Meclis’te “tatlı” nezaket

AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, “tatlı yiyip tatlı konuşalım” anlayışını hakim kılmak için Meclis’te bal dağıtma kararı aldı.

Hürriyet’in deneyimli muhabiri Süleyman Demirkan’ın haberine göre Kaya, geçtiğimiz günlerde Meclis kürsüsünde Ardahan balını öve öve bitiremeyince Meclis Başkanvekili Meral Akşener ve milletvekillerinin bal talebiyle karşılaştı. Kaya, bunun üzerine tüm milletvekillerine bal dağıtacağını açıkladı. Kaya, “Balın masrafını kendim karşılayacağım. 50 milyar liraya yakın maliyeti var. Ama Ardahan balını tanıtacağım ya feda olsun” dedi. Kaya, balı göndereceğini, sıkma bal için özel şişe seçtiğini belirtti.
Vekiller “ballanacak”
Tüm milletvekillerine ve Meclis personeline bal göndereceğini kaydeden Kaya, “Özellikle balın muhalefet milletvekillerini ballandıracağını, gerginliği düşüreceğine inanıyorum. Halk deyişinde olduğu gibi ‘tatlı yiyip tatlı konuşalım’ anlayışını, Yüce Meclis’te hakim kılmak için biz de bal gibi katkıda bulunacağız. Bal yiyip bal gibi konuşsunlar” dedi. Ardahan balının ayrı bir aroması ve şifa değeri bulunduğunu anlatan Kaya, şöyle konuştu:
Heyecanlı ve mutluyum
“İddia ediyorum Ardahan balı, meşhur Anzer balından çok kaliteli ve şifalı. Ardahan’da yılda 200 bin ton bal üretiliyor. Ben de yapacağım bu tanıtımla, hemşehrilerime katkı sağlayacağım. Bundan ötürü de heyecanlı ve mutluyum.”
Kaya’nın bu “tatlı” nezaketinin Meclis’teki milletvekilleri üzerinde ne gibi bir sakinleştirici etkisi olacağını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.
Ancak kesin ki Kaya’nın “ballı” girişimiyle çiğ köfte ve suşi ziyafetlerine alışkın olan Meclis, bala da doymuş olacak.

Gündemde kediler var

ANKARA kulislerinde son günlerde “kediler” gündemden düşmüyor. Kedi üzerine tartışmalar renkli gözleriyle Ankara kedisinin Başkent’te logo olarak kullanılmaya başlamasıyla alevlendi. Birçok kişi tarafından beğenilen “gülen logoyu” Cats müzikalinin amblemine benzetenler de az değildi.
Mia üzüntüsü Şero vefası
Daha sonra CHP Genel Merkezi’nin kadrolu kedisi Şero’nun Deniz Baykal’ın istifasının ardından akıbeti merak edildi. Bunalıma giren Şero’nun yeni yönetimden de darbe yediği konuşuldu. Bunların ardından gündeme Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın kedisi Mia’nın ölüm haberi düştü. Şirin kedi Mia’nın ölümü Günay ailesini derinden üzdü.
Kediler ön planda oldu
Son olarak da Başbakan Tayyip Erdoğan, Lizbon Zirvesi’nin ardından “Biz de kediye kedi deriz” açıklamasıyla İran’ı hedef gösteren Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy’ye sert bir yanıt verdi. Anlayacağınız Ankara kulislerinde son dönemde kediler hep ön plana çıktı.
Yazarın Tüm Yazıları