Leipzig'in damak çatlatan lezzetleri

Geçtiğimiz günlerde gittiğim Doğu Almanya şehri Leipzig'den beklemediğim şekilde çok etkilendim ve neden bu kadar bilinmediğine şaşırdım. Şehir turistik açıdan bir çok şey sunuyor. Kültür, sanat, tarih ve doğa... Leipzig'de yapılabilecek birçok şey var. Kaldığım süre içerisinde farklı yeni lezzet deneme fırsatım oldu. Alman mutfağı pek zengin olmasa da emin olun bu şehirde aç kalmıyorsunuz.

Haberin Devamı

Almanya'nın Leipzig şehrini bir turist destinasyonu olarak çoğumuz bilmeyiz. Yanı başındaki Dresden ve Prag seyahatlerinde mutlaka uğranılan bir şehir olmasına rağmen Leipzig gezip görülmesi gereken bir yer olarak akla gelmez. Gittim, gördüm ve lezzetleri tattım. Deneyimlerimden yola çıkarak en güzel restoran ve lezzetleri beğeninize sunuyorum.

Leipzigin damak çatlatan lezzetleri

Panaroma Restaurant 
Leipzig'in en yüksekte bulunan restoranı. Nefis bir şehir manzarasına sahip. Hem yerel hem de dünya mutfaklarından lezzetler restoranın mönüsünde yer alıyor. Başlangıç olarak köri mayonezli ve avakadolu tuna carpaccio, ana yemek olarak da vişneli dana bonfileyle, tatlı olarak da mascarpone ve çikolatalı creme brule deneyebilirsiniz. Sonrasında restoranın tepesinde bulunan gözlem kulesine çıkmayı unutmayın.

Leipzigin damak çatlatan lezzetleri

Haberin Devamı

Auerbachs Keller Leipzig
Leipzig'İn en popüler restoranı. İngiltere kraliçesi bile ziyaret etmiş Auerbachs'ı. Tamamen bir ortaçağ restoranı. Büyüleyici bir ambiyansa sahip. Dekorasyonu fotoğraflamaya doyamıyorsunuz. Üst katında 'Mephisto' adlı barı var. Restoranın geçmişi 1525'e dayanıyor. Goethe'de burada yemek yiyormuş. Restoranın mönüsünde otantik Sakson mutfağından örnekler mevcut. Ya da dünya mutfağından lezzetlerde yiyebiliyorunuz. Soğan çorbası, dana yanağı ve ızgara black angus öne çıkan lezzetlerinden...

Leipzigin damak çatlatan lezzetleri

Löffel & Co.
Löffel kaşık demek. Restoranın adı kaşık olduğuna göre sadece çorba servisi yapmaları sürpriz olmasa gerek. Plagwitz bölgesindeki Löffel sadece çorba servis eden minik bir restaurant. Ama inanın çorbalarının lezzeti minik değil. Her gün değişen bir çorba mönüleri bulunuyor. Biz gittiğimizde hardallı ve yumurtalı çorbaları vardı. Tadı ise harikaydı!

Haberin Devamı

Leipzigin damak çatlatan lezzetleri

Chinabrenner
 Almanya'da Çin restoranında ne işim var demeyin. Burası çok özel bir restoran. Thomas Wrobel adlı sanatçı burayı 10 yıl önce bir sanat projesi olarak açmış. Bakmış ki insanların yoğun ilgisi var, Sichuan bölgesi yemekleri sunan restoranını kalıcıya dönüştürmüş. Dekorasyonunda bile özenle çalıştığı restoranında yemekler birebir Çin'dekilerin aynısı. Mangolu Tavuk, salatalık salatası, sichuan usulü dana eti ve sonunda da naneli taze ananası mutlaka deneyin. Yemekler çok acı olduğu için hafif tatlı ayranımsı Çin yoğurdu çok iyi geliyor.

Leipzigin damak çatlatan lezzetleri

Volle Rolle
Burası bir dürümcü ama bildiğimiz dürümlerden farklı. Vejateryan dürümler servis ediliyor. Hafif bir şeyler yemek isteyenler için çok ideal. Şehrin alternatif bölgesi Plagwitz'de yer alıyor. Feta peynirli ve acı soslu dürümleri çok başarılı...

Haberin Devamı

Leipzigin damak çatlatan lezzetleri

Coffe Baum
Avrupa'nın en eski kafelerinden bir tanesi. Zamanında sanatçıların, profesörlerin ve müzisyenlerin buluşma noktasıymış. Bulunduğu binanın üzerinde gösterişli bir heykel bulunuyor. Bu heykelde bir Osmanlı, meleğe kahve ikram ediyor. Bu İslami doğu ile hristiyan batının buluşmasını temsil ediyor. Bir kahve molası için Baum'un nostaljik mekanına uğramalısınız.

Leipzigin damak çatlatan lezzetleri

Lipz Lemonade
 Leipzig'e özgü bir tür gazoz. Üzerinde sanatçı Christopher Ruckhaberle tarafından tasarlanan figürler bulunuyor. Işgınlı, frenk üzümlü, üzümlü gibi farklı çeşitleri bulunuyor. Farklı bir aroması olduğu için mutlaka denemeli.

Leipzigin damak çatlatan lezzetleri

Son olarak Leipzig'e yolunuz düşerse mutlaka Almanya'nın en eski çikolata fabrikası Halloren Kugeln tarafından üretilen aynı isimli çikolatayı denemelisiniz. Sütün içine atıp da tüketebildiğiniz çikolata çok ama çok lezzetli!

 

Yazarın Tüm Yazıları