GeriSağlıklı Yaşam Noodle kilo aldırır mı? Sebzeli, tavuklu ve köri soslu hazır ile ev yapımı noodle yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Noodle kilo aldırır mı? Sebzeli, tavuklu ve köri soslu hazır ile ev yapımı noodle yemek kilo yapar mı

Noodle kilo aldırır mı? Sebzeli, tavuklu ve köri soslu hazır ile ev yapımı noodle yemek kilo yapar mı

"Noodle; bilhassa Asya'da çok popüler olan, hazır paketli türleriyle beraber ülkemiz çapında sık sık tüketilen bir besindir. Noodle, çok basit ve hızlı yapılması sebebiyle çok sık tercih edilmektedir. Noodle yemenin kilo alımı ile bağlantısının olup olmadığı merak edilmektedir. Karbonhidrat içeriği zengin olan noodle, kilo alımına neden olur mu tüm detayları ile derledik."

 

Uzakdoğu kökenli olup, dünyada oldukça popülerlik kazanmış olan bir besindir. Noodle; Çin'de sık sık tüketilmekte olan bir erişte yemeği olarak tanımlanmaktadır. Noodle; makarnaya benzer olup, çok kalın ve benzer yapıdadır. Pek çok türü ile değişik tatlara sahip olan noodle, pişirme metotlarının da fazla olmasıyla bilinir. Noodle; yağda pişirilebilir, suda haşlanabilir veya değişik soslarla harmanlanabilir.

 Noodle Kilo Aldırır mı?

 Noodle; oldukça yüksek kalorili besinler içerisinde bulunmaktadır. Bu durumda sık sık noodle yemek, kısa zamanda kilo almaya yol açabilmektedir. Türlü soslar ilave edilen noodle ve hazır noodle türlerini tüketmek çok hızlı bir şekilde kilo almaya neden olabilmektedir. Fakat günlük kalori gereksinimini aşmadan ara sıra da tüketmek önemlidir. Diyet yapan kişilerin noodle tüketilmesi tavsiye edilmemektedir.

 Noodle; ülkemiz çapında son senelerde hazır şekilde paketler ile satılmaya başlanmış olup, herkesin severek tükettiği hızlı ve pratik yemeklerden birisi haline gelmiştir. Noodle; hem oldukça kalorili hem de besin değerleri bakımından oldukça fakir bir yemek türüdür. Noodle türleri, pek çok değişik markada satılmaktadır. Ancak buna karşın yaklaşık 100 gramında 400 kalori bulunmaktadır. Bir çeşit erişte olan noodle içerisine ayrı bir şekilde ilave edilen değişik sos veya baharatlar da kalorisini arttırmaktadır. Bu yüzden sık sık noodle tüketmek, hem kilo almaya hem de göbek ve karın kısmında yağlanmaya neden olacaktır.

 Sebzeli, Tavuklu ve Köri Soslu Hazır ile Ev Yapımı Noodle Yemek Kilo Yapar mı?

 Noodle; erişteye benzer bir yapı ile bilinmekte olup, gerilmiş, baskıyla uzatılmış bir hamur şeklinde tanımlanmaktadır. Bunun yanı sıra çorbanın içine de katılarak tüketilen noodle türleri, aynı şekilde kızartma olarak da kullanılabilir. Hızlı ve pratik olmasından ötürü akşam yemeği adına uygun bir tercihtir. Ancak dikkatli tüketilmesi önemlidir.

 Noodle türleri, değişiklik göstermektedir. Çeşitleri göz önünde bulundurulduğu zaman; tavuk çeşnili, sebzeli, köri soslu noodle gibi pek çok türü bulunmaktadır. Damak tadına ve lezzete göre değişik biçimlerde tüketilmektedir. Yurtdışında bazı yemek piyasalarının öncüsü olan noodle, ülkemiz çapında son dönemlerde çok sık tercih edilmektedir. Makarna ve erişteyle benzerlik gösteren içerik bakımından daha değişik bir tada sahiptir.

 Kalori değeri, yüksek olan noodle türleri, devamlı tüketildiği takdirde kilo alımına neden olmaktadır. Diyette olan kişilerin noodle tüketmemesi önemlidir. Bunun yanı sıra çok istenirse; sebzeli şekilde tüketilebilir. Ev yapımı olarak yapılan noodle çeşitlerinin, diğerlerine nazaran daha az kalorili olması da mümkündür.

False