GeriKadın Sağlığı Hafızanızı Güçlendirecek 5 Yol
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hafızanızı Güçlendirecek 5 Yol

Hafızanızı Güçlendirecek 5 Yol

"Yoğun yaşam tarzı ve sürekli bir şeyleri düşünmek zorunda olmak bizleri unutkanlığa meyilli hale getiriyor. (Gerçekten de, bu hafta aranızdan kaç kişi anahtarlarını kaybetti ya da alışveriş merkezindeki arabanızı nereye park ettiğinizi unuttunuz?) Zihinsel olarak güçlü kalmak için hemen hemen her yerde ve her zaman yapabileceğiniz, bilimsel olarak desteklenen birkaç beyin jimnastiği egzersizini aşağıya bırakıyoruz."

1. Bir harita çizin

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, Londra’daki taksi şoförlerinin şehir genelinde 25 binden fazla sokağı ezberlemesi gerekiyor. Ve bu olağanüstü görev nedeniyle Londra Üniversitesi'ndeki nörologlar, bu sürücülerin hafıza depolamadan sorumlu beynin bölgesi olan hipokampinin önemli ölçüde daha büyük olduğunu tespit ettiler.

Bu davranışı uygulamanın en iyi yolu nedir peki? Kendi mahallenizdeki sokakları ezberlemeyi deneyin ve kaç sokağı  adlandırabileceğinizi görmek için mahallenizin bir haritasını çizin.

2. Matematik problemleri çözün

Belki de okulda en sevdiğiniz ders matematik değildi, ancak prolem çözmek çok iyi bir beyin egzersizi. Hem de bu sefer daha az stresli hissedeceksiniz, sonuçta kimse size not vermeyecek!Tohoku Üniversitesi profesörlerine göre, toplama ve çıkarma işlemlerini kullanan basit matematik problemleri, ön lobun hem sol hem de sağ yarım kürelerinde aktivite seviyelerini artırabilir.

Hafızanızı Güçlendirecek 5 Yol

3. Arkadaşlarınıza hikayeler anlatın

Missouri Üniversitesi'ndeki araştırmacılara göre hikaye anlatımı, ileriki yıllarda bilişsel işlevi arttırmanın en iyi yollarından biri olabilir.

4. Yabancı dil dersi alın

Yeni bir dil öğrenmek, beyin sağlığınız için harikalar yaratabilir. Birçok araştırma, yeni bir şeyler öğrenmenin uzun bir süre boyunca yaşlanan beyni koruyabileceğini gösteriyor.

Araştırmalar, birden fazla dil bilmenin yaşa bağlı bilişsel yetkinliğin azalmasına karşı koruyucu bir etkisi olduğunu ortaya koyuyor. Çok dil bilmenin bilişsel etkileri, okumayı, sözlü akıcılığı ve genel zekayı hafızadan, akıl yürütmekten ve işlem hızından daha yüksek derecede etkileyen tutarlı bir örüntü gösteriyor. Bir dil kursuna kaydolabilir ya da telefon uygulamalarıyla istediğiniz her an kolayca pratik yapabilirsiniz.

Hafızanızı Güçlendirecek 5 Yol

5. Telefonunuza beyin egzersizi uygulaması indirin

Beyninizi korumanın ve hafızanızı artırmanın en kolay yollarından biri belki de bir beyin jimnastiği uygulaması indirmektir. Ancak uzmanlar, tüm uygulamaların gerçekten işe yaramadığını söylüyor. İyi bir araştırma sonucu işe yarayacak uygulamaları bulabilirsiniz.

MAHMURE ÖZEL

False