GeriKadın Sağlığı Her Gün Süt Içtiğinizde Vücudunuzda Olan 5 Şey
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Her Gün Süt Içtiğinizde Vücudunuzda Olan 5 Şey

Her Gün Süt Içtiğinizde Vücudunuzda Olan 5 Şey

"Bugünlerde sağlıklı beslenmek konusunda kafamız epey karışık. Çünkü sağlıklı olduğunu düşündüğümüz birçok beslenme yöntemi hakkında tam tersi şeyler söyleniyor. Google’a bakarsanız tam tersi olan birçok yazı görebilirsiniz. Bu sağlık mitlerinden biri de süt hakkında."

Çocukluğumuzun sağlıklı büyümek için en büyük faydalı besini olarak bildiğimiz süt için son dönemlerde ciddi sağlık problemiymiş gibi konuşuluyor. Büyümek için şart gibi gördüğümüz sütün mid eve bağırsak problemlerine neden olabileceği söyleniyor. Bu nedenle bu konuya açıklık getirmek için bazı uzman görüşlerini derledik.Her Gün Süt Içtiğinizde Vücudunuzda Olan 5 ŞeySivilceye neden olabilir

Beslenme uzmanı ve Diyetisyeni Vanessa Rissetto, sütün iltihabi durumları artırabileceğini söylüyor. Özellikle süt içtikten sonra cildinizde akne oluşumuna rastlıyorsanız günlük süt tüketiminizi gözden geçirmeye özen göstermelisiniz. Çünkü sütte bulunan D-galaktoz denilen ve sütün pro inflamatuar olduğunu gösteren içeriği bu gibi durumları alevlendirebilmektedir.

Her Gün Süt Içtiğinizde Vücudunuzda Olan 5 ŞeyŞişkinliğe neden olabilir

Sütün cildinizi sivilcelendirmenin dışında şişkinlğe neden olmak gibi bir problem de vardır. Eğer laktoz intoleransınız varsa süt ve süt ürünlerini hazmedemeyip bir balon gibi şişebilirsiniz. Bir çok uzmana göre süt ve süt ürünleri mide üzerinde böyle bir etki yaratabilir ve bu nedenle kısıtlı tüketilmesi gereklidir. Eğer kahvenin içindeki küçük bir miktar süt bile sizi şişiriyorsa çareyi soya sütünde bulabilirsiniz.

Her Gün Süt Içtiğinizde Vücudunuzda Olan 5 Şey

 

Mide rahatsızlıkları ve sindirim sorunlarına neden olabilir.

Kadınlar genelde şişkinliğe alışıktır. Özellikle regl dönemlerinde her kadın kendini patlayacak gibi hisseder ve gaz dolu olur. Ancak süt bu şişkinliği arttırıp dayanılmaz hale getirebilir. Mid eve bağırsakta sindirim problemleri yaratabileceğinden durum daha da ciddi boyutlara taşınabilir. Bu gibi bir probleminiz varsa mümkünse sütten ve ürünlerinden uzak durmanız gereklidir. Kötü sindirim, kötü sağlık anlamına da gelmektedir.

Her Gün Süt Içtiğinizde Vücudunuzda Olan 5 Şey

Kilo kaybına yardımcı olabilir.

Tüm haberler kötü değil! Diyetisyen Paul Salter’a göre günde 3 porsiyon süt tüketimi diyet ve egzersizle birleştiğinde daha fazla yağ yakımı anlamına gelmektedir. Sütteki proteinler besleyici ve zengin bir yöntemdir ve kesinlikle tavsiye edilir.Her Gün Süt Içtiğinizde Vücudunuzda Olan 5 Şey

Harika bir protein kaynağıdır.

Protein demişken, süt harika bir protein kaynağıdır. Eğer herhangi bir problem yaşamıyorsanız düzenli tükettiğinizde proteinin en kalitelisini alırsınız. Diğer süt çeşitlerine göre en çok protein inek sütünde bulunur ve bu anlamda en zengin içecektir.

False