GeriBeslenme Önerileri Türlü Çorbası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Türlü Çorbası

Türlü Çorbası

"Türlü'den çorba mı olur demeyin! Çeşitli sebzelerle hazırladığımız bu nefis türlü çorbasını mutlaka deneyin..."

Türlü Çorbası

Malzemeler:

1 bardak pirinç, 2 adet taze soğan, 50 gr. margarin, 100 gr. taze iç barbunya, 50 gr. iç bezelye,
150 gr. ıspanak, 2 havuç,
1 kabak, 1 sap kereviz, 2 domates, 1 patates, 4-5 taze fasulye, 1 soğan,
1 fincan kıyılmış maydanoz,
1 adet Et Bulyon, 4 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber

Türlü Çorbası

Yapılışı:

Havuçları ve kabağı kazıyıp temizleyin. Patateslerin kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğrayın. Yıkanmış taze soğan, kereviz ve ıspanağı iyice doğrayın. Fasulye ve domatesleri de küçük küçük doğrayın.

Bir tencereye rendelenmiş soğan, maydanoz ve yağı koyup haifçe kavurun. Doğradığınız diğer sebzeleri de ilave edip karıştırarak kavurun.
Et Bulyonu ve pirinci de ilave ederek pişinceye kadar kaynatın.

False