GeriSağlıklı Yaşam Muz kilo aldırır mı? Gece ballı ve fazla muz yemek bebeklerde ve yetişkinlerde kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muz kilo aldırır mı? Gece ballı ve fazla muz yemek bebeklerde ve yetişkinlerde kilo yapar mı

Muz kilo aldırır mı? Gece ballı ve fazla muz yemek bebeklerde ve yetişkinlerde kilo yapar mı

"Meyve ve sebzeler içerdikleri yüksek besin değerleri sayesinde sağlığa çok yararlıdır. Özellikle de muz en sevilerek tüketilen meyveler arasında yer almaktadır. Muz kilo aldırır mı? Gece ballı ve fazla muz yemek bebeklerde ve yetişkinlerde kilo yapar mı tüm ayrıntıları ile ilgili sizler için derledik."

Muz içerdiği vitamin ve mineraller ile gerçek bir şifa deposu olarak bilinmektedir. Çocuklar tarafından büyük bir iştah ile tüketilen muz yüksek kalorisi ve sahip olduğu şeker oranı ile birlikte kilo aldıran meyveler arasında yer alır.

 Muz Kilo Aldırır mı?

 Yaz kış tezgahlarda yerini alan muzun besin değeri çok yüksektir. İştah kapatıcı olarak bilinen muzun kilo aldırıp aldırmadığı da çok merak edilmektedir. Kalorisi yüksek olan muzlar belli bir düzende tüketilmelidir. Özellikle de lezzetli bir besin olan muz az miktarda protein içermektedir. Muzun içeriğinde yağ neredeyse hiç yoktur. Muzun karbonhidrat içeriği ise oldukça yüksektir. Günlük tüketilen muz miktarı ve harcanan kalori birbiri ile dengeli olmalıdır.

 Gece Ballı Ve Fazla Muz Yemek Bebeklerde ve Yetişkinlerde Kilo Yapar mı?

 Muz birbirinden farklı şekillerde tüketilebilir. Özellikle yetişkinler geceleri ballı süt içmeyi çok severler. Ayrıca yetişkinler için gereğinden fazla muz tüketimi karın ağrılarına neden olabilir. Bebeklerde muz tüketimine ise dikkat etmek gerekmektedir. Muz bebeklere 6. ayı doldurmalarının ardından verilmelidir. Bebeklere muz genellikle püre haline getirilerek verilmelidir. Muz kabızlığa neden olduğu için dikkatli bir şekilde tüketilmelidir. Bebeklere genellikle tam olgunlaşmış muz verilmelidir. Bebekler ek gıdaya geçmelerinin ardından muz tüketilebilir. Muzun bebeklere yedirilmeden önce iyice yumuşamış olmasına çok dikkat edilmelidir.

 Muzun Faydaları Nelerdir?

 En sevilen meyvelerden bir tanesi de muzdur. Muzların ise sağlığa çok sayıda faydası bulunmaktadır. Tok tutma özelliği olan muzlar genellikle kişinin yeme isteğini de durduracaktır. Böbrekler için çok faydalı olan muz potasyum açısından da zengindir. Muz az tuz içerdiği için ideal bir meyve olarak tüketilmektedir.

 Muzun kalp sağlığını desteklediği de bilinmektedir. Uzmanlar tarafından özellikle olgunlaşmış muzun tüketilmesi tavsiye edilir. Olgunlaşan muz insülin direncini de arttırması ile bilinir. Sindirim sistemini hızlandıran muz kan şekerini düzenlemeye de yardımcı olacaktır. Muz aynı zamanda güçlü bir antioksidan olarak bilinir.

 Muz İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

 Muz en sağlıklı ve lezzetli meyveler arasında yer almaktadır. Meyve olarak tüketilen muz bazı tatlıların yapımında da kullanılır. Tatlıları lezzetlendiren muzlar düzenli ve kararında tüketilmelidir. Yağ hiç bulunmayan muz az miktarda karbonhidrat içermektedir. Günlük yenilen muz miktarı kontrol altında tutulmalıdır. Muz çok fazla tüketildiği takdirde kilo aldırabilir. Sindirim sisteminin hızlanması için de muzun düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Yüksek miktarda lif içeren muzun kilo aldırmaması için düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Muz bebeklerde ise dikkatli şekilde tüketilmelidir.

False