GeriBeslenme Önerileri En güzel çikolatalı tatlar!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En güzel çikolatalı tatlar!

En güzel çikolatalı tatlar!

"Çikolatanın her halini seviyoruz. Bir de cupcake, sufle, mud cake gibi sevdiğimiz lezzetlerin içine karıştığında sizi de mest etmiyor mu?"

Birbirinden lezzetli çikolatalı tarifler;

Çikolatalı cupcake

6 adet

Hamuru için:
Yarım su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz

En güzel çikolatalı tatlar

Krema için:
1 su bardağı süt
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata

Hazırlanışı:
Öncelikle kremayı hazırlayın. Bunun için sütü bir kapla ısılın ve kabı ocaktan alın. İçine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ilave edip. karıştırın. Hafif akıcı bir kıvam alana kadar buzdolabında bekletin. Hamur için derin bir kapta süt ve tozşekeri çırpıcı ile iyice çırpın. Sıvıyağ ekleyip, tekrar çırpın.

Ayrı bir kapla un, vanilya, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Sütlü karışımın içine ekleyip, tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın ve cupcake kalıplarının yarısını dolduracak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 45 dakika pişirin ve piştikten sonra soğumaya bırakın. Kremayı buzdolabından alın ve sıkma torbasına doldurun. Soğuyan cupcake'lerin üzerine şekil vererek sıkın.

Çikolatalı sufle

4 kişilik

6 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
125 gram margarin
6 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı un

En güzel çikolatalı tatlar

Hazırlanışı:
Margarini bir kaba alıp, eritin ve ocaktan alın. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ilave edin ve karıştırın. Derin bir kapta yumurta ve tozşekeri mikserle kabarana kadar çırpın. Bu karışımı çikolatalı harcın içine ekleyin ve şöyle bir karıştırın. Unu da katıp, 1-2 kez karıştırdıktan sonra küçük güveç kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Mud cake

4-6 kişilik

8 adet yumurta
3 paket (80’er gramlık) bitter çikolata

Süslemek için:
Dondurulmuş vişne veya dondurma

En güzel çikolatalı tatlar

Hazırlanışı:
Derin bir kaba yumurtaları kırın ve mikserle 10 dakika çırpın. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı yumurtanın içine katın ve 2-3 dakika daha çırpın. 16 cm x 16 cm ebadında bir fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 140 derece fırında 45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip, Dondurulmuş vişne ya da dondurma ile süsleyerek servis yapın.

 

False