Matematikçiler Kanguru’da yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Matematikçiler Kanguru’da yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2015 20:47

Her yıl 6 milyondan fazla öğrencinin katıldığı ‘Kanguru Matematik Yarışması’ için başvurular 25 Aralık’ta sona eriyor. Yarışma, 3’ten 12’nci sınıfa kadar tüm öğrencilere açık. Sınav ise 19 Mart 2016’da. 

Haberin Devamı

1990 yılından bu yana 60’tan fazla ülkede uygulanan ‘Kanguru Matematik Yarışması’, 19 Mart 2016’da Türkiye’de belirlenecek sınav merkezlerinde yapılacak. 3’ten 12’nci sınıfa kadar öğrencilerin katılabileceği yarışma için son başvuru tarihi 25 Aralık olarak belirlendi. Tek oturumdan oluşan sınavda öğrencilere 30 soru yöneltiliyor ve 75 dakika süre veriliyor.

Her seviyede dereceye giren öğrenciler alacakları başarı sertifikalarının yanı sıra çeşitli ödüller kazanacaklar. Ayrıca 14 Mayıs’ta düzenlenecek final sınavında da, her yıl farklı ülkelerden dereceye giren öğrencilerin katıldığı Fransa’daki Matematik Kampı’na gidecek adaylar belli olacak. Gönüllü öğretmenlerin desteğiyle organize edilen ‘Kanguru Matematik Yarışması’na Marmara, İstanbul Teknik, Akdeniz, Süleyman Demirel, Boğaziçi, MEF ve İstanbul üniversitelerinden akademisyenlerin bulunduğu bir Akademik Kurul da destek oluyor. Yarışma, genel sekreterliğini Uluslararası Matematik Olimpiyatları Danışma Kurulu’nda sekreterlik de yapan Prof. Dr. Gregor Dolinar’ın yürüttüğü Kangourou Sans Frontieres Derneği tarafından organize ediliyor. Her yıl tüm dünyada mart ayının üçüncü haftasında düzenlenen ‘Kanguru Matematik Yarışması’nın amacı matematiği daha fazla sevdirmek ve matematiksel düşünme becerilerini geliştirmek. Yarışmaya her yıl 6 milyondan fazla öğrenci katılıyor. Başvuru ve bilgi için: www.kanguru-tr.com 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!