GeriSağlıklı Yaşam Şalgam suyu kilo aldırır mı verdirir mi? Şalgam suyu ile kilo alma ya da verme mümkün müdür
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şalgam suyu kilo aldırır mı verdirir mi? Şalgam suyu ile kilo alma ya da verme mümkün müdür

Şalgam suyu kilo aldırır mı verdirir mi? Şalgam suyu ile kilo alma ya da verme mümkün müdür

"Şalgam suyu kilo aldırır mı merak edilen konulardan biridir. Özellikle çoğu kişinin sevmesinden dolayı da şalgam kalorisi araştırılan besinler arasındadır. Bu bakımdan şalgam kilo aldırır mı araştırabilir ve rahatlıkla tüketmeyi ya da tüketmemeyi seçebilirsiniz. Şalgam suyu kilo aldırır mı verdirir mi? Şalgam suyu ile kilo alma ya da verme mümkün müdür detaylıca derledik."

Şalgam, en faydalı içecekler arasında yer almaktadır. Kalorisi düşük olmasına rağmen şalgam tüketimi iştah açacağından kilo alımına sebep olabilir.

 Şalgam Suyu Kilo Aldırır mı, Verdirir mi?

 Şalgam suyu ülkemizde sevilen, ana maddesi turp ve havuç olan bir içecektir. Acılı ya da acısız olarak tüketilen şalgam polifenol bileşiklerden biridir. Şalgam suyu güçlü bir antioksidan kaynağıdır ve vücudu korur. Yenileyici ve onarıcı bir görevi olmasından dolayı vücuda faydalıdır. Şalgam suyu fazla tüketilmediğinde kalsiyumu sayesinde metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak kilo vermeye yardımcı olur.

 Şalgamı acılı olarak tüketmek metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlayarak yağ yakımını hızlandırır. Şalgam suyunun sıklığına ve porsiyonuna dikkat edilerek diyette tüketilmesinde herhangi bir sorun bulunmaz. İştah açıcı bir özelliği olduğundan şalgam suyunun porsiyonu arttığında ya da tüketimi sıklaştığında kilo alınmasına sebep olması mümkündür. Şalgam suyunun 100 gramında 5 kalori bulunur ve bir bardak tüketildiğinde neredeyse hiç kalorisi olmaz. Bu yüzden faydalı olan içeceklerden biridir ve dikkatlice tüketilmesi tavsiye edilir.

 Şalgam Suyu İle Kilo Alma Ya Da Verme Mümkün müdür?

 Şalgam suyunu tüketirken porsiyonuna ve tüketim sıklığına mutlaka dikkat etmek gerekir. Dikkatli tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olduğu gibi fazlası iştah açacağından kilo alımına da sebep olabilir.

 Şalgam suyunun fazla tüketimi tuzlu bir içecek olduğundan tansiyonu yükseltir ve ciltte yaralar oluşmasına neden olur. Alerjen bir içecek olabileceği için kişilerin dikkatli olmaları ve alerjisi olanların da uzak durmaları gerekir. Şalgam suyu turp ve havuçtan oluşan bir içecektir ve birçok faydası bulunmaktadır. Az kalorili olduğundan düzenli olarak belirli bir miktarda tüketilmesi metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlayarak kişilerin kilo vermelerinde etkili bir rol oynar.

 Özellikle acılı şalgam suyu yağ yakımında da kişilere yardımcı olur. İçindeki bileşenlerden dolayı iştah açma özelliği bulunduğundan şalgam suyu çok içildiğinde yeme isteği uyandıracağından kilo alınmasına sebep olabilir. Şalgam suyunun bir bardağında neredeyse hiç kalori yok denecek kadar az kalori vardır.

 Alerjisi olan ya da tansiyon hastası olan kişilerin tüketmeden önce doktorlarına danışmaları ve bu konuyla ilgili bilgi almaları gerekir. Çünkü şalgam suyu ağır ve tuzlu bir içecektir ve tansiyon çıkmasına sebep olabilir. Bu nedenle şalgam suyuyla kilo vermenin mümkün olduğu kadar fazla tüketilmesiyle kilo alınması da mümkündür. Bu noktada önemli olan tek şey şalgamın ne kadar tüketilmesi gerektiğini bilmektir.

False