Kümes tilkiye bırakılmaz!

MAŞALLAH! Milletvekili aday adayından bol bir şey yok...

5 bin aday AKP’de...
4 bin aday CHP’de...
3 bin aday MHP’de...
...Ve binlerce milletvekili aday adayı toplamı yirmiyi geçen diğer partilere başvurmuş durumda.
Elini sallasan, aday adayına değecek!
Toplamı 15 bini geçen milletvekili aday adaylarından sadece 550’sinin milletvekili seçilip Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gireceğini belirtelim. 14 bin 500 küsur aday adayı açıkta kalacak.
12 Haziran Genel Seçimi’ne 69 gün kaldı.
Ülkemizin yakın gelecekteki kaderi 9 hafta sonra belli olacak.
Milletvekili adaylarının listesi en geç 11 Nisan Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar Yüksel Seçim Kurulu’na verilmek zorunda...
* * *
Siyasete bu kadar yoğun bir talep olması iyi... Fakat aday adaylarının kalitesi, çapı, bilgisi, görgüsü, becerisi ne?
Meclis’e, kıyak milletvekili maaşını ve ballı yollukları kapmak için mi girmek istiyorlar? Yoksa kişilikli bir durum sergileyerek, gerçekten vekili oldukları milleti mi temsil edecekler?
Ulus için, halk için, yurt ve vatan için çalışacaklarsa helal olsun. Yok eğer liderlerinin gözüne girmek için her teklife “Evet!” diyerek el kaldıran kurşun askerler olacaklarsa lanet olsun!
Vatan, millet, hak, hukuk... Bunlara boş verip liderlerinin kuklası olan sözde milletvekillerinin ya da tilkilerin oluşturacağı parlamento sorunları çözemeyeceği gibi, ülkeyi daha da kötüye götürür, içinden çıkılmaz bir bataklığın içine saplar.
Kümesin bekçiliği tilkiye bırakılmaz... Fakat...
Aday adaylarının aralarında çok değerli, nitelikli kişiler ve gerçek yurtseverler de var... Var da... Her şey parti liderlerinin iki dudağı arasında... Liderler, düzgün kişileri seçip, onları gerektiği gibi değerlendirebilecekler mi? İşte bütün sorun burada!
Ülkemizdeki demokrasi, halkın değil parti liderlerinin demokrasisi!
Aday ne kadar yetenekli olursa olsun, bölgesinde ne kadar sevilirse sevilsin, onların milletvekili olup olmayacağına Meclis’e giren 3 partinin lideri karar veriyor ve millet sadece onların seçtikleri kişileri, noter gibi onaylıyor. Bunun da adına demokrasi deniliyor!
Aday adaylarının bir kısmını biliyorum. Bunların arasında iyi tanıdığım, yurtseverliklerine ve dürüst kişiliklerine inandığım dört aday adayından bahsetmek istiyorum:
SÜMER ORAL: Eski yıllarda Sosyal Güvenlik, Maliye ve Gümrük Bakanlıkları yapan deneyimli bir siyaset adamı. Mazisi tertemiz. 9’uncu Cumhurbaşkanı Demirel’in yakın dostu. MHP’den Manisa milletvekilliği için aday adaylığını koyan Sümer Oral’ın bölgesinde çok sevildiğini belirtelim.
SECAETTİN GÜNEY: 3 dönem (15 yıl) Şile Belediye Başkanlığı’nı yapan temiz bir isim. Şile’yi Şile yapan adam. CHP’den İstanbul Birinci Bölge milletvekili aday adayı. Şile halkının çok sevdiği bir isim olan Secaettin Güney, bölgesinde CHP’ye çok şeyler kazandırabilir.
AYHAN KARA: Hatay’ın köklü ailelerden birine mensup. Yurtdışında büyük işler başardı ve 2006-2007 yıllarında Rusya’da “Turizm Taşımacılığının Lideri” seçildi. CHP’den aday adayı olan Ayhan Kara, İngilizce, Rusça, Arapça, İspanyolca biliyor.
HİKMET ALTINKAYNAK: Edebiyatçı aday adayı... CHP’den İstanbul 2’nci Bölge aday adayı. Sanat ve edebiyatta önde gelen kişilerden olan Hikmet Altınkaynak’ın çok sayıda basılı eseri var. Meclis’e girebilirse, kültürüyle, dürüst ve çalışkan kişiliğiyle ülkemize faydalı olacağı kesin.
Aday adaylarının kaderi haftaya pazartesi günü belli olacak ve asıl mücadele o günden sonra başlayacak. Bu seçim, ülkemiz için hayati bir önem taşıyor.
Yazarın Tüm Yazıları