2016 LYS sınavı başvuruları ne zaman başlayacak? LYS sınav tarihleri

Güncelleme Tarihi:

2016 LYS sınavı başvuruları ne zaman başlayacak LYS sınav tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 09:39

LYS başvuruları ne zaman başlıyor? LYS başvuru şartları nelerdir? LYS başvuruları hangi tarihler arasında yapılacak? LYS başvuru ücretleri ne kadar ve hangi bankaya yatırılıyor? gibi sorularının cevaplarını haberimizden öğrenebilirsiniz. YGS sınavına giren adaylar şu günlerde YGS sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Başarılı bir YGS puanı elde eden adaylar ise LYS sınavlarına katılabilecekler.

Haberin Devamı

Üniversiteye giden yolda adayların geçmesi gereken ilk maraton YGS, sona erdi. YGS sınavına yaklaşık olarak 2 milyon öğrenci katıldı. YGS maratonunun ardından şimdi de öğrencileri Haziran ayında toplam 5 oturumda yapılacak LYS sınavları bekliyor.

2016 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS 2015) başvuru tarihleri 1-14 Nisan 2016 tarihleri arasında alınacak. 2016 LYS Başvuruları hakkında güncel bildiriler ÖSYM'nin (http://www.osym.gov.tr/) resmi internet adresi duyurular bölümünden yapılacaktır.

LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2016 LYS Başvuruları 1-14 Nisan 2016 tarihleri arasında bireysel olarak alınacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, TC. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden öğrenebilecek.

Haberin Devamı

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) başvurabilecek. LYS’lere başvurular, 1-14 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacak. Sınavlar haziran ayında 5 oturum halinde gerçekleştirilecek.

2016 LYS SINAVLARININ TARİHLERİ

LYS-4: Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) Tarihi, Saati ve Süresi :18 Haziran 2016 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika

LYS-1: Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) Tarihi, Saati ve Süresi :19 Haziran 2016 (Pazar), 10.00, 135 dakika

LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) Tarihi, Saati ve Süresi : 25 Haziran 2016 (Pazar), 14.30, 120 dakika

LYS-2: Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) Tarihi, Saati ve Süresi : Haziran 2016 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika

LYS-3: Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) Tarihi, Saati ve Süresi :26 Haziran 2016 (Pazar), 10.00, 120 dakika

2016 LYS sınavı başvuruları ne zaman başlayacak LYS sınav tarihleri

2016 LYS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

2016 LYS Bireysel Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılacak? ÖSYS-LYS başvuruları 2 aşamadan oluşmaktadır:

1) http://ais.osym.gov.tr adresinden bireysel başvuru yapmak ya da

Haberin Devamı

2) LYS Başvuru Merkezlerine bizzat giderek İşlemleri yapmak.

http://ais.osym.gov.tr adresinden bireysel başvuru yapacağım diyorsanız izleyeceğiniz yollar:

- Başvurma süresi içerisinde başvuru kılavuzunun arka sayfasında belirtilen bankalardan birine sınav ücreti yatırınız.

- Bankaya sınav ücretini yatırdıktan sonra internet bağlantısı ve yazıcısı olan bir bilgisayarı kullanarak ÖSYM’nin (http://ais.osym.gov.tr) internet adresine girerek T.C. Kimlik / Y.U. Numaranız ile şifrenizi giriniz;

- 2016-LYS başlıklı alana girerek sınav tercihlerinizi, Sınav Merkezi tercihlerinizi, LYS-5’e girecek iseniz yabancı dilini giriniz . Başvuru İşlemini Tamamla butonuna basınız ve ‘Başvurunuz Sistem Tarafından Başarıyla tamamlanmıştır.’ İletisini bekleyiniz. Bu iletiyi gördüğünüzde Aday Bilgilerim bağlantısından Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinizin dökümünü alınız ve bu belgeyi saklayınız.

Haberin Devamı

Sınav Başvuru merkezlerine gidip başvurumu bireysel olarak yapacağım diyenler, şu adımları takip edecekler:

- Başvurma süresi içerisinde kılavuzun arka sayfasında belirtilen bankalardan (*) birine sınav ücretini yatırınız.

- LYS Başvuru Merkezleri (http://osym.gov.tr) internet adresinde açıklanmıştır.

- Nüfus cüzdanı veya fotoğraflı-onaylı bir özel kimlik belgesi, banka dekontu ile birlikte başvuru merkezine gidiniz. Başvuru hizmeti ücreti ödeyiniz.

- Bilgilerinizin, başvuru görevlisi tarafından elektronik ortama girişini izleyiniz ve görevlinin size vereceği 2016-LYS Başvuru Kayıt Bilgileri dökümünden bilgilerinizi kontrol edip onaylayınız. Sizin ve görevlinin imzaladığı bu belgeyi saklayınız.

Haberin Devamı

2016 LYS sınavı başvuruları ne zaman başlayacak LYS sınav tarihleri

2016 LYS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Farklı alanlarda puan türlerinin hesaplanabilmesi için, adayların 2016-LYS’lerin tamamında sınava girmeleri önerilmektedir.

Girmek istediğiniz LYS Sınav Ücretleri (her bir LYS için geçen yıl) 30,00 TL idi. Sınavsız Geçiş Başvuru Ücreti,15,00 TL'dir. Başvuru Hizmeti Ücreti 3,00 TL. ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden Şifre Edinme Ücreti 5,00 TL. ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden Fotoğraf Güncelleme Ücreti 10,00 TL

Not: ÖSYM LYS Başvuru Ücretlerine ait güncel bilgiler yeni yayınlanacak olan kılavuz bilgilerinde yer alacaktır.

LYS BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Haberin Devamı

Adayların başvuru sırasında ödemeleri gereken ücreti yatırırken banka görevlisine T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve girecekleri sınavın adını vermeleri yeterlidir. Ücret İnternet aracılığıyla da yatırılabilir.

Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı

Halkbank ATM ve İnternet bankacılığı

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

Tüm PTT iş yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

*Başvuru/sınav ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Yurt dışından başvuranlar için (KKTC hariç) başvuru ve sınav ücretlerinin yatırılacağı banka:

Yurt dışından sınava başvuran adaylar, sınav/sınavsız geçiş başvuru ücretini ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.

LYS BAŞVURU İŞLEMLERİ NASIL TAMAMLANACAK?

2016-ÖSYS’ye başvuru işleminizi kılavuzda belirtildiği şekilde yaptıktan sonra sınav/sınavsız geçiş ücretini yatırınız. 2016-ÖSYS başvuru bilgilerinizi, ÖSYM’nin (https://ais.osym.gov.tr) İnternet adresinden başvuru süresi içinde kontrol ediniz. Aday başvuru kayıt bilgilerinizin dökümünü edinerek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklayınız.

Başvuru bilgilerinizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine girilmiş olması 2016-ÖSYS’ye başvuru için yeterli değildir. Sınav/sınavsız geçiş ücretini başvuru süresi içinde yatırmadığınız takdirde başvurunuz tamamlanmamış olacağından sisteme girilmiş olan başvuru bilgileriniz geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacaktır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı olan adaylardan başvuru işlemini bir başvuru merkezinde yapacak olanların, başvuru için başvuru merkezine gitmeden önce ÖSYM’nin (https://ais.osym.gov.tr) İnternet adresine TC Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak sistemde mevcut eğitim bilgilerini kontrol etmeleri gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!