadır. Bunlar bazı alerjik hastalıklara yol açmaktadır. Sizler için İmmünoloji nedir? İmmünolog ne demek? İmmünoloji uzmanı (İmmünolog) neye ve hangi hastalıklara bakar? Detaylı olarak araştırdık ve derledik.
İl sağlık müdüründen korkutan uyarı: Bu hızda giderse...
Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, pandemi sürecinde kent olarak yoğun dönemden geçtiklerini belirtti. Koç, "Pandemiyi güzel yönetiyoruz ancak vatandaşlarımızdan ricamız; maske, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat edelim. Eğer bu hızda giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez. Dikkatli olmalıyız" dedi.
E-Nabız şifresi nasıl alınır? E-Nabız sağlık geçmişim işlemleri
E-Nabız şifresi nasıl alınır sorusu yüzlerce kişi tarafından oldukça merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Sağlık kuruluşlarından toplanan sağlık verilerine vatandaşların ve sağlık profesyonellerinin internet ve mobil cihazlar üzerinden erişebilecekleri uygulama olan e-Nabız'da birçok güzel imkan yer alıyor. Peki, E-Nabız şifresi nasıl alınır? E-Nabız'a nasıl giriş yaparım?
Rize'de vakalar arttı, İl Pandemi Kurulu'ndan kritik uyarı geldi
Rize İl Pandemi Kurulu, yeniden görülmeye başlanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle vatandaşları, ağız ve burnu tam olarak kapatarak doğru şekilde maske kullanma, sosyal mesafe, genel hijyen ve el temizliğine dikkat etmeleri için uyardı.
Diş hastaneleri ne zaman normale dönecek? Sağlık Bakanlığı detayları açıkladı
Dişçiler ne zaman açılacak? Normalleşme dönemi devam ederken, acil ve zorunlu hizmetler veren diş hastanelerinin eski sisteme döneceği tarihe gözler çevrildi. Mart ayından beri etkisini sürdüren corona virüsü salgınında, son haftalarda vaka sayısının düşmesiyle Sağlık Bakanlığı dişçilerde normalleşme sürecinde alınacak yeni kararları duyurdu. Açıklamaya göre, acil haller dışında ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin tamamının Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alınarak verileceği kaydedildi. İşte, ayrıntılar...
Son dakika... Sağlık Bakanlığı, normalleşme sürecindeki yeni tedbirleri açıkladı
Sağlık Bakanlığı, Kovid-19'la mücadelede normalleşme sürecine yönelik tedbirleri güncelledi. Yeni tedbirler kapsamında, çocuk ve yenidoğan yoğun bakım servislerinde, Kovid-19 tanılılar hariç, hasta ziyaretine günde bir defa izin verilebilecek. 1 Ocak-8 Haziran arasında süresi sona eren 18-65 yaş grubundaki kronik hastalık, engellilik ve ilaç raporları bugünden itibaren verilmeye başlanacak. 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler ile kronik hastalık nedeniyle idari izinli sayılanların raporları ikinci bir talimata kadar geçerli olacak. Bakanlık ayrıca 'Covid-19 salgını süresince sağlık kuruluşlarında sağlık personel ayrılışları' konulu yazının yürürlükten kaldırıldığını, ayrılışları durdurulan sağlık personelinin görevlerinden/işlerinden ayrılmasına bugünden itibaren izin verileceğini duyurdu.
Son dakika haberler: Sağlık Bakanı Koca'dan ikinci dalga açıklaması!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak “Önümüzdeki dönemde sokağa çıkmayla ilgili, hafta sonuyla ilgili şu an genel bir düşünce yok. Gerektiğinde iller bazında vaka durumuna göre gündeme her zaman gelebilir” dedi.
Ankara İl Sağlık Müdürü: Ankara'da pandemi krizi sürecinde pik yaşanmadı
Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, "Ankara'da pandemi krizi sürecinde pik yaşanmadı. Çok ılımlı oldukça makul bir eğri gösterdi. Halen de öyle" dedi.
En çok aranan numara belli oldu
Kısa numarası 182 olan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), mobil ve sabit hatlardan geçen yıl en çok yararlanılan hizmet oldu.
Bilim Kurulu Üyesi Şenel'den diş hekimlerine 'koruyucu ekipman' uyarısı
SAĞLIK Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel, koronavirüs tedbirleri kapsamında acil ve zorunlu olmayan diş hekimliğiyle ilgili işlemlerin ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini hatırlatarak, "Hastalarımız çok şiddetli boyuttaki ağrıları sebebiyle diş doktorlarına başvurabilir. Koruyucu maske, gözlük, yüz siperi, tulum ve bone kullanımını diş hekimlerine tedavilerde mutlaka öneriyoruz" dedi.
Bilim Kurulu Üyesi Şenel'den diş hekimlerine 'koruyucu ekipman' uyarısı
SAĞLIK Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel, koronavirüs tedbirleri kapsamında acil ve zorunlu olmayan diş hekimliğiyle ilgili işlemlerin ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini hatırlatarak, "Hastalarımız çok şiddetli boyuttaki ağrıları sebebiyle diş doktorlarına başvurabilir. Koruyucu maske, gözlük, yüz siperi, tulum ve bone kullanımını diş hekimlerine tedavilerde mutlaka öneriyoruz" dedi.
Kayseri'de diş hastanesinde randevu ile hasta kabulü durduruldu
KAYSERİ İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı'nın aldığı koronavirüs tedbirleri doğrultusunda Kayseri Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde 'Merkezi Hekim Randevu Sistemi' (MHRS) ile hasta kabulünün geçici süre ile durdurulduğunu açıkladı.
e-Devlet: Koronavirüs riskine karşı 5 bini aşkın hizmet yayında
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının yayılmasını önlemek için sosyal ortam etkileşimini mümkün olduğunca azaltmanın önemli olduğunu belirterek, "5 binin üzerinde hizmete kolayca erişilebilen e-Devlet Kapısı'ndan, vatandaşlar evden çıkmadan birçok işlemi gerçekleştirebiliyor." dedi.
MHRS Hastane randevu alma numarası nedir? MHRS randevusu nasıl alınır?
Hastane randevusu almak için hem online olarak hem de telefonla arayarak iki farklı işlem gerçekleştirilebiliyor. Peki MHRS Hastane randevu alma sistemi nasıl çalışıyor? İşte MHRS hastane randevu alma detayları
Hastanelerde yedek randevu dönemi
Sağlık Bakanlığı, tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına muayene randevu hizmeti sunan Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) yeniliğe gitti.
Sağlıkta neyim var dönemi
Sağlık Bakanlığı, hastaların yüzde 6’sının muayene olmak için yanlış hekimden randevu aldığını tespit etti. Bunun önüne geçmek isteyen bakanlık, yapay zekâ destekli ‘Neyim Var?’ portalını hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Sorulara verilen cevaplar doğrultusunda, vatandaşın hangi branşa gideceğini sistemin belirleyeceği ifade edildi.
"Yapay zeka" teknolojileri için strateji belgesi yolda
Kamu hizmetlerinin daha iyi verilebilmesi için yeni teknolojilerden faydalanılabilmesi adına gelecek yıl "Ulusal Yapay Zeka Strateji Belgesi" hazırlanacak.
'Yapay zeka' teknolojileri için strateji belgesi yolda
Kamu hizmetlerinin daha iyi verilebilmesi için yeni teknolojilerden faydalanılabilmesi adına gelecek yıl "Ulusal Yapay Zeka Strateji Belgesi" hazırlanacak.
e-Nabız giriş işlemleri nasıl yapılır? e-Nabız şifre işlemleri
e-Nabız uygulamasını kullanan vatandaşlar bazı özellikleri merak ediyorlar. Bu özellikler arasında iki soru ön plana çıkıyor. Bu sorulardan ilki e-Nabız giriş işlemleri olurken, ikinci merak edilen konu e-Nabız şifre işlemleri. İşte merak edilen soruların cevapları
Sağlık Bakan Yardımcısı Birinci: Sağlıkta dijitalleşmede dünyanın zirvesindeyiz
DÜNYANIN en büyük Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 17 Eylül’de başladı. Sağlık Bakanlığı da uçak ve helikopter ambulansları, tam donanımlı ve tüm arazi şartlarına uygun kara araçları, geliştirdiği bilişim teknolojileri ve sağlık taramaları ile TEKNOFEST’te yerini aldı. Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, “Sağlıkta dijitalleşmede dünyanın zirvesindeyiz” dedi.