Küçük eşek!

LAKABI ‘‘küçük eşek’’ ama, bu Ortega F.Bahçe'de büyük işler yapmaya başladı..

17. dakikada Rüştü'nün inanılmaz hatasıyla bir gol yiyip, yıkılmışsın.. Ardı ardına Altay iki gol fırsatı daha yakalıyor. Sen ise ayakta duramıyorsun. Böyle bir ortamda, takımı panikten kurtaran o.. Ceyhun'un 35 metreden enfes frikiği üst direkte patlarken, kafayı uzatıp F.Bahçe'yi beraberliğe ulaştırıyor. 12 dakika sonra, Ogün'e nefis bir pas atıyor. Ogün'ün, aynı güzellikte topu kaleciden aşırtması ve boş kaleye yuvarlaması F.Bahçe'ye rahat nefes aldırıyor. Küçük eşeğin, Steviç'e attırdığı 3. goldeki zarafeti ise tarif etmeye olanak yok. Bir futbolcunun ayağına, top ancak bu kadar yakışır. Bravo Ortega.. Gözümüzün pasını sildin, bizi mest ettin..

Sarı lacivertliler, kim ne derse desin, takım olarak insana zevk vermiyor.. Ancak, kişisel bazda bazı oyunculardan tat almamak mümkün değil. İşte Ortega, işte Ogün, işte Ceyhun.. O Ceyhun ki, sezeryanla doğdu. Yahu, bu adamı hayata döndürmek için ille de anasının karnını yarmak mı gerekirdi? Lorant efendi gene de dayanamadı, onu 55. dakikada oyundan aldı. Alman inadı böyle oluyor işte! Ogün, Şenol Güneş'e kininden olacak, her geçen gün daha hırslanarak oynuyor. Zorunlu stoper Johnson'un orta sahadaki eksikliğini ve aktivitesini aratmadığı gibi, harika bir de gol attı. Ümit sakatlandıktan sonra da, savunmadaki görevini eksiksiz yerine getirdi.

İCRAATI YOK

Şu gerçeği kabul etmek gerekir ki, F.Bahçe'deki eksiklikler gittikçe daha çok sırıtıyor. Fatih'in bir tane iyi oyununu gösterin, herkesten özür dileyim. Sinan-Ümit-Oktay'dan kurulu 3'lü Altay forveti karşısında özellikle ilk yarıda perişan oldu. Hakan iyi bir oyuncu ama, sağ kanatta sırıtıyor. Ali Güneş, iyi niyetinden başka bir şey ortaya koyamıyor. Serhat, forvette çılgınlar gibi sağa sola saldırıyor, ne var ki, olumlu bir tek icraatı yok. Böyle oynadığı sürece, kendisi hakkındaki düşüncem gol atsa da değişmez.

F.Bahçe, yoluna devam ediyor. Ancak, eksiklerini görmez, sadece ‘‘küçük eşek’’ ve bir-iki arkadaşının o günkü olağanüstü performansına bel bağlarsa, büyük hataya düşer. Bizden uyarması!
Yazarın Tüm Yazıları