GeriSağlıklı Yaşam Havuç kilo aldırır mı? diyette pişmiş, haşlanmış ve çiğ havuç yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuç kilo aldırır mı? diyette pişmiş, haşlanmış ve çiğ havuç yemek kilo yapar mı

Havuç kilo aldırır mı? diyette pişmiş, haşlanmış ve çiğ havuç yemek kilo yapar mı

"Sebze ve meyveler sağlıklı beslenmeye önem verenlerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Havuç da bu sebzelerden biri olarak ifade edilmektedir. Düşük kalorili olması nedeniyle salatalarda, yemeklerde ve hamur işlerinde kullanılan havuç diyet listelerinde de yer almaktadır. Havuç tüketerek aç kalmadan kilo vermek mümkün olmaktadır. Peki, havuç kilo aldırır mı? Diyette pişmiş, haşlanmış ve çiğ havuç yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

Havuç içinde yer alan lif ve sudan dolayı kalorisi düşük olan bir sebze olarak ifade edilmektedir. Çeşitli tariflerde kullanılan havuç ile lezzetli diyet öğünleri hazırlamak mümkün olmaktadır.

 Havuç Kilo Aldırır mı?

 Havuç, sindirim sistemine iyi gelen sebzelerden biri olmaktadır. Kabızlığa iyi gelen, bağırsakların rahat çalışmasını sağlayan havuç sayesinde bağırsakların sağlığına katkıda bulunmak mümkün olmaktadır. Havuç lif oranı yüksek olduğu için kabızlığa iyi gelmekte ve yiyeceklerin yağa dönüşmesine engel olmaktadır.

 Diyet yapan kişiler enerjiye ihtiyaç duymaktadırlar. Sebze ve meyveler diyet yapanların gerekli enerjiyi elde etmelerine yardımcı olmaktadır. Özellikle K vitamini bakımından zengin olan havucun göz sağlığı başta olmak üzere sağlığa pek çok katkısı bulunmaktadır. Havuç C vitamini açısından da yüksek besin değeri olan bir sebze olmaktadır. Bu sayede bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunarak vücut için gerekli olan enerjinin de alınmasını sağlamaktadır.

 Havuç içeriğinde bulunan yüksek su sayesinde günlük su ihtiyacının sağlanmasına katkıda bulunan bir sebze olmaktadır. Özellikle zayıflamak için diyet yapan kişilerin havuç gibi su oranı yüksek olan sebze ve meyveleri tüketmeleri tavsiye edilmektedir.

 Diyette Pişmiş, Haşlanmış ve Çiğ Havuç Yemek Kilo Yapar mı?

 Havuç içinde yer alan şeker ve nişastaya rağmen pek çok gıdaya göre daha az karbonhidrat içermektedir. Bu nedenle özellikle diyet listelerinde havuç ile yapılan tariflere sık sık yer verilmektedir. Havuç hem çiğ olarak hem de pişmiş bir şekilde tüketilebilen hatta meyve suyu olarak da tüketilen bir sebze olmaktadır. Havuç ile ilgili bir tarifi hazırlarken yağ ve tuz oranlarını dengede bir şekilde kullanarak diyet için uygun hale getirmek mümkün olmaktadır.

 Çiğ olarak daha çok tüketilmesi tavsiye edilen havuç kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Böylelikle kilo kontrolünü de kolaylaştıran bir sebze olarak ifade edilmektedir. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlamakla beraber betakaroten başta olmak üzere pek çok vitaminin de vücuda alınmasını sağlamaktadır. Çiğ olarak suyu sıkılıp meyve suyu halinde tüketilen havucun antioksidan etkisinin yüksek olduğu uzmanlar tarafından ifade edilmektedir.

 Havuç damar sağlığına da iyi gelen bir sebze olduğu için püresinin tüketilmesi de önerilmektedir. Kolesterolü kontrol altında tutması ve damar sağlığını desteklemesi havucun önemli bir besin maddesi olmasını sağlamaktadır. Bu nedenle diyet yapan ve kilo vermek isteyen kişilerin havucu sık sık tüketmeleri tavsiye edilmektedir.

False